جوش میتواند در هر قسمتی از بدن بروز کند، اما معمولا روی صورت ایجاد میشود. میدانیم که افراد زیادی با جوش سروکله میزنند به همین منظور در این مطلب از مجله دلتا به موضوع درمان جوش با راهکارهای خانگی میپردازیم.
درمان جوش با راهکارهای خانگی
روشهای متنوعی برای درمان جوش وجود دارد. با مصرف داروها ممکن است بعضی عوارض جانبی را تجربه کنید. روش ایمنتر برای درمان جوشها استفاده از ترفندهای خانگی است. در ادامه چند راهکار خانگی برای درمان فوری جوش را معرفی کردهایم.
عسل
عسل ترکیباتی دارد که میتوانند از رشد باکتریها و میکروارگانیزمهای بیماریزا در منافذ پیشگیری کنند. علاوه بر این عسل خواص ضدالتهابی دارد و میتواند قرمزی، تورم و عفونتهای پوست را کاهش دهد. این ترکیب یک جاذب رطوبت (هومکتانت) طبیعی محسوب میشود که به حفظ رطوبت در پوست کمک میکند. این موضوع در رفع خشکی پوست اثرگذار است.
احتیاط
حتما از عسل خام استفاده کرده و از استفاده از محصولات فرآوری شده عسل اجتناب کنید. این محصولات ممکن است پوست را تحریک کنند. این موضوع ممکن است بدتر شدن جوش را به همراه داشته باشد.
طرز استفاده
- ابتدا صورتتان را با یک صابون ملایم و آب ولرم بشویید. حواستان باشد که پوستتان را اسکراب نکنید و از حوله برای خشک کردن پوست خود استفاده نکنید، چون این کار منجر به تحریک پوست میشود.
- عسل خام را با استفاده از اپلیکاتور پنبهدار استریل بهطور مستقیم روی نواحی مدنظر بمالید.
- اجازه دهید عسل به مدت ۳۰ دقیقه روی پوست بماند. در این مدت زمان پوستتان را بهآرامی ماساژ دهید تا عسل بهتر جذب پوست شود.
- پوستتان را با آب گرم بشویید. از این روش خانگی دو بار در روز استفاده کنید.
- یک روش خانگی دیگر برای درمان فوری جوش این است که عسل و پودر دارچین را با یکدیگر مخلوط کنید تا یک خمیر غلیظ به دست بیاید. خمیر ایجاد شده را روی صورتتان قرار دهید و نیم ساعت صبر کنید. در پایان صورت خود را با آب گرم بشویید.
آب لیموترش
آب لیموترش تازه هم یک روش خانگی اثرگذار برای از بین بردن آکنه است. لیموترش حاوی ویتامین C است که میتواند به رفع باکتریها یا ارگانیزمهای میکروسکوپی کمک کند و قرمزی ناشی از جوش را کاهش دهد. اسیدهای موجود در آب لیموترش میتوانند به منقبض کردن بافتهای پوستی و خارج کردن چربی اضافی از پوست کمک کنند.
طرز استفاده
- صورتتان را با آب ولرم و صابون ملایم بشویید. سپس صورت خود را خشک کنید.
- یک عدد لیموترش را نصف کنید و آب آن را بگیرید. آب لیموترش را با مقداری آب رقیق کنید.
- مخلوط را با استفاده از پنبه روی نواحی مدنظر قرار دهید.
- ممکن است احساس سوزش یا خارش کنید. این موضوع طبیعی است. با این حال اگر پوست حساسی دارید، لازم است بدانید که این روش درمانی برای شما مناسب نیست.
- اجازه دهید آب لیموترش به مدت ۲۰ دقیقه روی صورتتان بماند تا پوستتان اسیدهای موجود در آن را جذب کند.
- صورتتان را با آب گرم بشویید.
- کار دیگری که میتوانید بکنید این است که با مخوط کردن آب لیموترش و پودر دارچین یک خمیر درست کنید. خمیر را به مدت ۶۰ دقیقه روی جوش خود قرار دهید. این کار به درمان فوری جوش کمک میکند. اگر پوست حساسی دارید، از استفاده از این روش درمانی خودداری کنید.
خمیردندان
خمیردندان حاوی روغنهای اسانسی، هیدروژن پراکسید، جوششیرین، الکل، منتول و تریکلوزان است که همگی به از بین بردن باکتریهای ایجادکننده آکنه و خشک کردن جوش کمک میکنند. هرچند خمیردندان برای دندانها و نه پوست طراحی شده است، بنابراین ممکن است پوست را تحریک کند و منجر به قرمزی، پوستهپوسته شدن و حتی سوزش پوست شود.
احتیاط
خمیردندان میتواند پوست را تحریک کند؛ بنابراین باید به روش درست از آن استفاده کنید.
طرز استفاده
- مقداری از خمیردندان را روی نواحی از پوست خود بمالید که دچار جوش هستند.
- اجازه دهید خمیردندان به مدت ۲ ساعت روی پوست بماند. سپس صورتتان را با آب بشویید و خشک کنید.
پیشنهاد مطالعه: برای مطالعه بیشتر مطالب مد و زیبایی مجله دلتا مطلب رشد و تقویت مو با ماسک قهوه را بخوانید.
ناشناس
۴ آذر ۱۴۰۱ در ۱۱:۵۹ ق٫ظ
گیتی
۱۳ مهر ۱۴۰۱ در ۹:۰۷ ب٫ظ
عالی
مونا اصفهانی
۱۴ مهر ۱۴۰۱ در ۹:۲۶ ق٫ظ
ممنونیم از همراهی شما در مجله🌹🌹🌹
ناشناس
۱۵ مهر ۱۴۰۱ در ۲:۰۹ ب٫ظ
اثرمیکنه
ناشناس
۱۵ مهر ۱۴۰۱ در ۲:۱۰ ب٫ظ
ناشناس
۴ مهر ۱۴۰۱ در ۲:۰۸ ق٫ظ
ناشناس
۲ مهر ۱۴۰۱ در ۱۰:۰۶ ب٫ظ
ناشناس
۲ مهر ۱۴۰۱ در ۱۲:۰۳ ب٫ظ
ناشناس
۱ مهر ۱۴۰۱ در ۱۱:۳۶ ب٫ظ