همواره درباره مشکلاتی که کم تحرکی به وجود میآورد شنیدهایم. نتایج مطالعات عوارض نشستن طولانی مدت برای محققان ترسناک بود. در این مطلب از مجله اینترنتی دلتا با نتایج این مطالعات آشنا میشویم.
عوارض نشستن طولانی مدت
هرچه پیشرفتهای حوزه تکنولوژی بیشتر میشود نیاز به تحرک برای انجام کارهای روزمره برای افراد کمتر میشود. در طی روز صدها میلیون نفر در محل کار ساعتها پشت میز کار خود مینشینند. همین افراد پس از تمام شدن ساعت کاری به خانههای خود بازمیگردند و روی مبل استراحت میکنند. خیلی از آنها به این موضوع فکر نمیکنند که چند ساعت نشستهاند و این وضعیت تا چه اندازه برای سلامتی آنها ضرر دارد.
نشستن مضرتر است یا سیگار کشیدن؟
به اعتقاد برخی از استادان پزشکی دانشگاه هاروارد، نشستن طولانی مدت همانند سیگار کشیدن است. نشستن طولانی خطر مرگ را افزایش میدهد و زمینهساز شماری از بیماریها از جمله آلزایمر، دیابت نوع دوم، افسردگی، استرس و لخته خون در عروق پا است.
طبق نتایج مطالعات، در آمریکا بزرگسالان بهطور متوسط ۹ ساعت از زمان بیداری خود نشستهاند. بر اساس دادههای یک تحقیق دانشگاهی که در سال ۲۰۱۶ منتشر شد، تقریبا نیمی از زندگی یک فرد معمولی، در وضعیت کمتحریکی سپری میشود. مطالعه دیگری که در سال ۲۰۱۷، بر روی هشت هزار داوطلب، انجام شد نشان میدهد ارتباط معناداری میان نشستن طولانیمدت با خطر مرگزودهنگام وجود دارد.
نتایج جالب تحقیقات
نتایج مطالعات شوکه کننده بود. طبق این نتایج شرکتکنندگانی که بیش از ۱۳ ساعت در روز مینشستند، ۲۰۰ درصد بیش از کسانی که ۱۱ ساعت در وضعیت نشستهاند، در معرض خطر مرگ قرار دارند.
نکته جالب دیگری که در نتایج این مطالعات به چشم میخورد این موضوع است که فواصل زمانی خارج شدن از حالت نشسته نیز اهمیت دارد. شرکتکنندگانی که مدت زمان هربار نشستن را به نیم ساعت محدود میکنند، خطر مرگ زودرس در آنان کاهش مییابد.
در این مطالعات مشخص شد کسانی که به طور معمول بیش از ۹۰ دقیقه یکسره مینشینند دوبرابر اشخاصی که مدت نشستن خود را به ۹۰ دقیقه محدود کردهاند، دچار مرگ زودهنگام یا مرگ بدون علت مشخص میشوند.
پیشنهاد مطالعه: ویدئو سرنوشت شوم و ترسناک فضانوردان سایوز ۱۱ چه بود! را ببینید.
ناشناس
۷ آذر ۱۴۰۱ در ۸:۳۲ ق٫ظ