مزایای استفاده از صلح عمری را اگر افراد بدانند، حتماً از آن استفاده میکنند تا دچار مشکل نشوند. با انعقاد صلح عمری مالک میتواند ملک خود را به متصالح (کسی که به نفعش صلح میشود) منتقل کند بدون آن که منافع نیز منتقل گردد؛ بنابراین تا زمان فوت مالک او حق سکونت در آن منزل را خواهد داشت و متصالح در این عقد دارای اختیارات محدودتری نسبت به سایر انتقالات است. همراه مجله اینترنتی دلتا باشید.
مزایای استفاده از صلح عمری
- یکی از مزایای استفاده از صلح عمری آن است که صلحنامه را میتوان بهصورت دستی نیز تنظیم نمود و از نظر قانونی معتبر است.
- در صلح عمری مالک میتواند حق فسخ برای خودش قرار دهد و اگر لازم شد از آن استفاده کند.
- برای انتقال ملک با صلح عمری سند رسمی تنظیم میشود که نام آن صلحنامه عمری است؛ بنابراین افراد برای این سند رسمی باید به دفاتر اسناد رسمی مراجعه کرده و از سردفتر تقاضای صلحنامه عمری کنند. در این صورت این سند، یک سند عادی است.
- بنابراین، ازآنجاییکه این سند در دفاتر اسناد رسمی تنظیم شدهاند، تمام محتویات آن از جمله امضاها و… معتبر هستند؛ افراد دیگر نمیتوانند ادعای انکار و تردید کنند.
- این صلحنامه که در دفاتر اسناد رسمی تنظیم شدهاند احتیاجی به اثبات اصالت ندارند.
تفاوت صلح عمری و وصیت چیست؟
- صلح عمری با وصیت تفاوت دارد. در وصیت افراد میتوانند تا یکسوم اموال خود را فقط به هر کس که میخواهند منتقل کنند و مابقی اموال تحت عنوان ارث تقسیم شوند؛ بنابراین افرادی که علاقه دارند اموال خودشان را منتقل کنند باید سند رسمی انتقال تنظیم کنند؛ اما در توافق صلح عمری، مالک علاوه بر اینکه میتواند تمام مال را منتقل کند، ضمن انتقال سند حق استفاده از مال را تا پایان عمر برای خودش حفظ میکند.
- در صلح عمری رسمی، مالیات بر نقلوانتقال گرفته میشود. در تقسیم ارث، مالیاتبرارث گرفته میشود که میزان مالیاتبرارث بیشتر است.
صلح عمری برای همسر
هر کدام از زوجین میتوانند مالی از اموال خودشان را به نفع همسرشان صلح کنند. صلح بین زوجین دارای همان احکام و قواعدی است که در بالا توضیح دادیم. برای مثال علی خانه خودش را به نفع سهیلا صلح میکند به این شرط که سهیلا تا پایان عمر علی نتواند خانه را بفروشد.
صلح عمری مهریه
ممکن است شوهر برای پرداخت مهریه همسر خود، یکی از اموالش را به نفع همسرش صلح کند. این صلح میتواند بهصورت عمری باشد. در این صورت توصیه میشود که زوجین در دفتر اسناد رسمی حاضر شده و اقدام به تنظیم اقرارنامه نمایند و زوجه ضمن آن اقرارنامه بیان نماید که مهریه خود را در قبال صلح دریافت نموده است.
پیشنهاد مطالعه: برای آشنایی با نکات حقوقی بیشتر مطلب این نکات را در قرارداد اجاره نباید فراموش کنید را مطالعه کنید.
ناشناس
۲۲ تیر ۱۴۰۲ در ۱:۵۴ ب٫ظ
خیلی مفید بود: امکان صلح بدون حضور کسی که به او صلح میشود هست یا خیر
ناشناس
۲۴ مرداد ۱۴۰۱ در ۱۱:۲۴ ق٫ظ
کمال آبادی
۹ تیر ۱۴۰۲ در ۹:۲۲ ب٫ظ
خوب بود ، خدا پسندانه و محکمه پسند بود ولی هر کس دل و جیگر انجام آنرا ندارد چون نعمی شه اعتماد کرد . امکان قتل دور از ذهن نیس
یاور نظری
۹ تیر ۱۴۰۲ در ۹:۲۶ ب٫ظ
بسیار هم اقدام خوبیه ولی یه ورش می لنگه که طرف همش بیاد این قرار داد باشه که مرگش زود تر فرا بع رسه… این هم هفتمین نظری
ناشناس
۲ مرداد ۱۴۰۱ در ۱:۰۰ ب٫ظ
مطلب بسیار عالی واموزند بود.
ناشناس
۳۱ تیر ۱۴۰۱ در ۹:۰۲ ب٫ظ
سلام .مطالب خوب بود..در کل سطح آگاهیمون رو بالا میبره.🙏
ریحانه شیشه گر
۱ مرداد ۱۴۰۱ در ۹:۱۳ ق٫ظ
ممنون از همراهی شما
ناشناس
۳۱ تیر ۱۴۰۱ در ۱۰:۱۵ ق٫ظ