چای بیشک یکی از محبوبترین نوشیدنیها در سراسر جهان است و بسیاری از مردم جهان روزانه این نوشیدنی محبوب را مصرف میکنند. در این مطلب از مجله دلتا به بررسی مضرات مصرف زیاد چای میپردازیم.
چهار نوع چای در جهان
چای سیاه، چای سبز، چای سفید و چای اولانگ چهار نوع چای موجود در جهان هستند که در این میان چای سیاه پرمصرفترین آنها به شمار میرود و از تخمیر گیاه چای بهدست میآید.
کافئین در چای
چای سیاه به نسبت انواع دیگر چای، کافئین بیشتری دارد اما در مقایسه با قهوه میزان کافئین آن کمتر است و وجود همین کافئین میتواند موجب بهبود تمرکز در افراد شده و به آنها آرامش بدهد.
خواص آنتی اکسیدانی چای
یکی از مهمترین خواص چای وجود همین آنتی اکسیدانهاست که موجب میشود رادیکالهای آزاد در بدن غیرفعال شوند. وجود برخی آنتی اکسیدانها در چای مانند پلی فنولها موجب کاهش سطح کلسترول و قند خون در بدن میشود. همچنین همین پلی فنولها نقش موثری در مبارزه با سلولهای سرطانی دارند و میتوانند در پیشگیری از ابتلا به سرطان کمک کنند.
مضرات مصرف زیاد چای
فواید چای تا زمانی کاربرد دارد که افراد، چای را تازه و به میزان کم مصرف کنند، اما اگر مصرف چای از سه تا چهار فنجان در روز فراتر رود قطعا با مضراتی برای سلامتی بدن همراه خواهد بود.
کم خونی
اولین عارضه مصرف زیاد چای، کم خونی ناشی از فقر آهن است، چراکه مصرف بالای چای به دلیل وجود ترکیباتی به اسم تانن موجب کاهش جذب آهن شده و از این طریق موجب ایجاد کم خونی در بدن افراد میشود.
استرس و بیقراری
مصرف زیاد چای به دلیل وجود کافئین بالا در آن موجب ایجاد استرس و بیقراری و اضطراب در افراد میشود. هرچه چای بیشتر دم بکشد میزان بیشتری از کافئین آن در اختیار بدن قرار میگیرد و افراد باید از مصرف زیاد چای بسیار دم کشیده خودداری کنند.
رفلاکس معده
کافئین موجود در چای میتواند موجب تشدید علائم رفلاکس معده شود و سوزش سردل ایجاد کند. مصرف بالای چای سردردهای مزمن را نیز برای افراد رقم میزند.
پیشنهاد مطالعه: مطلب آیا میدانید زردچوبه برای چه کسانی مضر است را بخوانید.
ناشناس
۲۵ مرداد ۱۴۰۱ در ۹:۴۶ ق٫ظ
ناشناس
۸ مرداد ۱۴۰۱ در ۶:۱۷ ب٫ظ
خیلی خوب و مفید
ناشناس
۵ مرداد ۱۴۰۱ در ۱:۵۷ ق٫ظ
ناشناس
۲۸ تیر ۱۴۰۱ در ۱:۱۷ ب٫ظ
ناشناس
۲۱ تیر ۱۴۰۱ در ۱۱:۲۳ ب٫ظ
محمدحسین
۲۰ تیر ۱۴۰۱ در ۸:۴۷ ق٫ظ
عالی
مونا غریبی
۲۰ تیر ۱۴۰۱ در ۹:۱۰ ق٫ظ
ممنون از شما🌹
ناشناس
۲۰ تیر ۱۴۰۱ در ۶:۴۰ ق٫ظ
ایول داری ایول
ابغال
۱۸ تیر ۱۴۰۱ در ۳:۳۴ ب٫ظ
با.تشکر.اموزنده.بود
ناشناس
۱۸ تیر ۱۴۰۱ در ۱۲:۵۱ ب٫ظ
سیف الله محمدی
۱۸ تیر ۱۴۰۱ در ۱۲:۲۹ ب٫ظ
ممنون مطالب مجله دلتاح تماماً.و واقعاً عالیییییییییست و آموزنده و جالب میباشد
مونا غریبی
۱۹ تیر ۱۴۰۱ در ۲:۰۷ ب٫ظ
ممنون از همراهی شما مخاطب گرامی🌹
ناشناس
۹ مرداد ۱۴۰۱ در ۱۱:۲۵ ب٫ظ
ناشناس
۹ مرداد ۱۴۰۱ در ۱۱:۲۵ ب٫ظ
ناشناس
۱۷ تیر ۱۴۰۱ در ۱۱:۴۵ ب٫ظ
اموزنده بود ممنون
مونا غریبی
۱۸ تیر ۱۴۰۱ در ۹:۴۱ ق٫ظ
ممنون از شما🌹
ناشناس
۱۷ تیر ۱۴۰۱ در ۶:۲۱ ب٫ظ
ناشناس
۱۷ تیر ۱۴۰۱ در ۶:۱۷ ب٫ظ