بچه که بودم فکر میکردم خدا چیه؟ نور؟ روح؟ جسم؟ بزرگتر که شدم با اینکه مطمئن بودم خدا جسم نیست ولی دوستداشتم ببینم چه شکلیه. پیر؟ جوان؟ لاغر؟ وقتی به سنی رسیدم که بیشتر متوجه میشدم، دیدم که باید خدا رو در آفریدههاش دید، گذشته از مادر که نمونه بینظیری از محبت خدااست. باید تو طبیعت میگشتم و رد پای خدا رو اونجا میدیدم. رفتم، گشتم، دیدم. دریافتم که همهچیز به نحو غیرقابلتصوری زیبایی ذات خداوند رو به نمایش گذاشته. تمام طبیعت حتی موقع طغیان ، کوران و کولاک و به هم زدن زندگی انسان (مثل بلایای طبیعی) در یک بینظمی خارقالعاده به نظم رسیده. رانشهای زمین مانند دره ستارههای قشم. باقیمانده آتشفشانها مانند روستای کندوان در آذربایجان شرقی. خشک شدن و یا تبخیر بیش از حد دریاچهای نمکین که آینهای تمامنما را پدید آورده مانند آینه طبیعیِ دریاچه حوض سلطان قم.
دریاچه حوض سلطان
تکهای از زمین با لباس سپیدی از جنس نمک، با سطحی صیقلی که بزرگترین آینه طبیعی ایران نام گرفته، همانجا که انعکاس تصویر آسمان بر زمین است. آینهای از جنس نمک که عمق ۴۲ متری دارد و از ۵ لایه جدا از هم تشکیل شده. در میانه اتوبان تهران- قم تکهای از جهان است که شاید از نظر برخی بیابانی خشک و بیآبوعلف باشد، اما برای عاشقانِ طبیعت این زیباییها تا حدی چشم نواز است که ولولهی سفر به این مناطق بیابانی را به جانشان میاندازد تا برای یک بار هم که شده به دریاچه حوض سلطان سر بزنند.
در حوض سلطان چه کنیم؟
اینجا همان جاییاست که با دست خالی میتوان خوش گذراند. بهعنوان مثال، رفتن روی آینهای طبیعی که فقط عبور از عرض آن شاید ۵ ساعت زمان ببرد. با آن رنگهای درخشان که بهغیر از نمک، از رسوباتی نظیر گچ و رس تشکیل شده و رنگهایی متنوع بر سطح صیقلی نشانده است.
عکاسی جزء جدای ناشدنی سفر به دریاچه حوض سلطان است. شما با آن مناظر و انعکاسهای بینظیر ابرهای آسمانی، چنان تصاویری را ثبت خواهید کرد که در آلبوم خاطرات شما همیشه بدرخشد.
سواری بر سطح صیقلی دریاچه حوض سلطان هم خالی از لطف نیست. شما در گردشتان حتماً با گروههای دوچرخهسواری روبهرو خواهید شد که در دستههای چند نفره روی دریاچه نمکین رکاب میزنند. همچنین ممکن است سواریهای “آفرود” را در حال ویراژ دادن کنار یکدیگر مشاهده کنید.
حوض سلطان کجاست؟
هرگز این آینه طبیعی حوض سلطان را با دریاچه قم اشتباه نگیرید. دریاچه نمک قم وسعت بیشتری دارد و در جنوب شرقی قم واقع است. اما حوض سلطان در ۴۰ کیلومتری شمال شهرستان قم و ۸۵ کیلومتری جنوب تهران قرار گرفته و در حاشیه اتوبان قابل مشاهده است.
در اتوبان تهران – قم پس از طی ۷۰ کیلومتر در سمت چپ، جادهای به سمت روستای چشمهشور وجود دارد که تابلوی اطلاعات گردشگری در کنار آن است. وارد آن شوید و از اولین زیرگذر به آن سوی اتوبان بروید تا به دریاچه حوض سلطان برسید.
برای خواندن مطالب مرتبط به گردشگری به مجله دلتا در همین صفحه سر بزنید.
شمس
۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۸ در ۴:۱۸ ب٫ظ
بسیار دیدنی و جذاب بوده وچقدر قشنگ دیدن خداوند را توصیف کردید دست شما درد نکند واقعا خداوند را در آفرینش هایش باید دید خیلی جالب بود تشکر
گلزار
۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۸ در ۹:۳۲ ق٫ظ
سلامت باشید. شما اصلا یکدانه می باشید :* :* :*
شعبانی
۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۸ در ۴:۱۸ ب٫ظ
سپاسگذارم عالی بود
گلزار
۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۸ در ۹:۳۰ ق٫ظ
سلامت باشید. من هم سپاسگزارم 🙂
مهدی مختاری
۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۸ در ۴:۱۷ ب٫ظ
خیلی عالی بودممنونم
گلزار
۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۸ در ۹:۳۰ ق٫ظ
سپاسگزارم از حسن توجه شما
بیگدلی
۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۸ در ۴:۱۷ ب٫ظ
جالب و جذاب
گلزار
۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۸ در ۹:۳۰ ق٫ظ
بله، بسیار. 🙂
ثابتی
۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۸ در ۴:۰۳ ب٫ظ
درود بر فرمانروای آسمانها و زمین.زیباییها و شگفتی های بی انتهای این جهان نشان از ذات پاک آفریدگار یکتای این جهان است.
گلزار
۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۸ در ۹:۲۹ ق٫ظ
وَ خداوند نیکوست در هر وضعی.