افزایش جمعیت و تبدیل خانه های ویلایی به آپارتمان های کوچک و سکونتگاه هایی با فضایی محدود ، که اغلب بدون نور ، دید و هوای مناسبند ، زندگی را ، دشوار و ملال انگیز می کند و افزون بر روحیه ساکنان ، در تعاملات روزمره افراد با یگدیگر تاثیر می گذارد.
خانه کوچک ، زمینی با مساحت ۷۰ متر مربع در اصفهان ، خیابان هزارجریب بود که می توانست فضایی با مشخصات یاد شده باشد . مسیح فضیله ،معمار مسئول این طرح و همکارانش سعی کردند ، تا محدودیت های آپارتمانی کوچک را تغییر دهند و به جای اینکه هر فضا ، عملکردی خاص داشته باشد ، به فضایی با چند عملکرد تبدیل شود و تمام فضا های مجموعه دارای نور، دید و تهویه مناسب باشند.
به گزارش مجله خبری دلتا به نقل از سایت معماری معاصر ایران ،با توجه به محدودیت ابعاد زمین ، مشرف بودن و محدودیت ارتفاع ، سعی شد تا به جای استفاده از عناصر جدا کننده مانند دیوار، برای جداسازی فضا ها، با طراحی تازه ، ضمن ایجاد ارتباط منطقی بین فضا ها و رعایت اصل سلسله مراتب، فضاهایی انعطاف پذیر تشکیل شود. با اینکار فضایی یکدست ، گرم و دلباز با نورگیری مناسب ایجاد شد و امکان حرکت از یک فضا به فضای دیگر با تعداد محدود پله ، صورت گرفت .
همچنین با کاشت گیاهان در سطوح مختلف و فضاهای بدون استفاده و ایجاد حس رابطه بین ساکنان و گیاهان ، تا حدودی احساس بودن در خانه های ویلایی در این ساختمان کوچک فراهم شد که تاثیری شایان در روحیه و شادابی ساکنان داشت.