با افزایش شدید قیمت تلفن همراه، بسیاری از افراد، دیگر توانایی خریداری گوشی نو را نداشته و به دلیل اینکه گوشی دست دوم بسیار به صرفهتر است، افراد جامعه به خرید این گوشیها روی آوردهاند. یکی از معضلات این امر، خرید و فروش گوشیهای دزدی در بازارهای سیاه در سطح کشور است. گوشیهای دزدی غالبا در بازار سیاه خرید و فروش میشوند و ممکن است خریداران از این موضوع با خبر نباشند. خرید، فروش و استفاده از گوشیهای سرقتی جرم محسوب میشود و پیگرد قانونی دارد. برای آشنایی با عواقب خرید گوشی سرقتی و مجازات آن در این نوشتار از مجله دلتا به بررسی بیشتر آن میپردازیم.
خریدار گوشی سرقتی چگونه مجرم شناخته میشود؟
- اگر خریدار با علم و اطلاع به اینکه گوشی مورد معامله دزدی است اقدام به خرید گوشی سرقتی کند، مجرم شناخته میشود. اما اگر فرد نداند که گوشی دزدی است و نسبت به این موضوع بیاطلاع باشد، مسئولیت از او ساقط میشود و تنها برای رفع اتهام باید بتواند با دلایل محکمهپسندی ثابت کند که از مسروقه بودن گوشی اطلاعی نداشته تا از وی رفع اتهام شود.
- دلایل و نشانههای اطمینان آوری مبنی بر سرقتی بودن گوشی مانند مکان فروشگاه یا فرد مورد نظر وجود داشته و خریدار از آن چشم پوشی کرده و اقدام به خرید کند.
- مجازات خرید گوشی سرقتی مطابق قانون مجازات اسلامی حبس از شش ماه تا سه سال و تا ۷۴ ضربه شلاق تعیین شده است.
مجازات سارق گوشی سرقتی چیست؟
مجازات سرقت با توجه به شرایط سارق متفاوت است. بنا بر ماده ۶۵۱ قانون تعزیرات اگر سارقان گوشی دو نفر یا بیشتر باشند و عمل دزدی در شب واقع شود یا سلاح سرد مثل چاقو یا سلاح گرم مثل اسلحه داشته باشند و آزار و تهدید کنند قاضی میتواند آنها را تا بیست و پنج سال حبس و ۷۴ ضربه شلاق محکوم کند که این بالاترین مجازات سرقت است. اما در صورتی که یکی از این شرایط را دارا باشد مجازات سارق تا سه سال حبس و شلاق است. همچنین اگر هیچکدام از شرایط را نداشت و از طریق کیفقاپی سرقت انجام شده باشد به حبس از یک تا پنج سال و ۷۴ ضربه شلاق محکوم خواهدشد.
پیشنهاد مطالعه: برای آشنایی با نکات حقوقی بیشتر مطلب چک به چه دلایلی برگشت میخورد؟ را مطالعه کنید.
ناشناس
۲۵ فروردین ۱۴۰۰ در ۴:۰۵ ب٫ظ
ناشناس
۱۹ فروردین ۱۴۰۰ در ۹:۴۰ ق٫ظ
عالی بود دستتون دردنکنه متاسفانه درجامعه ما کتب حقوقی وجزایی هیچ جایگاهی درسبدخانگی ندارندوهمین بی اطلاعی ازقوانین بعضی وقتا باعث دردسردرست شدن برای خودمون میشه…. بازهم مطالب قضایی تومجله به اشتراک بگذارید سپاس فراوان.
سارا امیرانی
۲۰ فروردین ۱۴۰۰ در ۱:۲۰ ق٫ظ
قطعا هرچه اطلاعات حقوقی شهروندان در جامعه بالاتر بره ، شناخت و رفتار هم تغییر پیدا کرده و رشد می کنه. امیدواریم با همدلی شما دائره المعارف جامع حقوقی برای کسب دانش فراهم کنیم.
ناشناس
۱۶ فروردین ۱۴۰۰ در ۸:۲۱ ب٫ظ
خمسلو
۱۲ فروردین ۱۴۰۰ در ۱۰:۴۱ ب٫ظ
عالی
سارا امیرانی
۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۰ در ۴:۵۳ ب٫ظ
از اینکه همراه ما هستید ،سپاس گزاریم.
ناشناس
۱۴ دی ۱۳۹۹ در ۶:۴۸ ب٫ظ