در رابطه با وصیت یک محدودیتی وجود دارد و هر شخص میتواند تنها تا یکسوم اموال خود را وصیت کند. وصیت بیشتر از یکسوم بدون اجازه سایر ورثه باطل است. گاهی اوقات پیش میآید که افراد تمایل دارند بیشتر از یکسوم اموال خود را وصیت کنند. راهحل قانونی در این زمینه، صلح عمری است. در این مطلب از مجله دلتا به موضوع تقسیم اموال قبل از مرگ میپردازیم.
صلح عمری چیست؟
قرارداد صلح عمری یک قرارداد خاص است که دارای شرایط خاصی است. باتوجه به این قرارداد مالک یک ملک، مالکیت ملک خود را از طریق قراردادی به نام صلح عمری به شخص دیگری منتقل میکند.
در این قرارداد اولا مالک شرط میکند تا زمانیکه زنده است بتواند از منافع ملک استفاده کند. بنابراین وراث نمیتوانند تا وقتیکه فرد زنده است وی را از ملک بیرون کنند.
ثانیا بعد از فوت مالک، صلح کامل میشود و فردی که صلح به نفع او شده است مالک آن ملک و همچنین منافع آن میشود.
به عنوان مثال، پدری خانه خود را طی یک قرارداد رسمی بهصورت صلح عمری به فرزند خود منتقل میکند. از آنجا که پدر به فرزند خود، اطمینان صد در صد نداشته و نگران است که مبادا فرزند پیش از فوت پدر، وی را از خانه بیرون کند، در این قرارداد شرط میکند تا زمانیکه زنده است خودش از ملک استفاده کند. همچنین برای اینکه مشکلی برای مالکیت فرزند در مرحله بعد از فوت پدر ایجاد نشود، شرط میکند که بعد از فوت او عین ملک و منافع آن بهطور کامل متعلق به فرزندش باشد.
مزایای صلح عمری
اولا: صلح عمری باعث انتقال کل مال به متصالح (فردی که به نفع وی صلح شده است) میشود.
دوما: اموال بعد از فوت متوفی به متصالح منتقل میشود و مالک در دوران حیات حق استفاده از آن را برای خود حفظ میکند.
پیشنهاد مطالعه: برای آشنایی با نکات حقوقی بیشتر مطلب نحوه تقسیم ارث پدری بین فرزندان و والدین را مطالعه کنید.
ناشناس
۱۰ تیر ۱۴۰۱ در ۳:۵۰ ب٫ظ
ناشناس
۴ اردیبهشت ۱۴۰۱ در ۵:۳۶ ق٫ظ
ناشناس
۳ اردیبهشت ۱۴۰۱ در ۹:۰۵ ق٫ظ
ناشناس
۱ اردیبهشت ۱۴۰۱ در ۱۱:۰۱ ب٫ظ
ناشناس
۱ اردیبهشت ۱۴۰۱ در ۷:۴۱ ب٫ظ
ناشناس
۱ اردیبهشت ۱۴۰۱ در ۷:۳۲ ب٫ظ
ناشناس
۱ اردیبهشت ۱۴۰۱ در ۳:۳۵ ب٫ظ