حقوق بازنشستگی یکی از داراییهایی است که قابلیت تقسیم میان وراث را دارد اما شرایط تعلق گرفتن آن به وراث و سهم هر یک از افراد متفاوت است. اگر شما نیز در این مورد با چالش مواجه شدهاید و میخواهید بدانید انحصار وراثت حقوق بازنشستگی چگونه انجام میشود در این مطلب از مجله دلتا همراه ما باشید.
سهم وراث از حقوق بازنشستگی چقدر است؟
در انحصار وراثت حقوق بازنشستگی، سهم همسر فرد متوفی از حقوق بازنشستگی ۵۰ درصد مشخص شده است. اگر فرد متوفی چند همسر دائم داشته است این ۵۰ درصد میان آنها تقسیم میشود. در ارتباط با سهم فرزندان از حقوق بازنشستگی، سهم فرزند دختر و فرزند پسر با یکدیگر برابر است. بهطورکلی، فرزندان ۲۵ درصد از کل حقوق بازنشستگی را دریافت میکنند. بااینحال، اگر دختر ازدواج کند یا شاغل شود و پسر ۲۵ ساله شود سهم آنها از حقوق بازنشستگی والد حذف میشود.
سهم پدر و مادر فرد متوفی از حقوق بازنشستگی نیز ۲۰ درصد است. این سهم در صورتی به والدین متوفی تعلق میگیرد که آنها تحت تکفل باشند یا مادر بالای ۵۵ سال و پدر بالای ۶۰ سال سن داشته باشد. همچنین، اگر تایید شود که پدر و مادر ازکارافتاده یا ناتوان هستند به آنها از حقوق بازنشستگی سهم تعلق میگیرد. این موضوع نیز مهم است که والدین متوفی از تامین اجتماعی حقوق دریافت نکنند.
انحصار وراثت حقوق بازنشستگی چقدر طول میکشد؟
بهطورکلی، زمان لازم برای انحصار وراثت حقوق بازنشستگی به این موضوع بستگی دارد که چقدر پرونده انحصار وراثت پیچیده باشد یا موانعی در انجام مراحل آن ایجاد شود. همانطور که مطرح شد یک ماه از زمان انحصار وراثت به انتشار آگهی درخواست انحصار وراثت اختصاص داده میشود. در کل، انجام مراحل آن حدود یک تا دو ماه طول میکشد.
درنهایت، برای انحصار وراثت حقوق بازنشستگی دریافت گواهی انحصار وراثت ضروری است که برای دریافت این مدارک انجام مراحل متعددی از جمله گرفتن استشهادیه محضری، رسید مالیاتی و انتشار آگهی درخواست انحصار وراثت در روزنامه کثیرالانتشار لازم است. بعد از طی کردن این مراحل افرادی که از حقوق بازنشستگی سهم دارند و همچنین میزان سهم هر یک از این افراد مشخص میشود.
پیشنهاد مطالعه: برای آشنایی با نکات حقوقی بیشتر مطلب انحصار وراثت املاک قولنامهای چه شرایطی دارد؟ را مطالعه کنید.
ایرندگانی
۱۵ تیر ۱۴۰۱ در ۸:۰۶ ق٫ظ
سلام من پدرم دوسالی میشه که فوت کردن باز نشسته آموزش پرورش بودن که تمام حقوقش برا همسر دومش واریز میشه پدر بزرگ ومادر من هنوز زنده هستند هردوتا بالای ۷۰سال سن دارن اماتحت تکفل بابام نبودن اما خرجیشون رومیدادن بعد فوت بابام من درخواست حقوق برای پدربزرگ و مادربزرگ کردم اما به هیچ نتیجهای نرسیدم همه میگن باید بیمه شون میکرد ه که نکرده پس هیچ حقوقی بهشون تعلق نمیگیره اون خانمم هیچ بچه ای از بابام نداره وهیچ خرجی به پیرمرد پیرزن بیچاره نمیده موندم چیکار کنم اگه میشه یه راه حل بدید ممنون
ریحانه شیشه گر
۲۸ تیر ۱۴۰۱ در ۱۰:۳۴ ق٫ظ
سلام، مستمری در صورتی که پدر و مادر متوفی تحت تکفل او بوده باشند به آنها میرسد.
تخت فیروز
۹ تیر ۱۴۰۱ در ۹:۰۵ ق٫ظ
خیلی خوب بود ممنونم
ریحانه شیشه گر
۹ تیر ۱۴۰۱ در ۱:۰۱ ب٫ظ
ممنون از همراهی شما
تخت فیروز
۹ تیر ۱۴۰۱ در ۹:۰۴ ق٫ظ
خیلی خوب بود ممنونم
ریحانه شیشه گر
۹ تیر ۱۴۰۱ در ۱:۰۱ ب٫ظ
ممنون از حسن توجه شما
تخت فیروز
۹ تیر ۱۴۰۱ در ۹:۰۴ ق٫ظ
خیلی خوب بود ممنونم
ناشناس
۸ تیر ۱۴۰۱ در ۲:۴۳ ق٫ظ
ناشناس
۹ خرداد ۱۴۰۱ در ۸:۳۹ ب٫ظ
ناشناس
۹ خرداد ۱۴۰۱ در ۶:۴۹ ق٫ظ
ناشناس
۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۱ در ۹:۵۰ ق٫ظ
ناشناس
۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۱ در ۷:۴۹ ق٫ظ
ناشناس
۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۱ در ۴:۵۶ ق٫ظ
نا شناس
۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۱ در ۰:۲۷ ق٫ظ
اگر پسر ودختر ازدواج کردن از ۲۵ سال بیشتر داره اون ۵۰ در صد باقی مانده میرسه به دختر مطلقه پدر ومادر متوفی هم در قید حیاط نیتن
ناشناس
۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۱ در ۱:۰۰ ق٫ظ
ع ح شفیعی
۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۱ در ۰:۱۹ ق٫ظ
متشکرم درضمن منابع قوانین مطالب مطروحه را نیز مرقوم فرمایید مثال به استناد ماده قانون
ریحانه شیشه گر
۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۱ در ۹:۳۰ ق٫ظ
سلام ممنون از همراهی و نظر شما بله حتما.
ناشناس
۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۱ در ۱۱:۴۷ ب٫ظ
...
۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۱ در ۱:۴۲ ق٫ظ
سهم۲۵ درصدی و ۵۰ درصدی چیه؟قانون جدیده؟
ریحانه شیشه گر
۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۱ در ۹:۰۵ ق٫ظ
در قانون تامیناجتماعی این درصدها ذکر شده است.
ناشناس
۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۱ در ۱۰:۳۹ ب٫ظ
ناشناس
۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۱ در ۱۰:۲۱ ب٫ظ
ناشناس
۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۱ در ۷:۳۹ ب٫ظ
ناشناس
۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۱ در ۳:۲۷ ق٫ظ
همه بیمه ها سهم ۵۰ در صدی به همسر نمیدن من بیمه بانک ملی هستم که همسرم فوت شده دخترها که وضعیت مالیشون خیلی خوب هست بیمه پدر شده اند که حقوق به همه همسر و دختر به یک اندازه داده میشود و این عین بی عدالتی هست