نفقه زنان در سال جدید یکی از موضوعاتی است که بسیاری از افراد علاقه دارند از آن اطلاع پیدا کنند. در چنین شرایطی، لازم است تا مبلغ و میزان نفقه زن بهصورت دقیق، مشخص شود تا هم حقوق زن، رعایت شده و هم شوهر با پرداخت نرخ نفقه تعیین شده تکالیف قانونی خود را به انجام برساند. همراه مجله اینترنتی دلتا باشید.
نفقه زن در قانون مدنی
مطابق ماده ۱۱۰۷ قانون مدنی: «نفقه زوجه شامل همه نیازهای متعارف و متناسب با وضعیت زن از قبیل مسکن، البسه، اثاث منزل و هزینههای درمانی و بهداشتی و خادم، در صورت عادت یا احتیاج بهواسطه نقصان یا مرض است.» بنابراین نفقه تمامی نیازهای زن حتی اثاثیه منزل را نیز در بر میگیرد.
نفقه زنان در سال جدید (۱۴۰۲)
یکی از مشکلات و دغدغههای افراد هنگام عقد نکاح و مخصوصاً زمانی که اختلافی به وجود میآید، میزان نفقه زنان در سال جدید است. سؤالی که مطرح میشود آن است که حداقل و حداکثر میزان نفقه زن در سال ۱۴۰۲ چقدر است؟ در پاسخ به این سؤال باید بگوییم، ازآنجاییکه نرخ تورم در ایران هر ساله تغییر کرده، بنابراین نرخ ثابتی برای نفقه وجود ندارد. همچنین قانون صرفاً مصادیق نفقه را بیان کرده و در مورد اینکه میزان این نفقه چقدر بوده است سخنی نگفته است. بنابراین به صورت مشخص نمیتوانید نفقه زنان در سال جدید را محاسبه کنید.
همانطور که بیان کردیم طبق ماده ۱۱۰۷ قانون مدنی، نفقه شامل نیازهای متعارف و متناسب با وضعیت زن است؛ بنابراین این مبلع نسبت به هر زنی متفاوت خواهد بود؛ بنابراین نمیتوان یک مبلغ ثابت برای همه افراد در نظر گرفت.
بهعنوانمثال، میزان نفقه یک خانمی که مدرک لیسانس دارد با زنی که دارای مدرک دیپلم دارد متفاوت بوده و در ابتدا شرایط و موقعیت هر زن بررسی شده و سپس میزان نفقه را دادگاه مشخص میکند.
در نتیجه، مبلغی که برای حداقل و حداکثر نفقه زن تعیین میشود به شکلی نیست که برای همه زنان بهصورت مساوی تعیین شود. بلکه نیازهای مادی اقشار مختلف بانوان، دارای تفاوتهایی با یکدیگر است و شان و وضعیت خانوادگی آنها نیز متفاوت است. به همین دلیل است که اصولاً، امکان تعیین مبلغ و میزان دقیق و نرخ ثابت نفقه زوجه برای سال ۱۴۰۲، نهتنها دشوار بوده، بلکه عملاً نامقدور است.
پیشنهاد مطالعه: برای آشنایی بیشتر با دیگر نکات حقوقی مطلب بدهیهای متوفی را چه کسی باید پرداخت کند؟ را مطالعه کنید.
ناشناس
۱۰ خرداد ۱۴۰۲ در ۷:۴۹ ق٫ظ
ناشناس
۹ خرداد ۱۴۰۲ در ۱۱:۵۹ ب٫ظ
ناشناس
۸ خرداد ۱۴۰۲ در ۰:۳۱ ق٫ظ
ناشناس
۸ خرداد ۱۴۰۲ در ۰:۳۱ ق٫ظ
ناشناس
۷ خرداد ۱۴۰۲ در ۶:۵۱ ب٫ظ
ناشناس
۷ خرداد ۱۴۰۲ در ۱:۰۴ ب٫ظ
نظر ندهیم بهتر
آرتین زارعی
۷ خرداد ۱۴۰۲ در ۰:۳۴ ق٫ظ
بسیار عجیب هرچه پولدارتر نفقه بیشتر هرچی خانواده ضعیفتر نفقه کمتر این قانون اسلامی است😪😪😪
عاطفه
۶ خرداد ۱۴۰۲ در ۶:۲۱ ب٫ظ
چون مربوط به خانمهاس نامقدور و دشواره.. برادران طالبانن دیگه قانون وضع کردن 🙏
ناشناس
۶ خرداد ۱۴۰۲ در ۱:۱۲ ب٫ظ
ناشناس
۶ خرداد ۱۴۰۲ در ۱۲:۲۶ ب٫ظ