رابطه نامشروع یعنی اگر زن و مردی که بین آنها رابطه زوجیت وجود ندارد، روابط نامشروع یا عمل منافی عفت غیر از زنا از قبیل تقبیل یا مضاجعه انجام دهند مرتکب جرم شدهاند و به مجازات محکوم میشوند. اگر عمل با عنف و اکراه طرف مقابل باشد فقط اکراه کننده مجازات میشود. در این مطلب از مجله دلتا به موضوع برقراری رابطه زناشویی در ملاءعام میپردازیم.
بررسی جرائم رابطه نامشروع
یکی از دعاوی بسیار حساس در مراجع قضایی، جرم رابطه نامشروع است؛ پروندههای رابطه نامشروع اغلب با اهمیت خاصی در دادگاهها دنبال میشوند.
این جرم جهت بررسی و مجازات، نیازی به وجود شاکی خصوصی ندارد و به عبارتی مدعیالعموم است. این جرم از جمله جرائم منافی عفت است.
رابطه نامشروع، بین زن و مردی به وجود میآید که به سن بلوغ رسیدهاند اما صیغه محرمیت بین آنها جاری نشده است.
در مصادیق رابطه نامشروع اختلافات زیادی وجود دارد اما بارزترین آن زنا است.
تلقیع و مضاجعه نیز میتواند از مصادیق روابط نامشروع باشد که مشمول مجازات ۹۹ ضربه شلاق میشود.
مصادیق جرم رابطه نامشروع
کتاب پنجم قانون مجازات اسلامی در فصل هجدهم خود، انجام اعمال زیر برابر مصادیق جرم ارتباط نامشروع دانسته و مجازات شدیدی را برای آن در نظر گرفته است:
- انجام اعمال منافات با عفت عمومی به غیر از زنا و ایجاد رابطه نامشروع.
- ارتکاب به زنا با کمتر از ۴ شاهد یا ۴ مرتبه اقرار.
- قرار گرفتن دو نفر مرد یا دو نفر زن برهنه در زیر یک پوشش مشترک.
- اعمال شهوت در عمل بوسیدن.
- حضور یافتن بانوان بدون حجاب شرعی در اماکن عمومی و دید انظار عمومی.
- برپایی و تاسیس مراکز فساد.
- تظاهر به انجام فعل حرام در دید عمومی.
- استفاده از لباس ها و آرایشی که خود مسبب فساد شده و خلاف شرع باشد.
- انتشار و پخش تصاویر مبتذل و کسب درآمد از طریق آنها.
اما باید توجه داشت که تنها این ۹ مورد از مصادیق مجرمانه ارتباط نامشروع نیست. اعمال دیگری نیز وجود دارد که قانون به صراحت در مورد آنها تصمیمی نگرفته است. از جمله آنها میتوان به اشاعه فساد و شهوت پرستی در میان جوانان، تن فروشی، ازاله بکارت بدون ارتکاب به زنا و … اشاره نمود.
جرم برقراری رابطه زناشویی در ملاءعام
تصور اغلب افراد بر این است که مجازات جرم رابطه نامشروع تنها به زن و مرد فاقد رابطه زوجیت تعلق میگیرد اما با توجه به ماده ۶۳۸ قانون مجازات اسلامی که انجام اعمال حرام و منافی اصول اخلاقی و عفت عمومی در انظار عمومی را جرم تلقی نموده و برای آن مجازاتی برابر با مجازات ایجاد ارتباط نامشروع تعیین کرده است.
درصورتیکه زن و شوهر نیز در اماکن عمومی و در ملاءعام اقدام به ایجاد رابطه زناشویی نمایند، مجرم شناخته شده و مجازات حبس از ۱۰ روز تا ۲ ماه یا حداکثر ۷۴ ضربه شلاق برای آنها تعیین شده است.
همچنین درصورتیکه زوجین مرتکب عملی شوند که تنها منافی عفت عمومی بوده اما نفس کیفری ندارد، همانند روبوسی کردن، آنها به مجازات ۲ روز الی ۲ ماه حبس یا تا ۷۴ ضربه شلاق محکوم میگردند.
بنابراین در شرع اسلام، چارچوب خانواده حریم امن برای روابط زوجین در نظر گرفته شده و روابط زوجین حتی با وجود محرمیت آن دو در خارج از منزل، جرم شناخته میشود.
باید به این نکته توجه داشت که قانون به قضات این اختیار را داده است که با توجه به شرایط درباره نفس مجرمانه فعل تصمیم بگیرند و تنها درصورتیکه سوءنیت زوجین از این رفتار ثابت شود، آنها را محکوم نماید.
پیشنهاد مطالعه: برای آشنایی با نکات حقوقی مطلب این افراد نمیتوانند مسافرت خارجی بروند را مطالعه کنید.
ناشناس
۷ آبان ۱۴۰۱ در ۱۱:۲۰ ب٫ظ
ناشناس
۷ آبان ۱۴۰۱ در ۸:۱۹ ب٫ظ