نکات کلیدی را که باید در مورد وکالتهای ملکی بدانید در این گزارش که درمجله دلتا بنظرتان میرسد مطالعه و همچنین ویدئوی مربوط به آن را مشاهده نمایید.
به گزارش مجله دلتا؛ امروزه رایج است در معاملاتی که نیازمند ثبت و تنظیم سند رسمی است، به دلایل مختلف فروشنده به خریدار وکالت بلاعزل در فروش اعطا میکند. از جمله دلایل این امر، فقدان سند رسمی ملک، آماده نبودن سند تفکیکی، فرار از مالیات، در رهن بودن سند، عجله فروشنده و طولانی بودن فرآیند انتقال رسمی ملک است، اما این امر خطرات بسیاری برای خریدار درپی دارد که نباید از آن غافل بود.
دو نکته مهم و کلیدی وجود دارد که باید به آن توجه کنید؛ اولا قراردادهای وکالت را میبایستی کتبی منعقد کنید تا در معاملات بعدی به مشکلی بر نخورید و دوم آنکه برای اطمینان خاطر بیشتر بهتر است تا قراردادهای وکالتی در دفترخانه اسناد رسمی به ثبت برسند، تا کاملا مورد تایید بوده و قابل استناد باشند.
اما دقت کنیدکه صرف اینکه وکالتنامهای در دفترخانه اسناد رسمی به ثبت رسیده است، دلیلی بر بیعیب و نقص بودن آن وکالتنامه نیست پس توجه کامل به متن وکالتنامه در هر شرایطی ضروری است. در ادامه به دیگر نکات مهم و قابل توجه در وکالتنامههای خرید و فروش ملک میپردازیم.
درمتن وکالتنامه میبایستی حدود وکالت وکیل ذکر شود، به عنوان مثال وقتی شخصی با در دست داشتن وکالتنامه ادعای وکالت میکند و قصد دارد تا با آن خانهای را به فروش برساند یا ملکی را بخرد، ابتدا باید حدود وکالت وکیل را بررسی کند که آیا چنین شخصی توانایی خرید و یا فروش ملک را دارد یا اینکه وکالتنامهی تنظیم شده صرفا وکالتنامهای اداری و کاری است که وکیل را در خرید و فروش محدود میکند.
نکته دیگر اینکه گاهی اوقات پیش میآید که فردی برای فروش ملک خود وکالتنامهای تنظیم میکند و شخصی را وکیل خود در این امر قرار میدهد اما خودش بدون اطلاع وکیل به معامله میپردازد، باید توجه کنید که چنین معاملهای کاملا قانونی است و حتما نبایستی خود وکیل معامله را انجام دهد.
نکته مهم دیگر در خرید و فروش وکالتی که شما به عنوان طرف مقابل بایستی به آن توجه داشته باشید اعتبار وکالتنامه است. در چند مورد حتما اعتبار وکالتنامهی فرد را مورد بررسی قرار دهید. اول اینکه ، اگر وکالتنامه مدتدار باشد، بایستی توجه داشت که از مدت وکالت نگذشته باشد(مخصوصا در وکالتنامه های جدید)، دوم ، درصورتیکه موکل شخصی مسن باشد (زیرا همانطور که میدانید با فوت موکل قرارداد وکالت به کل از بین خواهد رفت) و مورد سوم هم توجه به عزل یا عدم عزل وکیل است، یعنی آیا وکیل از جانب موکل همچنان صلاحیت معامله دارد یا اینکه از کار بیکار شده است؟ (در قراردادهای وکالت حق عزل یا عدم عزل وکیل نوشته میشود).
همچنان با مجله دلتا همراه باشید تا در مقالههای بعدی نکات مهمتری از وکالت را برای شما بازگو کنیم.