راز مردی که ۱۸ سال در فرودگاه زندگی کرد، چه بود؟

۳
0
زمان مطالعه: 3 دقیقه
پایان ۱۸ سال زندگی پناهنده ایرانی در فرودگاه پاریس با مرگ پناهنده ایرانی که ۱۸ سال در فرودگاه پاریس به‌سر برد درگذشت.
زندگی در فرودگاه

مهران کریمی ناصری، پناهنده ایرانی که ۱۸ سال در فرودگاه شارل دوگل پاریس زندگی کرد روز شنبه به مرگ طبیعی درگذشت. زندگی او در ترمینال ۲اف این فرودگاه پایان یافت. داستان مردی که ۱۸ سال زندگی در فرودگاه را تجربه کرد، در مجله اینترنتی دلتا بخوانید.

سرآلفرد یا کریمی ناصری

کریمی ناصری که در یک معضل مهاجرتی گرفتار شده بود قادر به ورود به فرانسه نبود و جایی هم برای رفتن نداشت. او نام خود را «سر آلفرد» گذاشت، در فرودگاه ماندگار شد و رفته رفته شهرتی جهانی پیدا کرد.

فرودگاه شارل دوگل پاریس

ساخت یک فیلم پرفروش با الهام از زندگی ناصری

داستان عجیب کریمی ناصری مورد توجه استیون اسپیلبرگ کارگردان مشهور هالیوود قرار گرفت و الهام بخش فیلم «ترمینال» محصول سال ۲۰۰۴ با بازی تام هنکس و کاترین زیتا جونز شد. هنکس در این فیلم نقش مردی را بازی کرد که در پی انقلاب در کشورش در فرودگاه «جی اف‌کی» نیویورک گرفتار شده است.

سرگذشت زندگی در فرودگاه چه شد؟

یکی از مقامات فرودگاه شارل دوگل به خبرگزاری فرانسه گفته است که کریمی ناصری پس از خرج کردن بیشتر پولی که برای این فیلم گرفته بود چند هفته پیش به فرودگاه برگشت. او چند هزار یورو پول همراه خود داشت. کریمی ناصری متولد سال ۱۳۲۴ در مسجد سلیمان بود.

داستان مهاجرتی او پیچیده و پر از معما است. او در نوامبر ۱۹۸۸ پس از پرواز از ایران به لندن، برلین و آمستردام برای یافتن مادرش در فرودگاه پاریس اقامت گزید.

کریمی ناصری که قادر به ارائه مدارک لازم نبود از هر کشوری که به آنجا می‌رفت اخراج می‌شد. او سرانجام در سال ۱۹۹۹ توانست وضعیت پناهندگی و حق ماندن در فرانسه را بگیرد اما در فرودگاه ماند.

کریستین بورگه، وکیل او در آن زمان گفت: «او دیگر نمی‌خواهد فرودگاه را ترک کند چون از رفتن می ترسد.»

سرگذشت ناصری چه شد؟

کسی که مثل هیچکس نبود

روایت‌ها در موردش، متفاوت و متنوع است. برخی می‌گویند، او فرزند یک پزشک ایرانی و پرستار اسکاتلندی بوده است که پس از مرگ پدر در جستجوی مادر، ایران را ترک کرده تا در ناکجا آباد بیابد. برخی دیگر می‌گویند، او مبارزی سیاسی بوده که قبل از انقلاب اسلامی در ایران بازداشت شده و پس از آن به بلژیک پناه برده و از آنجا در جستجوی پدر به انگلستان رفته است. در این مسیر مدارک هویتی‌اش ربوده می‌شود و او میان شهرهای اروپایی از لندن، آمستردام و پاریس پاس کاری می‌شود تا اینکه در گوشه‌ای از فرودگاه شارل دوگل بیتوته می‌کند.

برخی دیگر می‌گویند، او یک ایرانی، از وطن فراری بوده که به قیمت اقامت در یکی از شهرهای اروپایی مدارکش را در مسیر سفر نابود کرده است. رسانه می گویند نامش مهران کریمی ناصری است اما خودش هیچ کدام از این روایت‌ها را قبول نداشت. او خود را نه مهران کریمی ناصری می‌خواند و نه خود را ایرانی می دانست؛ او خود را «سر آلفرد مهران» معرفی می‌کرد.

رازی که دفن شد!

ناصری در ۲۱ آبان ۱۴۰۱ در ۷۷ سالگی دار فانی را وداع گفت. مرگ ناصری همچون زندگیش مبهم است و متنوع از روایت است. برخی گفتند، کریمی ناصری قبل از ظهر روز شنبه ۱۲ نوامبر در ترمینال ۲F به مرگ طبیعی درگذشته است. برخی دیگر گفتند، او در سن ۷۷ سالگی دچار حمله قلبی شده بود و با ناکام ماندن تیم پزشکی فرودگاه در ترمینال از دنیا رفت. اما دلیلش مرگ هر چه بود او دیگر در این دنیا نیست.

سر آلفرد یا ناصری، ۱۸ سال زندگی در فرودگاه

پیشنهاد مطالعه: مطلب ۹ دانستنی جالب در مورد بدن که شما را شوکه می‌کند را بخوانید.

۳ دیدگاه

  1. امیر

    ۳۰ آبان ۱۴۰۱ در ۳:۰۲ ق٫ظ

    خدرحمتشون کنه . نمی دونم این داستان یک افتخار برای ایرانه ‘ یا شاید هم یک تحقیر

    پاسخ

  2. عاطفه

    ۲۹ آبان ۱۴۰۱ در ۴:۴۶ ب٫ظ

    روحش شاد..

    پاسخ

    • مونا اصفهانی

      ۳۰ آبان ۱۴۰۱ در ۹:۲۴ ق٫ظ

      🌹🌹🌹

      پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیشتر ببینید در دانستنی ها

همچنین بخوانید

چگونه سرعت اینترنت گوشی اندروید خود را افزایش دهیم؟

سرعت اینترنت گوشی دغدغه بسیاری از افراد است و به دنبال راهکارهای مختلفی برای افزایش آن هست…