جلوه و شکوه این معبد، شما را به تغییر آیین فرا می‌خواند!

۸
0
زمان مطالعه: 2 دقیقه
معبد طلایی هند، زیباترین زیارتگاه سیک‌ها، نزدیک‌ترین فرقه مذهبی به اسلام است.
معبد طلایی هند

زیباترین معبد آیین سیک، معبد طلایی هند در ایالت پنجاب با آن شکوه و عظمت خاصش، شما را به تماشای خود فرا می‌خواند. مجله گردشگری دلتا در این مقاله، سفری به جلگه‌ای‌ترین منطقه هند خواهد داشت، با ما همراه شوید.

معبد دربار صاحب

معبد طلایی هند

مهم‌ترین مکان مذهبی برای پیروان آیین سیک، معبدی است زرین‌گون در قلب ایالت پنجاب در شهر امریتسار که به معبد دربار صاحب نیز شهرت دارد. این زیارتگاه که اصلی‌ترین زیارتگاه پیروان سیک است، به دست گورو رام داس، چهارمین پیشوای مذهبی سیک‌ها بنا شده است.

این معبد مکانی برای نشان دادن برابری و برادری در میان سیک‌هاست و میراث فرهنگی و تاریخ غنی آن‌ها را به نمایش می‌گذارد. روزانه بیش از صدهزار نفر از این مکان ارزشمند دیدن می‌کنند.

کتاب مقدس آیین سیک به نام گورو گرانت صاحب که توسط پیشوای یازدهم سیک‌ها نوشته شده، در این مکان نگهداری می‌شود. همچنین نوشته‌ها و سروده‌های پیشوای دیگر سیک‌ها با نام گورو ارجن، پیشوای پنجم، نیز در این معبد قرار دارد. حفظ و نگهداری و مراقبت از معبد طلایی هند بر عهده ششصد کاهن وفادار سیک است.

سیک‌ها برای نشان دادن اوج وحدت و یگانگی انسان‌ها معماری این بنا را به‌گونه‌ای طراحی کردند که چهار در ورودی برای آن وجود داشته باشد. این به معنای باز بودن در معبد به روی همه و پذیرا بودن آیین سیک از تمام مردمان است. از طرفی تمام معابد سیک به‌خصوص معبد طلایی هند دارای غذاخوری هستند. راهبان سیک موظف‌اند غذای خود را با هرکسی که بر آن‌ها وارد می‌شود تقسیم کنند.

بر اساس قوانین معبد، نیاز است که بانوان در هنگام بازدید از معبد پوششی بر سرخود بیندازند.

آیین سیک

جالب است بدانید دین سیک، دینی بر پایه یکتاپرستی است. در واقع آیین سیک، دینی تلفیقی از اسلام و هندو است که بر اصول مشترک این دو دین و مذهب تاکید دارد. گورو نانک که پیامبر سیک‌ها و متولد سال ۱۴۶۹ میلادی است، بر این باور اعتقاد داشت که تنها معبد مهم در تمام دنیا، درون آدمی است.

تاریخچه شهر امریتسار

گورو رام داس در سال ۱۵۷۴ میلادی زمین شهر را از مالک روستای تونگ به قیمت هفتصد روپیه خریداری کرد و سپس شروع به ساخت شهر امریتسار نمود. امریتسار واژه‌ای پنجابی به معنای رودخانه شراب مقدس یا مخزن شهد جاودانگی است.

این شهر از شرق با پنجاه و یک کیلومتر فاصله، همسایه شهر لاهور پاکستان است. شهر دهلی در شمال غربی و در سیصد و هفتاد و هشت کیلومتری آن واقع شده است.

معبد طلایی هند

پیشنهاد مطالعه: مطلب تلاقی سراب و واقعیت در پارک ملی برزیل را بخوانید.

۸ دیدگاه

  1. همراه با شما

    ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ در ۱۰:۴۶ ب٫ظ

    چقدر زیبا کاش می شد رفت واز نزدیک دید

    پاسخ

  2. عاطفه

    ۳۰ فروردین ۱۴۰۲ در ۴:۰۲ ب٫ظ

    ایران که کلی معبدطلایی ایران و عراق درست کرده باپول من وشما.. بازم اینا خوبن

    پاسخ

    • Akbar Haydari

      ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۲ در ۲:۴۳ ب٫ظ

      خوشحال شدم در بارهء معبد طلایی هندوستان مطالبی کامل مرقوم فرمودید. اگه امکانش هست و در حد مقدورات و مقررات در مورد کورش بزرگ و وصیت نامه اش بنویسید. (مرادر ایران دفن کنید تا ذره ذره وجودم بخشی از خاک ایران شود منم کورش، شاه جهان ، شاه بزرگ، شاه دادگر، شات سومرواکد…. منم کورش، پسر کنبوجیه، آنگاه که بدون جنگ و پیکار وارد بابل شدم و همه مردم کامهای مرا با شادمانی پزیروفتند… خدای بزرگ از کردار من خشنود شد اوبرکت و مهربانیش را ارزانی داشت.

      پاسخ

      • مونا اصفهانی

        ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۲ در ۹:۳۹ ق٫ظ

        درود بر شما و ممنون از همراهی‌تون 🌹 بله حتما

        پاسخ

    • یاری

      ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۲ در ۲:۵۱ ب٫ظ

      ‌Andia .mahatama gandi.(baharat) دست تون درد نکنه ، خیلی برام مهم و جالب و قشنگ بود . در باره ای زندگی مهاتما گاندی و جواهر لعل نهرو هم مطلب بزارین . سپاس

      پاسخ

      • مونا اصفهانی

        ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۲ در ۹:۳۸ ق٫ظ

        اگر بتوانیم داخل دسته‌بندی‌های مجله بیاریم، حتما می‌نویسیم.

        پاسخ

    • یاری

      ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۲ در ۲:۵۳ ب٫ظ

      مطالب دلتا مایه دل گرمی و امیدماست در پناه خدا سلامت و تندرست باشید .

      پاسخ

      • مونا اصفهانی

        ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۲ در ۹:۳۷ ق٫ظ

        درود بر شما دوست عزیز و گرامی و ممنون از همراهی‌تون 🌹

        پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیشتر ببینید در گردشگری

همچنین بخوانید

مقایسه قیمت خرید ویلا در مازندران و گیلان

دو استان گیلان و مازندران به دلیل موقعیت جغرافیایی و آب و هوای مطبوع خود، همیشه برای افراد…