درمان افسردگی با پروتئین مغز

۱۱
0
زمان مطالعه: 2 دقیقه
در پژوهشی جدید دانشمندان به این موضوع پی برده‌اند که یک پروتئین مغز باعث ارتباط استرس و افسردگی می‌شود. یافته‌های محققان می‌تواند منجر به تولید داروهایی برای درمان آن‌ شود.
پروتئین مغز

این تحقیق توسط دانشمندان در دانشکده پزشکی «Karolinska Institutet» انجام شده و این افراد در گذشته موفق به کشف ارتباط میان این پروتئین مغز و عملکرد «سروتونین» و تنظیم وضعیت افراد در زمان واکنش به استرس شده بودند. این پروتئین روی ترشح «نوراپی‌نفرین» و «آدرنالین» تاثیر می‌گذارد. این موضوع می‌تواند نشان‌دهنده بروز افسردگی و اضطراب در افراد با سطح بالای استرس باشد. در ادامه این مطلب از مجله دلتا درباره این پژوهش جدید بخوانید.

در حالی که اضطراب و افسردگی به عنوان دو حالت روانی شناخته می‌‌شوند، به خوبی درک نشده‌اند. بسیاری از مردم با استفاده از داروهای ضدافسردگی بهبود را تجربه می‌کنند، با این حال برخی افراد در برابر درمان از خود مقاومت نشان می‌دهند. در حالی که برای دسته دوم از «کتامین» و «داروهای روان‌گردان» استفاده می‌شود، راه حل موثر و عمومی برای آن‌ها وجود ندارد.

پروتئین مغز و افسردگی

داروهای افسردگی روی سیستم «سروتونرژیک» مغز کار می‌کنند. پیام‌رسان عصبی سروتونین نقش مهمی در تنظیم وضعیت افراد دارد. پژوهش قبلی Karolinska Institutet نشان داده که پروتئین «p11» نقش مهمی در عملکرد کلی پیام‌رسان عصبی سروتونین دارد.

حالا محققان با استفاده از تحقیق قبلی خود، پروتئین p11 را به ترشح هورمون کورتیزول ارتباط داده‌اند. این پروتئین مغز روی ترشح دو هورمون استرس نوراپی‌نفرین و آدرنالین نیز نقش دارد. در پژوهش جدید مشخص شد زمانی که موش با کمبود p11 با استرس مواجه می‌شود، واکنش شدیدتری نسبت به آن از خود نشان می‌دهد که مشابه آن نیز در انسان‌ها وجود دارد.

در گذشته محققان نشان داده بودند افرادی که دچار افسردگی شده و دست به خودکشی می‌زنند، به کمبود پروتئین p11 در مغز خود دچار هستند. یافته‌های جدید ما را بیش از گذشته به سمت درمان اضطراب و افسردگی نزدیک می‌کند. یکی از این درمان‌ها می‌تواند توسعه داروهایی برای تقویت موضعی p11 باشد. دانشمندان همچنین می‌توانند داروهایی برای ممانعت از شروع واکنش هورمون استرس در مغز توسعه دهند که به تحقیقات بیشتری نیاز دارد.

بیشتر بخوانید: شگفت انگیز است اگر بدانید قلب انسان یک فضای الکترومغناطیسی دارد که قوی تر از مغز عمل می کند؛ این به آن معناست که اطرافیان می توانند انرژی های قلب ما را دریافت کنند. مقاله «دانستنی‌های جالب از قلب انسان» را بخوانید.

۱۱ دیدگاه

  1. ناشناس

    ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۰ در ۵:۰۱ ب٫ظ

    عالی

    پاسخ

  2. ناشناس

    ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۰ در ۱۱:۲۷ ب٫ظ

  3. ناشناس

    ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۰ در ۱۱:۲۷ ب٫ظ

  4. ناشناس

    ۵ بهمن ۱۳۹۹ در ۳:۵۹ ب٫ظ

  5. ناشناس

    ۱۵ دی ۱۳۹۹ در ۸:۵۱ ب٫ظ

  6. ناشناس

    ۱۴ دی ۱۳۹۹ در ۵:۵۳ ب٫ظ

  7. ناشناس

    ۱۴ دی ۱۳۹۹ در ۱:۴۰ ق٫ظ

  8. ناشناس

    ۱۳ دی ۱۳۹۹ در ۵:۵۵ ب٫ظ

  9. ناشناس

    ۱۳ دی ۱۳۹۹ در ۱:۳۵ ب٫ظ

  10. ناشناس

    ۱۲ دی ۱۳۹۹ در ۱۰:۱۹ ب٫ظ

  11. سبا صالحی

    ۱۲ دی ۱۳۹۹ در ۷:۱۰ ب٫ظ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیشتر ببینید در دانستنی ها

همچنین بخوانید

چگونه سرعت اینترنت گوشی اندروید خود را افزایش دهیم؟

سرعت اینترنت گوشی دغدغه بسیاری از افراد است و به دنبال راهکارهای مختلفی برای افزایش آن هست…