زمان ساخت دقیق قلعه فلک الافلاک مشخص نیست اما برخی ساخت سازه اولیه بنا را به دوران حکومت شاپور اول در قرن سوم میلادی نسبت میدهند. قلعهای که با معماری شگفت انگیز خود به خوبی توانسته گرشگران داخلی و خارجی را به تماشای خود بکشاند، سازهای با تاریخی شنیدنی و ابهتی وصف نشدنی. این قلعه در طول زمان نامهای مختلفی داشته است، دژ شاپور، کاخ اتابکان، دوازده برجی و …اما از زمان حکومت قاجار به بعد نام فلک افلاک روی این بنا گذاشته شد که در ادامه دلیل نامگذاری آن را هم توضیح می دهیم. با مجله دلتا همراه باشید تا باهم سری به این قلعه تاریخی بزنیم.
قلعه فلک الافلاک به روی یکی از تپههای بلند شهر خرم آباد جایی در مقابل شهر ساخته شده است. معماری خاص بنا، عظمت و اهمیت استراتژی این دژ همواره از ویژگیهای اینجا بوده است. بنایی که زمانی محل حکومت آل حسنویه و گنجور بوده است. دورانی که به قرن چهارم باز میگردد. در این قلعه حکومتهای دیگری با نام اتابکان لر کوچک و والیان حکومت کردند. از اینجا در طول تاریخ به عنوان خزانه حکومت، پادگان و زندان نیز استفاده شده است.
دیوارهای قلعه بسیار بلند هستند تا جایی که بلندترین دیوار آن چیزی حدود ۲۳ متر ارتفاع دارد. فلک الافلاک در زمینی به اندازه حدودی پنج هزار متر مربع با شکل هشت ضلعی نامنظم ساخته شده است. برای ساخت قلعه افلاک از مصالحی چون سنگ، خشت و گچ و آهک استفاده شده است.
یکی دیگر از جذابیتهای قلعه فلک الافلاک که آن را بیش از پیش نزد علاقهمندان به ایرانگردی محبوب کرده است، تماشای منظره فوقالعاده شهر خرم آباد آن هم در شب است. اطراف قلعه مملو از پرتگاههای وهمانگیز است که راه رسیدن به این قلعه را سخت میکنند، از همین رو چنین اسمی روی این سازه باستانی گذاشتهاند. فلک الافلاک، یعنی بالاترین آسمان، جایی که رسیدن به آن سخت و دشوار است.
پیشنهاد مطالعه: “قلعه هزار درب ایلام، از شگفتآورترین پادگانهای دوره ساسانی” را در مجله گردشگری دلتا بخوانید.
ناشناس
۲۹ دی ۱۳۹۹ در ۷:۰۴ ق٫ظ
مفید وتوصیه من ب دیدن آن
ناشناس
۲۹ دی ۱۳۹۹ در ۱:۳۰ ق٫ظ
ناشناس
۲۸ دی ۱۳۹۹ در ۶:۱۳ ب٫ظ
بسیار دیدنی هستش
ناشناس
۲۸ دی ۱۳۹۹ در ۳:۰۸ ب٫ظ
با اینکه توضحیات خیلی کم بود، ولی جای تشکر داره، تشکر از شما
ناشناس
۲۸ دی ۱۳۹۹ در ۲:۳۰ ب٫ظ
امیر زندمنش
۹ تیر ۱۳۹۸ در ۵:۱۲ ب٫ظ
قلعه خیلی دیدنیه. حتما برین اونجا
گلزار
۱۰ تیر ۱۳۹۸ در ۹:۲۲ ق٫ظ
بلی همینطوره سپاسگزارم 🙂
مهدی فراهانی
۸ تیر ۱۳۹۸ در ۴:۳۶ ب٫ظ
بسیار زیبا
گلزار
۹ تیر ۱۳۹۸ در ۳:۵۴ ب٫ظ
بلی بسیار 🙂
شهرام
۸ تیر ۱۳۹۸ در ۳:۵۳ ب٫ظ
عالی بود
ممنون
گلزار
۹ تیر ۱۳۹۸ در ۳:۵۴ ب٫ظ
سپاسگزارم سلامت باشید 🙂