آتشفشان یا کوه فوجی در ژاپن با ۳۷۷۶ متر ارتفاع، سی و پنجمین کوه مرتفع دنیاست که در صد کیلومتری شهر زیبا و پر جنبوجوش توکیو، در انتظار ماجراجویان نترس نشسته است. مجله گردشگری دلتا در این مقاله سفری به سرزمین خورشید داشته است، با ما همراه شوید.
کوه فوجی در ژاپن
مقدسترین مکان برای ژاپنیهای چشمبادامی، کوهی با قلهای همیشه مملو از برف، تصویری تماشایی بر فراز جزیره هونشو ساخته است. ژاپنیها معتقدند نام این آتشفشان نیمههوشیار در زبان آینو به معنای زندگی جاودان است. بعضیها هم میگویند نام کوه فوجی از واژه فوچی به معنای الهه آتش بوداییها در زبان یاماتو ریشه گرفته است.
داستانها میگویند، در سال ۶۶۳ یک راهب بودایی اولین کسی بود که توانسته از کوه فوجی بالا برود. ازآنپس این کوه بهعنوان یک مکان مقدس شناخته شد و مردان زیادی از آن بالا رفتند. بااینوجود بانوان تا قرن نوزدهم حق بالارفتن کوه فوجی در ژاپن را بر طبق رسوم ژاپنیها نداشتند.
اولین فاتح غربی فوجی، سر رادرفورد آلکاک (Sir Rutherford Alcock) بود که در سپتامبر سال ۱۸۶۰ این کوه را درنوردید. اولین زن سفیدپوست نیز فنی پارکس (Fanny Parkes) بود که در سال ۱۸۶۷ از فوجی بالا رفت.
جایگاه الهه سنگن ساما، مظهر طبیعت در قله این کوه است، البته آنطور که پیروان مذهب شینتو میگویند! آنها حتی برای این الهه در بالای کوه فوجی زیارتگاه زیبایی هم ساختهاند. بااینحال بوداییهای ژاپنی این کوه را بهعنوان دروازه ورود به جهان دیگر میشناسند. در کشور ژاپن سه کوه مقدس وجود دارد که کوه فوجی یکی از آنهاست. کوه تاته و کوه هاکو، از دیگر کوههای مقدس ژاپنیها هستند.
سالانه بیش از صدهزار نفر قله این کوه را فتح میکنند که بیشتر آنها خود ژاپنیها هستند. کوه فوجی در حال حاضر یکی از زیباترین و مهمترین جاذبههای گردشگری ژاپن است که با چشماندازهای بینظیرش بر پهنه جزیره هونشو گسترده شده است.
نقاش معروف ژاپنی جناب هوکوسای، تصاویر فوقالعادهای از این کوه شگفتانگیز به یادگار گذاشته است که امروزه بر بسیاری از اشیای ساخت ژاپن چاپ میشوند.
سه حقیقت جالب درباره کوه فوجی
آخرین فوران این آتشفشان نیمههوشیار در سال ۱۷۰۷ بوده که میگویند چند ماه طول کشیده و تا سال ۱۷۰۸ ادامه یافته است!
جالبترین نکته درباره کوه فوجی در ژاپن تقارن زیبا و منظم آن است. کمتر کوه آتشفشانی در دنیا چنین تقارنی دارد.
در اطراف این کوه پنج دریاچه با نامهای موتوسوک، کاواگوچیکو، شوجیکو، یاماناکاکو و سایکو است.
پیشنهاد مطالعه: مطلب انتهای این خیابان را هرگز نخواهید دید! را بخوانید.
ناشناس
۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۲ در ۸:۴۴ ب٫ظ
ناشناس
۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۲ در ۲:۵۵ ب٫ظ
ناشناس
۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۲ در ۲:۲۵ ب٫ظ
درسا بشیری
۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۲ در ۱:۲۱ ب٫ظ
سلام وای چه جالب
زینب پروانه
۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۲ در ۴:۱۴ ب٫ظ
آره خیلی جالبه
بوتو نژاد
۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۲ در ۲:۱۰ ق٫ظ
جالب بود . موغق باشید
ناشناس
۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۲ در ۱۱:۲۶ ق٫ظ