همدان تاریخ دور و طولانیای دارد و جاذبههای تاریخی و فرهنگی زیاد. اما علاوه بر جاذبههای تاریخی، طبیعت بینظیری هم دارد که اگر از علاقمندان به ایران بکر هستید، دشت میشان در استان همدان را حتما در لیست سفرهای خود داشته باشید. یکی از دشتهای رویایی و بهشتی ایران، در دامنههای کوه الوند که از جاذبههای گردشگری استان همدان حساب می شود و صفحه گردشگری امروز شما را به دیدن دشتی از زیباییها دعوت میکند. با مجله دلتا بمانید.
دشت میشان همدان
در انتهای یک جاده زیبا، دشتی سرسبز با نام دشت میشان قرار گرفته که در بهار و پاییز شکوه نقاشی خدای خالق را به نمایش میگذارد. تابستانش سبزِ سبز است و زمستانش سپیدِ سپید. اصلا جلوهای خاص دارد. این دشت یک زیبایی چهار فصل است. زیبایی زمستانه آن مدیون برف و یخ، و بهار و تابستانش با چمنزار و گلهای کوچک زرد پر شده است. منظره چشمنواز و دیدنی پاییزش را هم که دیگر برایتان نگویم. در مسیر صعود به قله زیبای الوند است و یکی از زیباترین جاهای دیدنی همدان.
دشت میشان کجاست ؟
دشت میشان ۱ هکتار مساحت دارد. گفتیم که در مسیر صعود به کوه الوند است و برای رسیدن به آن باید از جادهای بگذرید که در انتهای آن آبشار گنجنامه و کتیبه تاریخی هخامنشی قرار دارد، آبشار و کتیبهای که هر کدام زیباییهای خاص خودشان را دارند. مسیر کوهنوردی به الوند هم از همینجا شروع میشود تا به دشت میشان برسید. علاوه بر کوهنوردی و کوهپیمایی در این منطقه دیدن زندگی عشایر هم در دامنههای شمالی الوند باید برایتان جالب باشد.
این دشت یکی از جاذبههایی در همدان است که هر روزه طبیعتگردان و کوهپیمایان بیشماری به آنجا سر میزنند. جایی در طول دره زیبا و خرمِ عباس آباد که پر است از منظره باغها و درختان بلند که پاییزش بسیار شکوهمند است.
مسیر دشت میشان
البته مسیر رسیدن به دشت میشان فقط کوهپیمایی نیست و برای رسیدن به آن دو راه وجود دارد و یکی از آنها کوهپیمایی است. دیگری استفاده از تله کابین است.
اگر از کوهنوردان هستید، هرچه به سمت قله الوند بالاتر بروید، منظره پشت سرتان زیباتر و چشمنوازتر میشود. در این مسیر دو پناهگاه کوهنوردی هم وجود دارد که مدتها پیش ساخته شدهاند و استراحت کردن در این ایستگاهها، خالی از لطف نیست. به علاوه میتوانید عکسهای بینظیری را هم برای خود ثبت کنید.
پناهگاه اول یک بالکن با نمای بسیار زیبای دره است که اگر در روزهای ابری روی آن بایستید، شاهد منظره خارقالعاده اقیانوس ابر خواهید بود.
اگر انتخابتان هم تلهکابین باشد، گنجنامه در ایستگاه دوم آن قرار گرفته و منظرهای فراموش نشدنی را از آن بالا خواهید دید. منظرهای شبیه به یک کارت پستال که شما برفراز آن در حال حرکت هستید.
جاذبه های گردشگری دشت میشان
خود دشت میشان همدان یک مقصد گردشگری است. عبور کردن از مسیری که برایتان گفتیم هم برای گردشگران و کوهنوردان جاذبه خاصی است. اما اگر دنبال یک مکان خاص به عنوان جاذبه گردشگری دشت میشان میگردید، مسیر کاروانروی هخامنشیان، که پادشاهان و همراهانشان از آن عبور میکردند، باید برایتان جالب باشد.
از سویی این مسیر شما را به کتیبه باستانی گنج نامه خواهد رساند. کتیبهای متعلق به عصر داریوش و خشایار شاه، دو پادشاه بزرگ هخامنشی است.
در نزدیکی آبشاری به ارتفاع ۱۲ متر قرار گرفته قدمتی چندین هزار ساله دارد.
پیشنهاد مطالعه: میتوانید برای آشنایی بیشتر با گنجنامه مطلب “دهکده گنجنامه همدان” را مطالعه کنید.
از سویی گاهی آبشار گنجنامه هم مانند آبشار یخی هملون یخ میزند و اگر علاقمند به یخ نوردی باشید میتوانید به آن هم صعود کنید.
دهکده کول میشان کجاست؟
بارها شده که به جای دشت میشان همدان عبارت دهکده کول میشان را شنیده باشید. کول روستایی از توابع بخش میانکوهِ شهرستان اردلاست. در استان چهارمحال و بختیاری واقع است، در ۷۰کیلومتری جنوب غربی مرکز استان (شهرکرد) واقع شده و با دشت میشان همدان هم نسبتی ندارد.
فصل سفر
هرچند که برخی، اوایل بهار تا اواسط تابستان و اواسط مهرماه تا اواخر آبان را بهترین زمان برای سفر به دشت میشان میدانند اما بیشتر خانوادهها در بهار، عکاسان در پاییز و همه کوهنوردان معمولا زمستان را برای سفر به این دشت انتخاب میکنند. از سویی این دشت در زمستان به قدری دیدنی است که، تماشای دشت سپیدپوش میشان در زمستان، یکی از فراموش نشدنیترین تجربه سفرهای آنهاست.
آدرس دشت میشان همدان
از تهران به سمت همدان را طی چهار ساعت رانندگی کنید. آنجا از میدان امام به سمت میدان قائم حرکت کنید و پس از رسیدن به میدان قائم سمت راست بروید. کمی بالاتر یک دوراهی است که یکی به سمت عباس آباد و دیگری به سمت گنج نامه میرود.
مسیر گنج نامه را که ادامه دهید به ابتدای مسیر کوهپیمایی خواهید رسید. حالا یا میتوانید تا دشت را به کوهنوردی بپردازید و جایزهتان دشت خواهد بود؛ و یا با تله کابین به دشت میشان میروید و از تصاویر لذت میبرید. عکسهای زیادی را از عشایر بین راه هم میتوانید برای آلبوم خاطراتتان به همراه بیاورید.
روزبهانی
۲۹ دی ۱۳۹۸ در ۱:۴۶ ب٫ظ
منطقه ای بسیار زیبا ودیدنی در همدان
گلزار
۳۰ دی ۱۳۹۸ در ۶:۵۹ ب٫ظ
بلی بلی
فتحی
۲۹ دی ۱۳۹۸ در ۱۱:۴۰ ق٫ظ
مطالب کاربردی ممنون
گلزار
۲۹ دی ۱۳۹۸ در ۱۱:۴۱ ق٫ظ
سپاسگزارم 🙂