بسیاری از افراد تصور میکنند که داشتن ویزا به معنی تضمین ورود به محدوده شینگن است. اما ویزای شینگن فقط به معنی تضمین رسیدن به یکی از مرزهای شنگن است، نه بیشتر. پس از آن مقامات مرزی شینگن تصمیم میگیرند که به شما اجازه ورود بدهند یا به دلایلی از ورودتان به محدوده شنگن جلوگیری کنند و شما را به کشوری که از آن جا آمدهاید اخراج کنند.
مقامات مرزی شینگن قانونا میتوانند حتی در صورت داشتن ویزای معتبر، مانع ورود شما به شینگن شوند. برای مثال ممکن است فرد با ارائه مدارک جعلی و یا تقلب در سفارتخانه موفق به گرفتن ویزا شده باشد. به همین دلیل ماموران گمرک در مرزهای ورودی شینگن این حق را دارند که همه مسافرینی را که دارای ویزا هستند دوباره کنترل کنند و در صورتی که شرایط ورود به محدوده شینگن را نداشته باشند از ورود آنان به جلوگیری کنند.
دارا بودن مدارک کافی هنگام ورود به مرزهای شینگن تضمینی برای هر مسافر است تا مورد اقدامات ناخوشایندی از قبیل مصاحبه در مرز و یا بازداشت موقت تا بررسی صحت و نادرستی ویزای مسافر و حق ورود به شینگن قرار نگیرد.در این نوشتار میخواهیم درباره شینگن و قوانین و مقررات آن اطلاعات بیشتری دراختیار شما قرار دهیم.
قوانین ویزای حوزه شینگن (اروپا)
به قوانینی گفته میشود که توسط اتحادیه اروپا تعیین و در حوزه شینگن و دیگر اعضای اتحادیه اروپا اعمال میشود. این قوانین میگوید اگر فردی غیر اروپایی بخواهد به کشورهای عضو اتحادیه اروپا، حوزه اقتصادی اروپا، سوئیس، کرواسی، بلغارستان، قبرس یا رومانی وارد شود باید این ویزا را دریافت کند.
حوزه شینگن شامل ۲۲ کشور عضو اتحادیه اروپا و چهار کشور غیر عضو ایسلند ، لیختن اشتاین ، نروژ و سوئیس میشود. بلغارستان، کرواسی، قبرس و رومانی هنوز عضوی از شینگن نیستند اما قوانین ویزای آن ها بر اساس قوانین ویزای شینگن بنا شدهاست. با در نظر گرفتن اهداف سفر، ویزای عادی شینگن به چهار نوع C, B، A و D تقسیم میشود.
منطقه شینگن ۲۶ کشور را شامل میشود. این کشورها عبارتند از: اتریش، بلژیک، جمهوری چک، دانمارک، استونی، فنلاند، فرانسه، آلمان، یونان، مجارستان، ایسلند، ایتالیا، لتونی، لیختن اشتاین، لیتوانی، لوکزامبورگ، مالت، هلند، نروژ، لهستان، پرتغال، اسلواکی، اسلوونی، اسپانیا، سوئد و سوئیس.
انواع ویزای شینگن
بر اساس ماهیت یا اهداف سفر، انواع ویزاهای شنگن وجود دارد که از جانب سفارت یا کنسولگری های معین صادر میشوند.
- ویزای عادی شینگن
ویزای عادی شینگن به مثابه روادید یکی از کشورهای عضو منطقه شینگن برای حمل و نقل یا اقامت در منطقه مورد نظر است که برای مدت زمانی خاص و حداکثر تا ۹۰ روز در هر دوره شش ماهه اعتبار دارد که از تاریخ ورود شخص به منطقه شنگن آغاز میشود. با توجه به اهداف سفر، ویزای عادی شنگن هم به سه دسته “A“ ، ”B ، و “C” تقسیم میشود.
۲.ویزای معتبر در منطقه محدود
این نوع از ویزا به شما اجازه میدهد فقط به کشور صادرکننده این ویزا یا در برخی موارد، به کشورهای دیگری از منطقه شینگن سفر کنید که نام آنها به صورت خاص هنگام درخواست ویزا ذکر شده باشند. به غیر از کشورهایی که نامشان هنگام درخواست ویزا ذکر شدهاند، این گونه خاص ویزا برای سفر به کشورهای دیگر عضو شینگن که نامی از آنها برده نشدهاند، معتبر نیست.
۳.ویزای ملی
ویزای ملی دسته “D” به افرادی اعطا میشود که برای تحصیل، کار یا اقامت دائم وارد یکی از کشورهای حوزه شینگن شوند. البته ویزای ملی به افرادی اعطا میشود که قصد دارند در دوره زمانی خاص یا با هدفی مشخص در یکی از کشورهای شینگن اقامت کنند که پس از پایان دوره مشخص باید به کشورشان بازگردند.
در چه صورت اجازه داریم برای ویزای شینگن درخواست بدهیم؟
گرفتن شینگن مثل هر ویزای دیگری شرایط خاصی دارد. هر فرد اجازه دارد برای ویزای شینگن درخواست بدهد، به شرطی که بتواند تمام مدارک مورد نیاز را به ترتیب ارائه کند و برای نگهداری از خود در طول اقامتاش در منطقه شینگن تمکن مالی داشته باشد.
بیمه مسافرتی
شهروندان کشورهایی که برای ورود به منطقه شینگن ملزم به دریافت ویزا هستند، چه به صورت فردی یا گروهی یا توریستی و چه با هدف کسب و کار ملزم به خرید بیمه مسافرتی هستند که تمام روزهای اقامتشان را در منطقه شینگن پوشش دهد.
این بیمه باید در سراسر قلمروی کشورهای عضو شینگن معتبر باشد و تمام دوره زمانی را که شخص قصد اقامت یا عبور از این منطقه را دارد، پوشش دهد.
بعد از صدور ویزا چه مدت می توانم در منطقه شینگن اقامت داشته باشم؟
با توجه به نوع ویزایی که از جانب سفارت یا کنسولگری مشخص در هر یک از کشورهای عضو شینگن صادر میشود، بر اساس ماهیت سفر و شرایط دیگر محدودیتهای مختلفی برای هر ویزای خاص اعمال میشود. با این حال، متداول ترین نوع ویزایی که به مسافران اعطا میشود در هر دوره شش ماهه تا حداکثر ۹۰ روز بعد از تاریخ ورود اعتبار دارد.
منبع : سایت MAG سفرستان
ملکی
۶ شهریور ۱۳۹۸ در ۱۲:۵۸ ب٫ظ
ممنون از اطلاعات خوب شما
رفیعی
۶ شهریور ۱۳۹۸ در ۹:۱۳ ق٫ظ
ممنون بسیار عالی
هوشمند
۵ شهریور ۱۳۹۸ در ۵:۴۳ ب٫ظ
جالب و مفید بود تشکر