واریز اشتباه پول و طریقه پیگیری

۹
7
زمان مطالعه: 2 دقیقه
یکی از راه‌های پس گرفتن پولی که به اشتباه به حساب دیگری واریز شده است، مراجعه به بانک و درخواست اطلاعات فردی است که مبلغ مذکور به حساب او واریز شده‌ است.
واریز اشتباه پول به حساب دیگری

گاهی دیده می شود که شخصی به اشتباه مبلغی پول به حساب او واریز شده یا بر عکس فردی را در باجه عابر بانک می‎بینیم که در اثر عدم دقت کافی، مبلغی را به حساب دیگری واریز کرده است. در این مطلب واریز اشتباه پول به حساب دیگری و طریقه پیگیری آن مورد بررسی قرار گرفته است. با مجله دلتا همراه باشید.

واریز پول به حساب دیگری

کسی که به اشتباه پولی را به حساب دیگری واریز کرده است برای پیگیری  باید به بانک مربوطه مراجعه و درخواست کند تا به نوعی بتواند با شخصی که پول به حساب او واریز شده تماس بگیرد. در این شرایط معمولاً شعبه بانک برای ارائه اطلاعات تماس با شما همکاری می‌کند، اما اگر شعبه به دلیل حفظ حریم خصوصی مشتریان حاضر به انجام این کار نشد، می‌توانید از کارکنان بانک بخواهید خودشان با دریافت کننده وجه تماس گرفته و درخواست استرداد (برگرداندن) پول کنند. اما گاهی بعد از واریز اشتباه پول به حساب دیگری، شخص دریافت‌کننده پول، از استرداد مبلغ اجتناب می‎کند و حاضر به برگرداندن پول نیست. در این شرایط لازم است پیگیری قضایی انجام شود.

واریز پول

پیگیری قضایی برای واریز اشتباه پول

در خصوص این موضوع، موادی از قانون مدنی ایران، به ردّ مالی که بدون استحقاق گرفته شده است، اشاره دارد. ماده ۳۰۱ قانون مدنی بیان می‌کند: ﮐﺴﯽ ﮐﻪ به طور عمد ﯾﺎ به اﺷﺘﺒﺎه ﭼﯿﺰی را ﮐﻪ ﻣﺴﺘﺤﻖ ﻧﺒﻮده، درﯾﺎﻓﺖ ﮐﻨﺪ، ﻣﻠﺰم اﺳﺖ ﮐﻪ آن را ﺑﻪ ﻣﺎﻟﮏ ﺗﺴﻠﯿﻢ کند. همچنین ماده ۳۰۳ این قانون نیز عنوان می‌کند ﮐﺴﯽ ﮐﻪ ﻣﺎﻟﯽ را زمانی که مستحق نبوده درﯾﺎﻓﺖ ﮐﺮده اﺳﺖ، ﺿﺎﻣﻦ اصل مال و ﻣﻨﺎﻓﻊ آن اﺳﺖ اﻋﻢ از اﯾﻦ ﮐﻪ ﺑﻪ ﻋﺪم اﺳﺘﺤﻘﺎق ﺧﻮد آگاهی داشته ﯾﺎ نداشته باشد.

بنابراین، شخص مال‌باخته می‌تواند با مراجعه به شورای حل اختلاف یا دادگاه، با استناد به فیش‌های واریزی، نسبت به پس گرفتن وجه خود اقدام کند. تا زمانی که این فرایند طی شود، اگر دریافت کننده پول اقدام به برداشت وجه از حساب خود یا بخشی از مبلغ را خرج کند، احتمالاً به خیانت در امانت متهم می‌شود، که تصمیم در این مورد به عهده قاضی دادگاه است. باید در نظر داشت اگر فردی به اشتباه مبلغی را برای کسی کارت به کارت کرده و برای پس گرفتن آن به مراجع قضایی مراجعه کند، اثبات وقوع اشتباه و عدم بدهی وی به آن فرد، بر عهده شخصی است که مبلغ را اشتباه واریز کرده است.

۹ دیدگاه

  1. فاطمه

    ۶ اسفند ۱۳۹۹ در ۳:۵۰ ق٫ظ

    پولو اشتباهی کارت ب کارت کردم بنظرتون برمیگرونه تروخدا رسیدگی کنید

    پاسخ

    • سارا امیرانی

      ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۰ در ۳:۱۲ ب٫ظ

      کاربر عزیز! قدردان همراهی شما هستیم.
      حتما از طریق دادسرا اقدام کنید.

      پاسخ

  2. حمید رضا

    ۱۲ اسفند ۱۳۹۸ در ۵:۵۱ ب٫ظ

    پول ب حساب کسی اشتباهی رفته خواهشا ی کمکی کنید

    پاسخ

  3. ناشناس

    ۷ اسفند ۱۳۹۸ در ۱۰:۳۱ ق٫ظ

  4. هاتف

    ۶ تیر ۱۳۹۸ در ۱۰:۴۳ ق٫ظ

    از اطلاع رسانی شما ممنون

    پاسخ

    • راضیه قربانی

      ۶ تیر ۱۳۹۸ در ۱۰:۴۶ ق٫ظ

      خواهش می‎کنم

      پاسخ

  5. سلیمی

    ۶ تیر ۱۳۹۸ در ۱۰:۰۹ ق٫ظ

    سپاس فراوان

    پاسخ

  6. زارع

    ۶ تیر ۱۳۹۸ در ۱۰:۰۹ ق٫ظ

    سپاس از شما

    پاسخ

    • ناشناس

      ۵ بهمن ۱۳۹۸ در ۳:۲۰ ق٫ظ

      ممنون

      پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیشتر ببینید در نکات حقوقی

همچنین بخوانید

چه زمانی داشتن وکیل برای طلاق توافقی الزامی است؟

یکی از سؤالاتی که از ما پرسیده می‌شود آن است که داشتن وکیل برای طلاق توافقی الزامی است یا …