آیا تغییر در نمای ساختمان قانونی است؟

۰
0
زمان مطالعه: 2 دقیقه
یکی از سوالات بسیار پر تکرار آن است که آیا تغییر در نمای ساختمان قانونی است؟
آیا نمای ساختمان جزو مشاعات است؟ بدون شک پاسخ این سؤال مثبت است و نمای آپارتمان جزو بخش‌های مشاع محسوب می‌شود؛ بنابراین قوانین مربوط به تغییرات در ساختمان را شمال می‌شود. هیئت وزیران دربند «ح» ماده چهار آیین‌نامه اجرایی قانون تملک آپارتمان‌ها، نمای خارجی ساختمان‌ها را جزو قسمت‌های مشاع ذکر کرده‌اند. طبق این قانون هر کسی که در یک واحد آپارتمان زندگی می‌کند نسبت به نمای ساختمان خود مسئول بوده و هیچ‌کس نمی‌تواند به‌صورت مستقل برای تغییر در نمای ساختمان خود تصمیم بگیرد. طبق ماده ۹ قانون تملک آپارتمان‌ها: ”هیچ‌یک از مالکین و ساکنین یک ساختمان حق ندارند بدون موافقت اکثریت، تغییراتی در محل یا شکل سر در یا نمای خارجی در قسمت اختصاصی  خود که مرئی  و منظر باشد، بدهند.” تغییرات در ساختمان چه قوانینی دارد؟ هر مالکی آزاد است که با رعایت قوانین مربوط به نقشه ساختمان و شهرداری، عدم ایجاد آلودگی صوتی، عدم دخل و تصرف در مشاعات، داخل واحد آپارتمان خود تغییرات ایجاد کند. ایجاد هر تغییری در قسمت‌های مشترک ساختمان بر اساس تفاهمی که بین مشترکین و صاحب‌سهمان آن به وجود می‌آید، صورت می‌گیرد. هیچ‌یک از  مالکین و ساکنین یک ساختمان حق ندارند بدون موافقت اکثریت، تغییراتی در محل یا شکل سر در  یا نمای خارجی در قسمت اختصاصی خود که از بیرون قابل‌مشاهده است بدهند. شکل در یا سردر یا نمای خارجی با توافق اکثریت توافق اکثریت طبق قانون به افراد این اجازه را می‌دهد که سر در یا نمای خارجی ساختمان را تغییر دهند.

قبل از پاسخ به تغییر در نمای ساختمان باید به شما بگوییم هیچ‌کدام از قوانین زندگی در یک‌خانه شخصی یا به‌اصطلاح ویلایی بازندگی در آپارتمان یکسان نیست. همراه دلتا مگ باشید تا با هم به پاسخ این سؤال برسیم.

آیا نمای ساختمان جزو مشاعات است؟

بدون شک پاسخ این سؤال مثبت است و نمای آپارتمان جزو بخش‌های مشاع محسوب می‌شود؛ بنابراین قوانین مربوط به تغییرات در ساختمان را شمال می‌شود.

هیئت وزیران دربند «ح» ماده چهار آیین‌نامه اجرایی قانون تملک آپارتمان‌ها، نمای خارجی ساختمان‌ها را جزو قسمت‌های مشاع ذکر کرده‌اند.

طبق این قانون هر کسی که در یک واحد آپارتمان زندگی می‌کند نسبت به نمای ساختمان خود مسئول بوده و هیچ‌کس نمی‌تواند به‌صورت مستقل برای تغییر در نمای ساختمان خود تصمیم بگیرد.

طبق ماده ۹ قانون تملک آپارتمان‌ها: ”هیچ‌یک از مالکین و ساکنین یک ساختمان حق ندارند بدون موافقت اکثریت، تغییراتی در محل یا شکل سر در یا نمای خارجی در قسمت اختصاصی  خود که مرئی  و منظر باشد، بدهند.”

تغییرات در ساختمان چه قوانینی دارد؟

  • هر مالکی آزاد است که با رعایت قوانین مربوط به نقشه ساختمان و شهرداری، عدم ایجاد آلودگی صوتی، عدم دخل و تصرف در مشاعات، داخل واحد آپارتمان خود تغییرات ایجاد کند.
  • ایجاد هر تغییری در قسمت‌های مشترک ساختمان بر اساس تفاهمی که بین مشترکین و صاحب‌سهمان آن به وجود می‌آید، صورت می‌گیرد.
  • هیچ‌یک از  مالکین و ساکنین یک ساختمان حق ندارند بدون موافقت اکثریت، تغییراتی در محل یا شکل سر در  یا نمای خارجی در قسمت اختصاصی خود که از بیرون قابل‌مشاهده است بدهند.

ساختمان

شکل در یا سردر یا نمای خارجی با توافق اکثریت

توافق اکثریت طبق قانون به افراد این اجازه را می‌دهد که سر در یا نمای خارجی ساختمان را تغییر دهند.

تغییرات داخلی با ممنوعیت قانونی همراه نیست مشروط بر اینکه در دید عمومی نباشد

اگر فردی بخواهد درون واحد آپارتمانی خود تغییرانی ایجاد کند در این امر آزاد و مختار است. البته این تغییرات به‌هیچ‌عنوان نباید به بیرون از محیط داخلی ربطی داشته باشند.

مثلاً تغییر درب ورودی هر واحد آپارتمان جزو این قانون نیست، به این دلیل که درب ورودی از بیرون واحد دیده می‌شود و روی زیبایی راهرو و یکدست بودن آن تأثیر منفی می‌گذارد.

ممکن است برخی تغییرات کلی در نمای ساختمان نیاز به مجوز شهرداری داشته باشد.

این نکته نیز قابل‌ذکر است که تمامی آنچه به‌عنوان قانون تغییر در نمای ساختمان بدان اشاره می‌شود مربوط به تفاهم داخلی ساکنین آپارتمان نیست.

ایجاد برخی از تغییرات در نمای ساختمان منوط به کسب اجازه از شهرداری می‌شود. در حقیقت شهرداری برای ایجاد تغییرات کلی در نمای ساختمان قوانینی دارد که ساکنین یک آپارتمان تنها با رعایت آن و اخذ مجوز می‌توانند اقدام به انجام آن کنند.

آیا نمای ساختمان جزو مشاعات است؟

پیشنهاد مطالعه: جدیدترین قیمت خرید ملک در محله ۱۷ شهریور تهران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیشتر ببینید در نکات حقوقی

همچنین بخوانید

چه زمانی داشتن وکیل برای طلاق توافقی الزامی است؟

یکی از سؤالاتی که از ما پرسیده می‌شود آن است که داشتن وکیل برای طلاق توافقی الزامی است یا …