گستردگی و تنوع مباحث حقوقی ضرورت آموزش هرچه بیشتر آن را روشن میسازد.با مجله پیام دلتا همراه شوید تا با موارد مربوط به جرم مشهود و غیر مشهود آشنا شوید.
جرم مشهود و غیر مشهود
در تعریف جرم مشهود باید گفت: رفتارهای خلاف قانون در اماکن عمومی که در معرض دید ماموران نیروی انتظامی اتفاق میافتد، جرم مشهود نامیده میشود.
اما بر خلاف این تعریف، جرم غیر مشهود زمانی کشف میشود که مدت زیادی از ارتکاب آن گذشته است و به همین دلیل به آسانی نمیشود آن را ثابت کرد. در این دسته از جرایم ماموران نیروی انتظامی وقوع جرم را به دادستان اعلام میکنند تا دادستان پس از انجام بررسیهای لازم، در مورد ادامه تحقیقات دستورهای لازم را به ماموران نیروی انتظامی بدهد یا تصمیم قضایی لازم را بگیرد.
انواع جرم مشهود را بشناسید
۱. برخی افراد در خیابانها یا اماکن عمومی مثل پارکها و مراکز خرید رفتارهایی از خود نشان داده یا کارهایی انجام میدهند که خلاف قانون است و جرم محسوب میشود. در مواردی این اقدامات در جلوی چشم ماموران نیروی انتظامی اتفاق میافتد که به آن جرم مشهود میگویند.
۲.گاهی اوقات هم جرمی واقع میشود که بلافاصله ماموران نیروی انتظامی از وقوع آن خبردار و در محل حادثه حاضر میشوند یا اینکه پس از گذشت مدت زمان کوتاهی از حادثه، این ماموران نشانههای باقی مانده از جرم را مشاهده میکنند.
۳.داستان به اینجا ختم نمیشود و موارد دیگر را میتوان جرم مشهود دانست ، آن هم مربوط به زمانی است که در موقع حادثه یا بلافاصله بعد از آن، قربانی یا افراد دیگری اعلام کنند که فردی با مشخصاتی معین، عمل خلاف قانونی را انجام داده است. به عبارت سادهتر برای حادثه باید شاهدی وجود داشته باشد که وقوع حادثه را گزارش دهد.
۴.مورد دیگر این است که بعد از دستگیری متهم، وسایل یا شواهد ارتکاب جرم، همراهش باشد، به این ترتیب جرم مشهود خواهد بود.
۵. گاهی نیز اتفاق میافتد که متهم بلافاصله بعد از ارتکاب جرم از سوی ماموران دستگیر میشود، یعنی مانند بسیاری از برنامهها و سریالهایی که از تلویوزیون پخش شده است، مجرم بعد از ارتکاب جرم، طی یک تعقیب و گریز به دام میافتد؛ به این مورد هم جرم مشهود میگویند.
۶.جالب است این را هم بدانید که اگر ارتکاب جرم در خانه و به طور کلی محل سکونت فرد باشد، فرد قربانی میتواند در همان زمان یا پس از آن، از ماموران نیروی انتظامی کمک گرفته و از آنها بخواهد در محل مورد نظر حاضر شوند که این مورد هم از جمله موارد جرم مشهود است.
۷.یکی دیگر از موارد جرم مشهود مربوط به زمانی است که متهم برای اعتراف راهی اداره پلیس میشود. به این ترتیب متهم پس از انجام عمل خلاف قانون، خود را به ماموران معرفی میکند و درباره جزئیات اقدام خود، اطلاعاتی میدهد.
۸.اگر متهم ولگرد باشد و در منطقهای که حادثه در آن رخ داده است، به انجام کارهای خلاف شهرت داشته باشد، جرم وی مشهود خواهد بود.
بزرگی
۲۲ شهریور ۱۳۹۸ در ۶:۳۴ ب٫ظ
مطلب جالبی بود
میلاد سلمان زاده
۲۱ شهریور ۱۳۹۸ در ۲:۵۸ ب٫ظ
مفید بود
رحیمی
۲۱ شهریور ۱۳۹۸ در ۱۲:۱۹ ب٫ظ
عالی
روزبهاني
۲۱ شهریور ۱۳۹۸ در ۱۱:۲۳ ق٫ظ
مطلب آموزنده بود
ناشناس
۲۱ شهریور ۱۳۹۸ در ۱۱:۲۲ ق٫ظ
مطلب آموزنده بود