جالب است بدانید که منشا اصلی بسیاری از ضرب المثلها نامشخص است. میتوان گفت که اولین شخصی که یک جمله یا مثلی را استفاده کرده است به اندازه شاعران و نویسندگان ادبیات فولکلور ناشناس است. در این مطلب مجله دلتا ضرب المثل خواهی نشوی رسوا همرنگ جماعت شو را بررسی میکند.
معنی ضرب المثل
به کار بردن ضرب المثلها در روزمرگیها باعث میشود که به جای کش دادن موضوعی منظورمان را در چند جمله کوتاه و موثر بیان کنیم. منظور اصلی ضرب المثل خواهی نشوی رسوا همرنگ جماعت شو آنست که اگر میخواهیم در دنیا دچار رسوایی نشویم و به خوشبختی برسیم راهی جز این نداریم که همرنگ دیگران شویم.
داستان ضرب المثل «خواهی نشوی رسوا همرنگ جماعت شو»
روزی روزگاری بلای آسمانی به یک شهر نازل شد. همه مردمان شهر دیوانه شدند به غیر از یک نفر، آن هم به خاطر اینکه قبلا از آن دیار خارجشده بود. زمانی که آن یک نفر به شهر خود باز میگردد متوجه میشود که همه مردم لخت و عریان و با حالت خندان و رقصان به دنبال یکدیگر دویده و از دیوار راست بالا میروند. همدیگر را به باد فحش و کتک گرفته و هر کدام به طریقی دیوانگیهای خود به نمایش گذاشتهاند.
هاج و واج در گوشهای ایستاده بود و دیوانگیهای اطرافیانش را نظاره میکرد. ناگهان یکی از آنها به او نزدیک میشود و چون او را با لباس میبیند فریاد میکشد که: هی دیوانه را… هی دیوانه را… و دوستانش نیز با شنیدن صدای او به سمت این شخص حمله ور میشوند و آنها نیز یکصدا میگویند: هی دیوانه را… هی دیوانه را… مرد بیچاره میبیند هیچ راهی ندارد و به نوعی درماندهشده بود تصمیم میگیرد او نیز همرنگ جماعتی شود که او را مورد آزار و اذیت قراردادهاند تا بتواند نجات پیدا کند.
همانطور که به این سمت و آن سمت کشیده میشد کم کم لباسهای خود را یکی پس از دیگری از تن خود درآورد تا این که او نیز همچون دیگران لخت و عریان شود. همین که لباسهایش را در آورد و لخت شد، همچون دیگران بالا و پایین پرید و گفت:هی دیوانه را… هی دیوانه را.
همین که دیوانگان این رفتار را از او دیدند به سرعت رهایش کردند و از اطرف او کم کم دور شدند و مرد بیچاره با این حیله توانست از شر دیوانگان شهر نجات یابد.
پینشهاد مطالعه: مطلب ۵ راه ساده برای رفع صدای جیر جیر کف کفش را بخوانید.
ناشناس
۱۸ مرداد ۱۴۰۱ در ۱۱:۱۱ ق٫ظ
ناشناس
۱۷ مرداد ۱۴۰۱ در ۱:۱۲ ب٫ظ
ناشناس
۱۶ مرداد ۱۴۰۱ در ۱۰:۳۱ ب٫ظ
ناشناس
۱۶ مرداد ۱۴۰۱ در ۱۰:۱۱ ب٫ظ
ناشناس
۱۶ مرداد ۱۴۰۱ در ۹:۲۹ ب٫ظ