یکی از مهمترین موضوعاتی که در رابطه با تقسیم ارث وجود دارد آن است که سهم هریک از ورثه چقدر است. میزان سهم هر کدام از ورثه در قانون مدنی مشخص شده است؛ از جمله سهم الارث زن از شوهرش. در این نوشتار از مجله دلتا به بررسی سهم ارث زن از شوهر میپردازیم.
ارث زن از شوهر
در ماده ۸۶۴ قانون مدنی چنین مقرر شده است: از جمله اشخاصی که به موجب سبب، ارث میبرند هر یک از زوجین است که در حین فوت دیگری زنده باشند. بنابر این ماده، زن از همسر خود ارث میبرد، اما نکته مهمی که در خصوص ارث زن از شوهر وجود دارد آن است که تنها در صورتی زن از همسر خود ارث میبرد که عقد دائم کرده باشند. چرا که بر اساس ماده ۹۴۰ قانون مدنی، زوجینی که ازدواج آنها دائمی باشد، از یکدیگر ارث میبرند.
ارث در صورت داشتن فرزند
بر اساس قانون مدنی، در صورتی که مرد فرزند داشته باشد، سهم ارث زن یک هشتم است. نکته مهمی که در این رابطه وجود دارد آن است که سابقا، زنان تنها میتوانستند از اموال منقول ارث ببرند و از اموال غیر منقول شوهر خود ارثی به آنها تعلق نمیگرفت، اما به موجب قانون جدید، زنان هم از اموال منقول ارث میبرند و هم از اموال غیرمنقول.
ارث در صورت نداشتن فرزند
ارث در صورت نداشتن فرزند بیشتر است. در صورتی که مرد فوت کند در حالی که فرزندی نداشته باشد، ارث همسر او یک چهارم است. در صورتی که مردی چند زن داشته باشد، سهمی که به زوجه تعلق میگیرد را بین آنها تقسیم میکنند. به عنوان مثال، در صورتی که مرد متوفی دو زن داشته باشد و فرزند هم داشته باشد، سهم زوجه او به دلیل اینکه مرد فرزند داشته است، یک هشتم خواهد بود که این یک هشتم را بین دو زن به طور مساوی تقسیم میکنند.
پیشنهاد مطالعه: برای خواندن مطالب بیشتر جرم تهدید به انتشار عکس خصوصی افراد را مطالعه کنید.
ناشناس
۱۰ شهریور ۱۴۰۰ در ۳:۴۰ ب٫ظ
سلام. ژن وشوهر که فرزن ندارن. پسری را از کودکی به نام خود ثبت کرده انذ. ثروت آنان چگونه تقسیم. برادر مرد می گوید درصورت فوت برادر ازکوذک آزمایش خون خواهم گرفت. کودککه بزرگ شده ارث میبرد
ریحانه شیشه گر
۱۱ شهریور ۱۴۰۰ در ۸:۲۹ ق٫ظ
سلام فرزندخوانده ارث نمیبرد، برای اینکه اموال بعد از فوت به فرزندخوانده برسد در دوران حیات والدین باید اموال به وی منتقل شود.
ناشناس
۱۸ خرداد ۱۴۰۰ در ۱۰:۴۶ ق٫ظ
ناشناس
۲۹ فروردین ۱۴۰۰ در ۴:۵۸ ق٫ظ
ناشناس
۶ بهمن ۱۳۹۹ در ۰:۴۵ ق٫ظ
سلام خیلی ممنون خیلی برنامه خوبی است. مشکلات مردم را آسان کردید متشکریم که خیلی از مردم را باقانون آشنایی میدهید
ناشناس
۳ بهمن ۱۳۹۹ در ۲:۵۳ ب٫ظ
ناشناس
۲۷ دی ۱۳۹۹ در ۰:۱۵ ق٫ظ
ناشناس
۲۶ دی ۱۳۹۹ در ۴:۵۲ ب٫ظ
ناشناس
۳ آذر ۱۳۹۹ در ۵:۵۲ ب٫ظ
ناشناس
۲۹ آبان ۱۳۹۹ در ۱۰:۲۵ ب٫ظ
ناشناس
۲۹ آبان ۱۳۹۹ در ۱۰:۲۵ ب٫ظ
ناشناس
۲۸ آبان ۱۳۹۹ در ۵:۳۴ ب٫ظ
ناشناس
۲۸ آبان ۱۳۹۹ در ۰:۱۴ ق٫ظ