در پی شیوع ویروس کرونا در ایران، وزارت بهداشت اقدام به ابلاغ دستورالعملهایی به کارفرمایان برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا در محیطهای کارکرد که در اینجا پس از ذکر چند نکته به این دستورالعملها اشاره میکنیم. در ادامه با مجله دلتا همراه باشید.
تکالیف کارفرمایان برای رعایت نکات بهداشتی در مورد ویروس کرونا
۱. شیوع ویروس کرونا منحصر به ایران نبوده و مطابق آمار رسمی اعلام شده تقریباً اکثر کشورهای دنیا را درگیر خود کرده است.
۲. مطابق آمارهای رسمی سازمان بهداشت جهانی، ایران جزء کشورهای دارای شیوع زیاد است.
۳. مسئولین مرتبط و درگیر در مبارزه با ویروس کرونا به طور رسمی و مکرر گفتهاند اگر در خانه بمانیم، انتشار ویروس کرونا محدود و زنجیره انتقال آن قطع خواهد شد و از مردم خواستهاند از منزل خارج نشده و از ترددهای غیر ضروری خودداری کنند.
۴. مطابق پروتکلها و دستورالعملهای رسمی صادره توسط وزارت بهداشت، اجتماعات انسانی عامل اصلی و مهم در انتقال و شیوع ویروس است. از جمله مکان هایی که خطر ابتلا به ویروس در آن ها بسیار زیاد به نظر می رسد، محیطهای کار است.
به منظور اتخاذ تدابیر پیشگیرانه ابتلا به ویروس کرونا به صورت همگانی از پرسنل شاغل برخی از دستگاهها خواسته شده در محیط کار حضور نداشته باشند و کارها به صورت دورکاری انجام شود.
راه های جلوگیری از شیوع ویروس در محیط کار
همچنین احتمال شیوع ویروس در محیطهای کار وزارت بهداشت را بر آن داشت تا دستورالعملی پیرامون پیشگیری از ابتلا به ویروس در محیط کار در همان روزهای آغاز شیوع ویروس صادر و ابلاغ کند که بندهایی از آن به شرح زیر است.
• منع استفاده از دستگاه ثبت اثر انگشت به منظور کنترل ورود و خروج پرسنل
• منع ورود و خروج مستمر پرسنل از شرکت برای سیگار کشیدن در ساعات روز
• وجود مواد شوینده، گندزدا، امکانات و تجهیزات نظافت به مقدار کافی و لازم در محل کار
• ممانعت از ادامه فعالیت پرسنل بیمار و مشکوک به بیماریهای تنفسی یا افرادی که در خانواده آنها فرد مبتلا وجود دارد.
• استفاده از پرسنل مخصوص به عنوان مسئول نظافت و استفاده از ماسک، دستکش، چکمه و لباس کار در هنگام نظافت
• نظافت دستگیرههای در، نرده پلهها و سرویسهای بهداشتی به صورت مستمر و سایر سطوح مانند کف اتاقها، راهروها، میز کار و کامپیوتر و سایر اقلام و وسایل اداری، پشتی صندلیها با کمک مواد شوینده و سپس گندزدایی توسط ماده گندزدای مایع الکلی
دو مرحله نظافت و گندزدایی جدا از یکدیگر بوده و نباید هیچگونه اختلاطی بین شوینده و گندزدا انجام گیرد.
• ارائه آموزشهای لازم به پرسنل مانند ضرورت باز گذاشتن درها و در صورت امکان پنجرهها
• نصب وسایل بهداشتی همچون دستمال کاغذی به منظور فشردن دکمههای آسانسور و همچنین قرار دادن سطلهای زباله دردار پدالی در آسانسورها و تخلیه مستمر محتویات سطل ها
• دادن اجازه به پرسنل مبنی بر انجام دادن کارها به صورت دورکاری به صورت موردی
• تعطیلی یا کاهش ساعات کاری یا شیفتبندی پرسنل به منظور کاهش تراکم جمعیت در محیطهای کاری
• اتخاذ تدابیر پیشگیرانه همچون استفاده از دستگاه تبسنج و الزام به استفاده از ماسک و دستکش و ضدعفونی کردن دستها و وسایل از در ورودی ساختمان شرکت
• نظافت و گندزدایی به صورت مستمر و هر چند ساعت یک بار
• تدوین دستورالعمل حفاظتی مراقبتی مبنی بر کنترل و جلوگیری از شیوع ویروس کرونا با توجه به شرایط فعلی و ابلاغ به تمام کارمندان
شایان ذکر است صحت انجام شدن مراحل و فعالیتهای کنترل و مراقبت محیط بر عهده سرپرستان کارگاه بوده و به منظور شرایط ویژه و خطر شیوع بیماری کرونا کلیه مراحل ارائه شده در این راهنما تا رفع بحران و استقرار شرایط عادی برای کلیه کارگاهها و کارفرمایان لازم الاجرا است.
پیشنهاد مطالعه : برای آشنایی بیشتر با حقوق شهروندی “حقوق شهروندی چیست؟” را مطالعه کنید.
ناشناس
۲۷ فروردین ۱۳۹۹ در ۳:۲۶ ق٫ظ