زمانی که زوجین در روابط خود دچار اختلافاتی میشوند، مسئله حضانت فرزندان و ملاقات با آنان تبدیل به موضوعی مهم میشود؛ به ویژه زمانی که هنوز والدین از هم جدا نشدهاند، به سبب اینکه معمولا حضانت با یکی از والدین است، طرف دیگر همچنان از حق ملاقات با فرزند خود برخوردار خواهد بود؛ اما در صورتی که والدین در خصوص ملاقات با فرزند به اختلاف برسند، باید به دادگاه مراجعه کنند تا دادگاه جزییات مربوط به ملاقات با فرزند قبل از طلاق را تعیین کند. در این نوشتار از مجله دلتا به بررسی حضانت فرزند قبل از طلاق میپردازیم.
حضانت فرزند قبل از طلاق
در قانون مدنی احکام ویژهای در خصوص حضانت فرزندان مطرح شده است، اما ممکن است قبل از اینکه والدین از هم طلاق بگیرند، به دلایلی جدا از هم زندگی کنند؛ در این صورت، مسئله حضانت فرزند قبل از طلاق موضوع مهمی است. بر اساس قانون، حضانت فرزندان اعم از فرزند دختر و فرزند پسر تا سن هفت سالگی بر عهده مادر است. بعد از سن هفت سالگی حضانت تا سن بلوغ بر عهده پدر خواهد بود. سن بلوغ در دختران نه سال تمام قمری و در پسران پانزده سال تمام قمری است. بعد از اینکه فرزندان به سن بلوغ برسند، خودشان میتوانند تصمیم بگیرند که میخواهند با کدامیک از والدین شان زندگی کنند.
نحوه ملاقات با فرزند قبل از طلاق
در ماده ۱۱۷۴ قانون در رابطه با زمان و مکان ملاقات با فرزند نیز چنین مقرر کرده است: تعیین زمان و مکان ملاقات و سایر جزییات مربوط به آن در صورت اختلاف میان والدین با دادگاه است، بنابراین در صورتی که والدین در خصوص نحوه ملاقات با فرزند قبل از طلاق، مثلا زمان و مکان آن به اختلاف برسند، بایستی به دادگاه مراجعه کنند؛ در این صورت، دادگاه زمان و مکان ملاقات با کودک را تعیین میکند. دادگاه صلاحیتدار برای رسیدگی به دعوای ملاقات به فرزند قبل از طلاق، دادگاه خانواده است. به این منظور، میتوان برای ملاقات با فرزند، دادخواست ملاقات با فرزند قبل از طلاق را به دادگاه تقدیم کرد که دادگاه نحوه ملاقات با فرزند قبل از طلاق را مشخص میکند. علاوه بر این، در صورتی که در خصوص مدت زمان ملاقات با فرزند توافقاتی میان زوجین به عمل آید، طبق آن عمل خواهد شد؛ در غیر این صورت، مدت زمان ملاقات با فرزند قبل از طلاق نیز توسط دادگاه مشخص میشود که هیچ یک از طرفین نمیتواند مانع از ملاقات با فرزند در مدت زمان تعیین شده توسط دادگاه شود، اما در شرایط خاصی که مصلحت طفل به خطر افتاده باشد، میتوان از دادگاه درخواست کرد که مدت زمان این ملاقات محدود شود.
برای آشنایی با نکات حقوقی بیشتر موانع اجرای حق حضانت را مطالعه کنید.
ناشناس
۷ خرداد ۱۴۰۰ در ۴:۱۶ ب٫ظ
ناشناس
۷ خرداد ۱۴۰۰ در ۴:۱۶ ب٫ظ
ناشناس
۷ خرداد ۱۴۰۰ در ۴:۱۶ ب٫ظ
ناشناس
۷ خرداد ۱۴۰۰ در ۴:۱۶ ب٫ظ
ناشناس
۳۰ اسفند ۱۳۹۹ در ۴:۱۹ ب٫ظ