افرادی که یک یا چند دندان خود را ازدستدادهاند و به دنبال راه حلی برای جایگزینی دائم آنها هستند باید به یک متخصص ایمپلنت دندان مراجعه نمایند زیرا روش درمانی این بیماران نزد آنها است. در این مقاله در خصوص نقش ایمپلنت دندان در صنعت بازسازی دندانها و این که چه زمانی باید از این ایمپلنتها استفاده نمود صحبت شده است.
چه زمانی ممکن است دندانپزشک برای بازسازی دندانها استفاده از ایمپلنت را توصیه کند؟
یکی از مزایای بزرگ ایمپلنت نسبت به دیگر روشهای درمانی قابلیت حفظ تراکم استخوان فک و دوام بالای بیست سال است. در ادامه به ۴ دلیلی که دندانپزشکان بهجای دیگر روشهای بازسازی دندانها استفاده از ایمپلنت را توصیه میکنند اشاره شده است.
بیمار باید یک یا چند دندان را بازسازی و جایگزین نماید
یکی از بهترین مزایای ایمپلنت این است که میتوان از آن برای جایگزینی یک دندان تنها، چند دندان و یا کل ردیف دندانها استفاده نمود. البته که برای جایگزینی چند دندان افتاده به چندین ایمپلنت احتیاج است؛ اما به کمک روشها و استراتژیهای کاشت ایمپلنت و استفاده از بریج دندانی یا دندان مصنوعی بهجای جایگزین یک تاج برای هر دندان میتوان این پروسه را کم تهاجم نمود.
بیمار به دنبال یک جایگزین ثابت برای دندانهای خود است
ایمپلنتهای دندانی برای همیشه در دهان فیکس و ثابت میشوند. در این روش بر خلاف دندانمصنوعیهای سابق لازم نیست تا برای تمیزکردن دندانها آنها را از دهان خارج نمود. در حقیقت افرادی که از ایمپلنت استفاده میکنند باید درست شبیه به دندانهای طبیعی از آنها مراقبت نمایند که این شامل مسواک زدن، استفاده نخ دندان و داشتن رژیم غذایی مناسب میشود.
مزایا و معایب ایمپلنت دندان
قبل از جایگزینی دندانهای ازدسترفته باید مطمئن شوید که ایمپلنت گزینه مناسبی برای شما هست یا خیر. در ادامه به برخی از مزایا و معایب ایمپلنت دندان اشاره شده است تا به شما کمک کند در زمینه انتخاب این روش بهترین تصمیم را بگیرید.
مزایای ایمپلنت دندان چیست؟
بزرگترین مزیت ایمپلنتهای دندانی این است که آنها یک جایگزین دائمی هستند و علاوه بر این مزایای بیشماری دارند.
ایمپلنتهای دندانی کاملا شبیه دندانهای طبیعی هستند
ایمپلنتهای دندان ظاهری شبیه به دندانهای طبیعی دارند. در حقیقت بعد از جایگذاری کامل ایمپلنت بهسختی میتوانید تفاوت بین آن و دندانهای طبیعی خود را تشخیص دهید. به جز ظاهر کاملا طبیعی، ایمپلنتهای دندان کاملا شبیه دندانهای اصلی حس میشوند. ایمپلنت دندان کاملا به استخوان فک پیچ میشود به همین دلیل شبیه به دندانهای طبیعی محکم و ثابت است و به کمک آنها شما قادر خواهید بود بهصورت نرمال حرف بزنید و غذا بخورید.
ایمپلنتهای دندان دوام بالایی دارند
ایمپلنتهای دندان یک جایگزین بادوام و طولانیمدت هستند. گاهی لازم است تاج ایمپلنت را هر ۱۰ تا ۱۵ سال یکبار تعویض نمایید؛ اما با مراقبت صحیح میتوانند یکعمر دوام داشته باشند. سعی کنید سبک زندگی سالمی داشته باشید و مهمتر از همه بهداشت دهان خود را به طور صحیح رعایت نمایید. از سیگارکشیدن و مواد غذایی حاوی شکر مانند شیرینی، نوشابههای گازدار و هلههولهها پرهیز کنید. دندانها و خط لثه خود را دو بار در روز مسواک بزنید و به طور مرتب برای چکاپ به دندانپزشک مراجعه نمایید.
غذا خوردن و جویدن با ایمپلنتهای دندانی راحت است
بر خلاف دندان مصنوعی و بریج، غذا خوردن و جویدن با ایمپلنتهای دندانی بسیار راحت است چرا که این ایمپلنتها کاملا شبیه به دندانهای طبیعی خود شما هستند. بعد از کامل شدن پروسه کاشت ایمپلنت، شما هیچ محدودیتی در غذا خوردن نخواهید داشت. در حقیقت شما میتوانید بدون نگرانی هرگونه غذاهای ترد و کرانچی، غذاهای سفت و نوشیدنیهای سرد یا گرم را بخورید یا بنوشید فقط هرگز در مصرف مواد غذایی حاوی شکر زیادهروی نکنید. ایمپلنت دندان از تحلیل رفتن استخوان جلوگیری میکند.
ایمپلنتهای دندان مقرونبهصرفه هستند.
هزینه ای که باید برای ایمپلنت دندان بپردازید، زیاد است. اما باتوجهبه دوام بالا و طولانیمدتی که دارند کاملا مقرونبهصرفه هستند. زمانی که ایمپلنتها به طور کامل در دهان نصب شدند دیگر نیازی نیست هزینهای بابت آنها بپردازید.
معایب ایمپلنت دندان چیست؟
پروسه انجام ایمپلنت میتواند طولانی باشد
درصورتیکه به دنبال جایگزینی فوری و سریع برای دندانهای خود هستید، ایمپلنت دندان برای شما مناسب نیست. به طور معمول پروسه کاشت ایمپلنت دندان چندین ماه زمان میبرد. درصورتیکه میخواهید یک دندان آسیبدیده را جایگزین نمایید، در ابتدا باید آن را بکشید. سپس دندانپزشک قبل از کارگذاشتن ایمپلنت باید محل آن را آماده کند.
زمانی که پیچ و پایه ایمپلنت درون استخوان فک کار گذاشته شد، باید چند ماه صبر نمود تا به طور کامل بهبود پیدا کرده و با استخوان اطراف خود پیوند بخورد. مرحله آخر این پروسه شامل کارگذاشتن تاج دندانی مصنوعی میشود.
ایمپلنتهای دندانی ممکن است پسزده شوند
نرخ شکست و پسزدگی ایمپلنتهای دندان در پایینترین میزان خود قرار دارد و درصد بالایی از بیماران در پروسه درمان خود با هیچ مشکلی روبهرو نخواهند شد. فقط ۵ تا ۱۰% بیماران دچار پسزدگی ایمپلنت میشوند و این ریسکی است که باید از آن اطلاع داشته باشند.
پسزدگی ایمپلنت میتواند ناشی از بیماریهای لثه، تراکم کم استخوان فک یا دیگر بیماریها نظیر دیابت و روماتیسم مفصلی و همچنین سیگارکشیدن و رعایتنکردن بهداشت دهان باشد.
نتیجهگیری در خصوص ایمپلنت دندان
این روش دارای مزایا و معایبی است؛ اما مزایای آن بسیار بیشتر از معایب آن است. درصورتیکه شرایط لازم برای انجام ایمپلنت را دارید مطمئن باشید که این روش مناسبترین و بهترین روش برای جایگزینی دندانهای ازدسترفته شما است. ایمپلنتهای دندان کاملا شبیه به دندانهای طبیعی شما هستند و به همین دلیل میتوانید با استفاده از آنها بدون نگرانی غذا بخورد، صحبت کنید و لبخند بزنید.
امیر
۱۳ آبان ۱۴۰۱ در ۱۰:۴۵ ق٫ظ
عالی بود. پس بهترین روش جایگزینی دندان ایمپلنت هست . ممنون
مونا اصفهانی
۱۴ آبان ۱۴۰۱ در ۴:۰۳ ب٫ظ
ممنونیم از حضور شما دوست عزیز
ناشناس
۱۲ آبان ۱۴۰۱ در ۱:۰۴ ب٫ظ
عالی بود اطلاعاتی که داشتم کاملتر شد با سپاس
اویستا
۵ آبان ۱۴۰۱ در ۴:۴۰ ق٫ظ
عالی بود، اطلاعات جامع وکاربردی باتشکر 🌹
مونا اصفهانی
۹ آبان ۱۴۰۱ در ۴:۳۴ ب٫ظ
ممنونیم از حضور و همراهی شما دوست عزیز🌹
ناشناس
۴ آبان ۱۴۰۱ در ۱۰:۳۰ ب٫ظ
ناشناس
۴ آبان ۱۴۰۱ در ۹:۵۹ ب٫ظ