نفقه طبق قانون عبارت است از همه نیازهای متعارف و متناسب با وضعیت زن از قبیل مسکن، لباس، غذا، اثاث منزل و هزینههای درمانی و بهداشتی و خادم در صورت عادت یا احتیاج به واسطه نقصان یا مرض، توانایی مالی مرد یا وضعیت خانواده پدری زن، البته برای تعیین میزان نفقه ملاک نیست. در این نوشتار به بررسی عواقب عدم پرداخت نفقه زن از سوی مرد پرداخته شده است. در ادامه با مجله دلتا همراه باشید.
مبلغ نفقه زن
با عقد ازدواج؛ زن حق دارد هزینه ماهانه دریافت کند. زن برای استحقاق دریافت هزینه ماهانه حتما لازم نیست تنگدست باشد زیرا مرد موظف است نفقه زن را بپردازد، حتی اگر زن بسیار توانگر باشد. نفقه شامل تمام نیازهای متعارفی است که افراد در زندگی با آن مواجه هستند که شامل خوراک، پوشاک، هزینه های درمانی و… میشود. نفقه یکی از موارد حقوقی با اهمیت است و در عرف به معنای خرج روزانه از آن یاد شده که از مهمترین وظایف مرد در زندگی مشترک محسوب می شود. اینکه کدام وسیله را باید از ارکان نفقه زن به شمار آورد قانون مشخص میکند.پرداخت نفقه بر عهده شوهر است و در صورتی که قادر به پرداخت نباشد، جریمه خواهد شد و زوجه میتواند از او شکایت کند. البته ناشزه بودن زن مانع دریافت نفقه میشود.
عواقب عدم پرداخت نفقه
بر اساس ماده ۶۴۲ قانون مجازات اسلامی، هر مرد که توانایی پرداخت نفقه زن را در شرایطی که زن تمکین کند داشته باشد، اما آن را نپردازد یا از پرداخت نفقه خودداری کند، دادگاه برای او حکم زندان از سه ماه و یک روز تا پنج ماه صادر میکند.
اعسار از پرداخت نفقه
مجازات کیفری عدم پرداخت نفقه، فقط برای فردی اجرا میشود که توان مالی دارد، اما از پرداخت آن به زوجه خودداری میکند. تعیین اینکه مرد توان مالی دارد یا نه با دادگاه است و لازم است توان مالی وی در زمان عدم پرداخت نفقه معلوم شود. همچنین، اگر مرد فقط توان پرداخت بخشی از نفقه زن را داشته باشد و از پرداخت همان بخش هم خودداری کند، مشمول ماده ۶۴۲ که در بالا به آن اشاره شد میشود.
پیشنهاد مطالعه : برای آشنایی بیشتر با چگونگی نفقه فرزندان “نفقه فرزند ؛ و قوانین آن” را مطالعه کنید.
ناشناس
۲۸ فروردین ۱۳۹۹ در ۸:۳۰ ب٫ظ
مهدی مختاری
۱۹ اردیبهشت ۱۳۹۸ در ۲:۲۶ ب٫ظ
عالی بود
شعبانی
۱۹ اردیبهشت ۱۳۹۸ در ۲:۲۶ ب٫ظ
سپاسگذارم
بیگدلی
۱۹ اردیبهشت ۱۳۹۸ در ۲:۲۵ ب٫ظ
جالب بود
1
۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۸ در ۳:۴۶ ق٫ظ
۱
09121952864
۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۸ در ۳:۲۶ ب٫ظ
امید به خوب بودن با هم و تفاهم که کار به این مسایل قانونی نیانجامد
هاتف
۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۸ در ۱:۵۷ ب٫ظ
در مورد مسایل حقوقی ملکی بنویسید ممنون
شمس
۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۸ در ۱۱:۲۸ ق٫ظ
ضمن تشکر از،مقاله های شما در این زمینه ها که یسار خواندنی و جالب و آموزنده میباشد ممنون
سلیمی
۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۸ در ۱۱:۰۵ ق٫ظ
جالب بود.ممنون