یخچال و فریزر از لوازم ضروری هر زندگی به شمار میروند که موجب جلوگیری از فساد زود هنگام مواد غذایی میشوند. یخچالهای خانگی، فریزر، یخچالهای ویترینی و سایر وسایل سردکننده سیستم کار یکسان دارند. با مجله دلتا همراه شوید تا با نکات نگهداری از یخچال و فریزر آشنا شوید.
نکاتی که باید برای نگهداری از یخچال بدانید
قراردادن چیزهای گرم در یخچال
غذاهای گرم را داخل یخچال نگذارید زیرا سبب گرم کردن فضای یخچال وکم کردن اثر سرما میشود و به همین علت ذرات برفک و یخ آب شده و به همراه آلودگی داخل غذا میچکند و سبب آلوده شدن غذا میشوند.
هوای سرد و گرم در یخچال
یخچالهایی که بالای آنها یخدان نیست، طبقات پایین سرمای بیشتری از طبقات بالا دارد زیرا هوای سرد به علت سنگینی پایینتر از هوای گرم قرار میگیرد پس طبقات بالا سرمای کمتری دارند. همچنین وسایلی که در قسمت در یخچال گذاشته میشود چون در مجاورت هوای بیرون هنگام باز و بسته شدن قرار می گیرد، از سرمای کمتری نسبت به قسمتهای دیگر یخچال برخوردار است.
راهنمای چراغهای آگاهیدهنده یخچال
معمولا سه چراغ سبز، قرمز و زرد چراغهای آگاهی دهنده فریزرها هستند. چراغ سبز نشاندهنده برقراری جریان برق ورودی به فریزر است. چراغ قرمز که همیشه باید خاموش باشد نشاندهنده این است که عمل سرماسازی خوب انجام نمیشود که علت آن ممکن است خرابی ترموستات باشد.
برای چراغ زرد کلیدی وجود دارد که اتصالات را به صورت مستقیم در میآورد تا سرما به حد کافی برسد و چراغ قرمز خاموش شود. با خاموش کردن این کلید در این هنگام، چراغ زرد هم خاموش میشود.
محل قرار گرفتن یخچال
یخچال یا فریزر خود را کنار وسایل گرما زا مانند اجاق گاز، آب گرمکن، شوفاژ نگذارید و از قرار دادن آن زیر نور مستقیم خورشید اجتناب کنید. حداقل باید بیست سانتیمتر بین فریزر یا یخچال، با دیوار فاصله باشد. توجه داشته باشید اگر فریزر یا یخچال بر روی یک سطح تراز قرار نداشته باشد، در آن کامل بسته نخواهد شد.
باز و بسته کردن در یخچال
در همه فصول بهخصوص تابستان هیچ وقت طولانی مدت در یخچال یا فریرز را باز نگذارید و از باز و بسته کردن زیاد آن اجتناب کنید.
حفظ سرمای یخچال
هنگام قطع طولانی مدت برق، تا حد امکان از باز و بسته کردن در یخچال بپرهیزید و برای حفظ سرمای داخل یخچال روی آن را با لحاف یا پتو بپوشانید.
انبار کردن مواد غذایی در یخچال
مواد غذایی زیادی را در یخچال بر روی هم قرار ندهید زیرا سرما کمتر داخل همه آنها نفوذ میکند و زودتر خراب میشوند. مثلا اگر میخواهید مقدار زیادی سبزی را در یخچال نگه دارید، مقدار قابل مصرفتان را پاک کنید و سپس بشویید و درون پارچهای نازک بریزید و داخل یخچال بگذارید و مقدار اضافی سبزی را پاک کنید و به صورت نشسته داخل کیسه بریزید و در یخچال نگه دارید.
رفع بوی یخچال
در برخی مواقع یخچال بوی مواد غذایی را به خود میگیرد و باعث میشود هر آنچه داخل آن قرار میدهیم بو بدهد. در این هنگام برای رفع بوی یخچال مقداری زغال را نیم کوب کنید و در پارچه نازکی بریزید و سپس طبقه بالای یخچال قرار دهید.
برای باز یافتن بوگیری دوباره زغال، هر چند وقت یک بار کیسه زغال را در آفتاب بگذارید تا خشک شود. برای رفع بوی یخچال مهم است که جدار داخل یخچال را با محلول جوش شیرین و آب تمیز کنید.
پیشنهاد مطالعه: از شما دعوت میکنیم مطلب هوشمندترین شهرهای دنیا کجا هستند؟ را بخوانید.
ناشناس
۲۵ فروردین ۱۴۰۲ در ۹:۳۲ ق٫ظ
ناشناس
۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۱ در ۱۱:۵۷ ب٫ظ
ناشناس
۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۱ در ۶:۵۵ ب٫ظ
ناشناس
۹ اردیبهشت ۱۴۰۱ در ۹:۲۶ ب٫ظ
ناشناس
۹ اردیبهشت ۱۴۰۱ در ۷:۰۶ ق٫ظ
بسیار مفید و کاربردی است.
الهام الهامی
۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۱ در ۹:۲۷ ق٫ظ
سپاس از همراهی شما کاربر عزیز
ناشناس
۷ اردیبهشت ۱۴۰۱ در ۷:۰۷ ب٫ظ