قانونگذار برای حمایت کردن از زنان و فرزندان آنان در صورت شرایط قانونی، حق نفقه در نظر گرفته است. نفقه زن را همسر و نفقه فرزند را در درجه اول پدر وی باید پرداخت کند. اهمیت نفقه، به اندازهای است که ترک انفاق یا عدم پرداخت آن، امکان پیگیری حقوقی و کیفری را خواهد داشت. همراه مجله اینترنتی دلتا باشید.
حق نفقه
قانون مدنی در خصوص اینکه نفقه زوجه شامل چه مواردی میشود، ماده ۱۱۰۷ را در نظر گرفته است که طبق آن «نفقه زوجه عبارت است از همه نیازهای متعارف و متناسب با وضعیت زن از قبیل مسکن، البسه، نان، اثاث منزل و هزینههای درمانی و بهداشتی و خادم در صورت عادت یا احتیاج به واسطه نقصان یا مرض.»
آیا شورای حل اختلاف صلاحیت رسیدگی به حق نفقه را دارد؟
فقط زمانی که مبلغ نفقه تا سقف ۲۰ میلیون تومان باشد و تنها زمانی که به موجب پرونده طلاق، دادگاه خانواده در خصوص نفقه زن یا فرزند تعیین تکلیف نکرده باشد، شورای حل اختلاف صالح به رسیدگی بوده و باید در این رابطه رای صادر کند. در غیر این موارد شورا صلاحیت رسیدگی و صدور رای مقتضی را نخواهد داشت.
شرایط شکایت حق نفقه در شورای حل اختلاف
- داشتن اهلیت قانونی برای طرح شکایت نفقه در شورای حل اختلاف
- عدم تعیین تکلیف دادگاه خانواده، در خصوص نفقه زن یا فرزندان او
- زیر ۲۰ میلیون بودن مبلغ نفقه قابل مطالبه
- داشتن مدارک لازم برای طرح دعوا و اثبات آن
هزینه شکایت حق نفقه در شورای حل اختلاف
هزینه شکایت کردن نفقه در شورای حل اختلاف در مرحله ابتدایی و بدوی ۲/۵ درصد بهای خواسته و در مرحله واخواهی و تجدید نظر ۴/۵ درصد ارزش محکومبه است.
پیشنهاد مطالعه: برای آشنایی با نکات حقوقی بیشتر مطلب حق حضانت مادر شامل چه قوانینی میشود؟ را مطالعه کنید.
عاطفه
۲۸ خرداد ۱۴۰۲ در ۱:۲۵ ق٫ظ
بنظرم اگر شورای حل اختلاف اینگونه شکایات را حل وفصل کنددادگاههای خانواده خلوت میشود🤔