رازیانه از خانوادۀ سبزی هایی مانند کرفس و هویج وحشی است و مثل آنها پیاز سفیدرنگ و ساقۀ بلندی دارد. همه بخشهای رازیانه از بذر و پیاز گرفته تا ساقه و برگها، خوراکی هستند. این گیاه به تنظیم فشار خون یا افزایش شیر مادران کمک میکند. از خواص رازیانه میتوان به بهبود معده درد، تسکین گلودرد و حتی کاهش خارش نیش حشرات اشاره کرد.
به گزارش مجله دلتا؛ رازیانه فیبر خیلی بالایی دارد. هر پیاز آن ۷ گرم فیبر خوراکی دارد که در واقع ۲۸٪ نیاز روزانۀ هر فرد است. اکثر افراد از کمبود فیبر در بدن رنج میبرند؛ بنابراین اگر پیاز رازیانه را به سبد خوراکی خود اضافه کنید، میتوانید فیبر مورد نیاز بدنتان را تأمین کنید. هر پیاز رازیانه ۹۶۹ میلیگرم پتاسیم دارد که ۲۷٪ نیاز روزانۀ بدن را رفع میکند. پتاسیم به کاهش فشار خون کمک میکند و سطح مایعات بدن را متعادل نگه میدارد.
از خواص رازیانه میتوان به مقدار بالای ویتامین C آن نیز اشاره کرد؛ البته رازیانه بهجز ویتامین C، سایر ویتامینها مانند ویتامین A، B6، K و اسید فولیک هم دارد. داشتن سایر مواد معدنی مثل آهن، کلسیم، مس، زینک و سلنیم هم از خواص رازیانه به شمار میروند
خواص منحصربهفرد رازیانه
- رازیانه برای سلامت استخوانها مفید است.
- رازیانه موجب لاغری میشود.
- این گیاه برای سلامت پوست عالی است.
- برای تسکین علائم یائسگی به کار برده میشود.
- مصرف رازیانه برای پیشگیری از سرطان رایج است.
- رازیانه برای کاهش فشار خون نیز مفید است.
- به هضم غذا کمک میکند.
- برای بهبود دلدرد نوزاد عالی است.
- برای کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی مورد استفاده قرار میگیرد.
- رازیانه به سلامت چشم کمک می کند.
- در پیشگیری از کمخونی مفید است.
- یبوست را درمان میکند.
- سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند.
- برای درمان اختلالهای تنفسی خوب است.
- رازیانه یکی از خوشبوکنندههای تنفس است.
- عملکرد مغز را بهتر میکند.
عوارض جانبی رازیانه
با اینکه رازیانه یک گیاه فوقالعاده است، اما برخی افراد با شرایط پزشکی خاص باید استفاده از آن را محدود کنند یا بهطور کلی استفاده از آن را کنار بگذارند. افرادی که سابقۀ حساسیت دارند باید رازیانه را با احتیاط مصرف کنند.
به دلیل پتاسیم بالایی که رازیانه دارد، افرادی که بیماریهای کلیوی دارند باید میزان استفادۀ روزانه از رازیانه را محدود کنند. کسانی هم که مسدودکننده بتا (Beta-Blocker) برای کنترل فشار خون مصرف میکنند به دلیل همین پتاسیم باید از استفاده از رازیانه صرف نظر کنند.
زارع
۲۱ خرداد ۱۳۹۸ در ۱۱:۱۲ ق٫ظ
رازیانه بهترین گیاهه
سلیمی
۲۱ خرداد ۱۳۹۸ در ۱۱:۱۲ ق٫ظ
رازیانه حرف نداره