برخی عادات در زندگی روزانه ما وجود دارند که میتوانند عصبهای با ارزش مغز را تخریب و تمام تلاشهایمان را برای حفظ بهره هوشی مناسب نقش بر آب کنند. در این مطلب از مجله دلتا به معرفی عوامل کاهش دهنده هوش در افراد میپردازیم.
غرق شدن در استرس
متاسفانه امروزه استرس تقریبا جزو جداییناپذیر زندگی روزمره افراد است. درحالیکه از اثرات زیانبار استرس آگاه هستیم، تقریبا همیشه گرفتارش میشویم. انواع و اقسام مشکلات مالی، نگرانیهای شغلی و کاری، حفظ ظاهر زندگی اجتماعی و خانوادگی حتی اگر در بدترین شرایط ممکن باشد، همگی عوامل استرسزایی هستند که باعث تولید هورمونهای استرس میشوند و بدن را دچار انواع و اقسام بیماریها و مشکلاتی میکنند که مغز نیز از این آسیبها در امان نیست.
اضافه وزن و چاقی
اگر شما هم جزو افرادی هستید که برای تناسب اندام به انگیزه قوی نیاز دارید، باید بگویم تحقیقات نشان میدهد که چاقی در میانسالی عملکرد شناختی مغز را کاهش میدهد و در نتیجه خطر ابتلا به زوال عقل افزایش مییابد. چاقی و کمتوانی فکری افراد در نوجوانی و بزرگسالی با هم مرتبط هستند. هرچند چاقی به هزارویک دلیل، یکی از پیچیدهترین معضلات پزشکی عصر امروز بهشمار میرود اما نمیتوان مشکلات و بیماریهای مرتبط با چاقی یا موثر در بروز آن ازجمله آسیبهای مغزی را انکار کرد یا نسبت به آنها بیتوجه بود.
خوردنشیرینی زیاد
بسیاری از ما تصور میکنیم خوردن شکر فقط سایز کمر را افزایش میدهد. خیلیها به قیمت لذت بردن از شیرینیجات با این مسئله کنار آمدهاند اما اگر بدانیم شکر سلولهای مغز را تخریب میکند باز هم میتوانیم بهآسانی از کنار این واقعیت بگذریم؟ رژیم غذایی حاوی قند زیاد عملکرد سلولهای مغز را تحت تاثیر قرار میدهد و توانایی شناختی مغز را پایین میآورد.
انجام چند کار همزمان
هرچند ممکن است استاد انجام همزمان چند کار باشید و به خودتان هم بابت داشتن این مهارت افتخار کنید اما حتما نمیدانید نوشتن ایمیل، همزمان حرف زدن با تلفن یا بحث کردن با یک همکار و در همان حال خوردن وعده ناهارتان نهتنها به مهارتهای شما نمیافزاید بلکه قادر است عملکرد پردازش مغزتان را هم مختل کند. قسمت جلویی مغز که در ناحیه پیشانی قرار دارد مرکز اصلی کنترلکننده دقت مغز است که قدرت محدودی برای پردازش دارد.
قرارگرفتن در معرض دود سیگار
قرارگرفتن در معرض دود سیگار، مغز را در معرض آسیب مواد سمی قرار میدهد. معرض دود سیگار بودن برای مدت زمان طولانی مقدار مونواکسیدکربن را در بدن افزایش میدهد. مونواکسیدکربن جایگزین ماده حیاتی اکسیژن میشود که برای ادامه حیات بدن و مغز انسان بسیار ضروری است.
سفرهای هوایی مداوم
یکی از عوامل کاهش دهنده هوش سفرهای مداوم است. سفر به مناطق مختلف ریتم طبیعی بدن را مختل میکند. هنگامی که بهطور مداوم در سفر بهخصوص سفرهای هوایی باشید، حافظه و فرایند یادگیریتان تا یک ماه بعد از بازگشت از سفر دچار اختلال خواهد شد.
پیشنهاد مطالعه: از شما دعوت میکنیم مطلب سهسوته از شر شپشک برنج راحت شوید! را بخوانید.
ناشناس
۱۵ شهریور ۱۴۰۱ در ۱:۵۶ ق٫ظ
ناشناس
۲۴ خرداد ۱۴۰۱ در ۱:۰۳ ب٫ظ
ناشناس
۲۴ خرداد ۱۴۰۱ در ۱:۰۳ ب٫ظ