
امروز در صفحه گردشگری مجله دلتا به روستایی ۳۰۰۰ ساله میرویم. روستای میمند که در شهر بابک استان کرمان واقع شده. روستا یعنی میمند.
سکونتگاه کوچکی در دل کوه وجود دارد که به معنی واقعی کلمه کوچک است. محلی برای تشکیل اجتماع که به جهت اقلیم آبوهوایی در قالب چهرهای متفاوت شکل گرفته.
پلکانی عریض در دل کوه که داخلش موجوداتی به نام انسان، سکنی گزیدند. زیبا و صمیمی است. هزاران سال از زندگی درون غار میگذرد، اما رایحه این زندگی در استان کرمان و حوالی شهر بابک، در روستای میمند هنوز به مشام میرسد و از معدود روستاهای صخرهای است با موجودات زنده.
یونسکو مزین به روستای صخره ای میمند
میمند در ۳۸ کیلومتری شمال شرقی شهربابک استان کرمان قرار دارد. این روستا پر است از جاذبههای بینظیر و زیبا. زیبا و شگفت، شگفت و چشمنواز.
در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت شده و نام بلند ایران را با شاخصه “دستکند” بودن خود برافراشته است.
از آن گذشته زندگی که هنوز در آن جریان دارد نیز به نوبه خود پای گردشگران خارجی و داخلی بسیاری را به این روستا باز کرده است.
وجود رودخانههای اطراف نیز خود مزید بر علت است که هنوز طراوتِ خوش زندگی در روستا -ولو اینکه صخرهای باشد و کهن- به چشم میخورد.
درست است که تاریخ دقیق شروع زندگی در میمند در دست نیست. اما جالب است بدانید یکی از سنگنگارههای کشف و بررسی شده توسط فرانسویان، قدمت این روستا را به ۱۲۰۰۰ سال پیش عقب برد.
اما آنچه مشخص است اینکه استحکام این روستا برای ۳۰۰۰ سال است که حفظ شده.
چرا میمند؟
اینکه چطور شد که مردم در این روستا ساکن شدند، هنوز معلوم نیست. اما سه دسته روایت هست.
اول اینکه در دورهای انسانها خداوندگار خود را در ارتفاعات و کوهها جستوجو میکردند و برای همین در نزدیکترین مکان به او، این روستا را به وجود آوردند.
روایت دوم: مردم در دوره ساسانی به این بخش پناه آورده و مجبور بودند با دست خالی سرپناهی برای خود بسازند، بنابراین در دل کوه پیش رفته و خانهوارههایی برای خود ساختند.
و درنهایت اینکه یکجانشینی در قسمت کوچ سه مرحلهای، احتیاج به سرپناهی طولانیتر از چادر داشت. بنابراین، انسان دست به کندن کوهها زد و برای خود این مکان را آفرید.
حرف آخر
دیدن این روستا گذشته از اینکه دل شما را میرباید، میتواند باعث شود آن را با نحوه زندگی کردن خود مقایسهاش کنید. از نظر نگارنده اگر یکی از اهالی روستای میمند را از آنجا به شهر بیاوریم و بخواهیم تنها برای یک ماه در شهر زندگی کند، مانند ماهی که از آب بیرون افتاده باشد، خواهد خشکید.
امراله مهماندوست
۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۹ در ۶:۵۵ ب٫ظ
۱- مقدار … متر مکعب از آبی که بیش از۹۵% از آبی است که دربارندگی ها باعث جاری شدن سیل و طغیان رودخانه در بخش محمله شهرستان خنج استان فارس می شود از محلی به نام بیدزرد در بالادست روستای ابوالفضل (ع) دهستان چاه طوس بخش محمله شهرستان خنج استان فارس جاری می شود آرزوی اینجانب از کودکی این بوده است تا جلو مقدار … متر مکعب آبی را که بیش از ۹۵% از آبی است که در بارندگی ها باعث جاری شدن سیل و طغیان رودخانه دربخش محمله شهرستان خنج استان فارس می شود را در محلی به نام تنگه بیدزرد در بالادست روستای ابوالفضل (ع) دهستان چاه طوس بخش محمله شهرستان خنج استان فارس را با احداث بندی (سدی) خاکی بگیرم اینجانب از اینکه مقدار … متر مکعب از آبی که بیش از ۹۵% از آبی است که در بارندگی ها باعث جاری شدن سیل و طغیان رودخانه در بخش محمله شهرستان خنج استان فارس می شود سهم خلیجی می شود که می خواهند نام آن را به جای فارس به نام جعلی عربی تبدیل کنند ناراضی هستم اینجانب حتی راضی نیستم تا سرریز مقدار … متر مکعب از آبی که بیش از ۹۵% از آبی است که در بارندگی ها باعث جاری شدن سیل و طغیان رودخانه در بخش محمله شهرستان خنج استان فارس می شود که از محلی به نام بیدزرد در بالادست روستای ابوالفضل (ع) دهستان چاه طوس بخش محمله شهرستان خنج استان فارس جاری می شود سهم خلیجی شود که می خواهند نام آن را به جای فارس به نام جعلی عربی تبدیل کنند اینجانب در نظر دارم با تغییر مسیر سرریز مقدار … متر مکعب از آبی که بیش از ۹۵% از آبی است که در بارندگی ها باعث جاری شدن سیل و طغیان رودخانه در بخش محمله شهرستان خنج استان فارس می شود که از محلی به نام بیدزرد در بالادست روستای ابوالفضل (ع) دهستان چاه طوس بخش محمله شهرستان خنج استان فارس جاری می شود را سهم دریاچه فصلی در شهر خنج ازشهرستان خنج استان فارس نمایم. بعد از آن روستای ابوالفضل (ع) دهستان چاه طوس بخش محمله شهرستان خنج استان فارس را می توان به مقصد فصل های پائیزی و زمستانی مسافران از سراسر کشور و فصل های بهار و تابستان پرمحصول تبدیل کرد.
۲- آرزوی اینجانب از تاریخ ۱۳۷۰/۱۲/۲۲ تا تاریخ ۱۳۷۶/۰۷/۳۰ که کارمند اداره آب و فاضلاب شهری بخش خنج شهرستان لارستان شرکت آب و فاضلاب شهری استان فارس بوده ام یا از تاریخ ۱۳۷۶/۰۸/۰۱ تا تاریخ ۱۳۸۸/۱۲/۱۲ که کارمند شرکت آب و فاضلاب شهری کلان شهر شیراز بوده ام یا از تاریخ ۱۳۸۸/۱۲/۱۳ تا هم اکنون که کارمند امور آب و فاضلاب شهری شهر صدرا شرکت آب و قاضلاب شهری کلان شهر شیراز هستم یا درآینده که دوست دارم تا کارمند امور آب و فاضلاب شهرستان خنج شرکت آب و فاضلاب استان فارس باشم آرزویم پیگیری احداث تصفیه خانه فاضلاب شهری برای شهرهای خنج و فیشور(شهرهای واقع دراطراف دریاچه فصلی کفه خنج) بوده است آرزویم پیگیری احداث تصفیه خانه فاضلاب روستایی برای روستاهای واقع دراطراف دریاچه فصلی کفه خنج بوده است چون با آب مناسبی که از تصفیه فاضلاب شهرها و روستاهای اطراف دریاچه فصلی کفه خنج به دست می آید می شود کمربند سبزی را به طول ۱۸ کیلومتر و عرض ۸ کیلومتری دراطراف مساحت ۱۳۰ کیلومتری اطراف دریاچه فصلی کفه خنج احداث کرد و شهر خنج را به مقصد فصل های پائیزی و زمستانی مسافران از سراسر کشور و فصل های بهار و تابستان پرمحصول تبدیل کرد.
امام علی (ع) می فرمایند : کسی که آب و خاک یعنی نیروی طبیعی دارد و نیروی انسانی خود را برای بهره برداری به کار نمی بندد و با فقر و گدایی می گذراند نفرین و لعنت بر او باد.
دو نوع زمین خوار در کشور ایران وجود دارد ۱- یکی شخص یا اشخاصی که نتواند یا نتوانند به موقع و به اندازه رشوه خود را به کارکنان (الف – اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان … ب – اداره اجازه برداشت آب از زیر زمین در شهرستان … پ – اداره واگذاری زمین برای توسعه کشاورزی در شهرستان … ت – اداره ثبت اسناد املاک در شهرستان … بپردازد یا بپردازند ۲- یکی شخص یا اشخاصی که نتواند یا نتوانند به موقع و به اندازه رشوه خود را به الف – اداره شهرسازی شهرستان … ب – اداره روستا سازی شهرستان … پ – اداره ثبت اسناد املاک شهرستان …بپردازد یا بپردازند این شخص یا اشخاص از طرف مراجع مربوطه به عنوان زمین خوار به اداره دادگستری شهرستان … معرفی می شوند تا درس عبرتی شوند برای ملت بزرگ ایران
مسرور
۲۹ خرداد ۱۳۹۸ در ۴:۲۵ ب٫ظ
وای چقدر جالب بود
آدم کنجکاو میشه برای یک بار هم که شده از سر کنجکاوی سری به اینجا بزنه
گلزار
۲۹ خرداد ۱۳۹۸ در ۴:۳۸ ب٫ظ
بله چه خوب که کنجاویتان را برانگیختیم!!! 🙂
هاتف
۲۸ خرداد ۱۳۹۸ در ۱۱:۵۲ ق٫ظ
کرمان با مردمانی سخت کوش و مهربان
گلزار
۲۸ خرداد ۱۳۹۸ در ۱۲:۲۵ ب٫ظ
بلی مرررسی 🙂
الهی
۲۷ خرداد ۱۳۹۸ در ۱۱:۰۷ ب٫ظ
خیلی جالبه
گلزار
۲۸ خرداد ۱۳۹۸ در ۹:۵۶ ق٫ظ
صد در صد 🙂
ماکان
۲۷ خرداد ۱۳۹۸ در ۸:۴۷ ب٫ظ
بسیار مفید بود ممنون از شما
گلزار
۲۸ خرداد ۱۳۹۸ در ۹:۵۶ ق٫ظ
سپاسگزارم از شما 🙂
چهاردولی
۲۷ خرداد ۱۳۹۸ در ۸:۳۸ ب٫ظ
عالی ومفید
گلزار
۲۸ خرداد ۱۳۹۸ در ۹:۵۷ ق٫ظ
سپاسگزارم 🙂
آقازاده
۲۷ خرداد ۱۳۹۸ در ۸:۳۷ ب٫ظ
حیف ک فیلم سازای برترما اینارو نمیبینن
گلزار
۲۸ خرداد ۱۳۹۸ در ۹:۵۹ ق٫ظ
شما فکر کن یک گروه فیلمبرداری، یک هفته بخواد کنار این دریاچه باشه.
کلا به نابودی کشیده میشه.
کمِ کم به خاطر تهسیگار هاشون.