زمانیکه یکی از زوجین در زندگی مشترک به افسردگی مبتلا شود، زندگی بسیار سخت میشود. افسردگی شدت متفاوتی دارد اما تمامی انواع و درجات آن باعث نابودی یک رابطه میشود. زیرا تاثیرات منفی بر روی افکار، روابط جنسی و غیره زوجین دارد. در این مطلب از مجله دلتا به موضوع درخواست طلاق به دلیل افسردگی میپردازیم.
آیا مرد میتواند به دلیل افسردگی همسرش از او طلاق بگیرد؟
بله. در ابتدا لازم است که بگوییم طبق قانون ایران، حق طلاق با مرد است و وی میتواند هر زمان که بخواهد همسرش را طلاق دهد. نکته مهم آن است که مرد در این شرایط باید تمام حقوق مالی زن را پرداخت کند و حتی اگر دلایل قانعکنندهای نیز به دادگاه ارائه کند، باز هم باید مهریه زن را پرداخت کند.
آیا زن میتواند به دلیل افسردگی از شوهرش طلاق بگیرد؟
همانطور که گفته شد حق طلاق با مرد است اما زنان نیز اگر دلایل قانعکنندهای داشته باشند در برخی موارد میتوانند درخواست طلاق کنند.
در پاسخ به این سوال باید گفت: بله یکی از مواردی که زن به واسطه آن میتواند درخواست طلاق کند، افسردگی شدید مرد است. همانطور که بیان شد افسردگی درجات متعددی دارد و هر افسردگی خفیفی موجب طلاق زن نمیشود بلکه تنها نوع افسردگی موجب طلاق میشود که صعبالعلاج و شدید باشد.
اگر مرد دچار بیماری صعبالعلاجی شود یا یک بیماری داشته باشد که باعث ایجاد سوءرفتار و معاشرت مرد شود، زن میتواند تقاضای طلاق نماید، حتی اگر مرد مخالف این امر باشد.
چگونه میتوان افسردگی مرد را برای طلاق در دادگاه ثابت کرد؟
مهمترین بخش در خصوص طلاق به دلیل افسردگی مرد، اثبات بیماری مرد در دادگاه است. زن به گونهای باید از طریق سوابق پزشکی، شهادت شهود، تحقیقات محلی، معاینه پزشکی قانونی و غیره بیماری را اثبات کند. این موارد باعث اثبات دعوی و قانع نمودن قاضی میشود.
در اصل راه استناد در دادگاه به دو روش انجام میشود:
- یا در یکی از شروط ۱۲ گانه ضمن عقدنامه که اشاره به بیماری و سوءرفتار همسر مینماید وجود داشته باشد: عموما در بندهای ۲-۳-۴ به این موضوع اشاره است و زن میتواند با استناد به این بندهای ذکر شده نزد دادگاه رفته و طلاق بگیرد. اگر مرد به بیماریهای صعبالعلاجی مانند افسردگی شدید مبتلا گردد و ادامه زندگی مشترک برای زن غیرممکن باشد، زن میتواند نزد دادگاه رفته و درخواست طلاق بنماید.
- اثبات عسر و حرج زن: بر اساس بند ۵ ماده ۱۱۲۰ قانون مدنی، اگر مرد به بیماریهای سخت و غیر قابل درمان اعم از مسری یا روانی و غیره مبتلا شود که زندگی را تحت تأثیر قرار دهد یا روابط زناشویی را با اختلال مواجه کند، یکی از موجبات عسر و حرج زن است. دراینصورت، زن باید نزد دفاتر خدمات الکترونیک قضایی رفته و دادخواستی مبنی بر درخواست طلاق به دلیل بیماری مرد تنظیم کند. پس از آنکه دادخواست به دادگاه ارجاع شد، دادگاه مورد را بررسی مینماید. در صورت صلاحدید، مرد را اجبار به طلاق میکند.
پیشنهاد مطالعه: برای آشنایی با نکات حقوقی بیشتر مطلب شرایط جدایی زن با داشتن حق طلاق را مطالعه کنید.
ناشناس
۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۱ در ۲:۰۰ ق٫ظ
ناشناس
۵ اردیبهشت ۱۴۰۱ در ۵:۰۳ ب٫ظ
ناشناس
۱ اردیبهشت ۱۴۰۱ در ۲:۱۷ ق٫ظ
ناشناس
۲۹ فروردین ۱۴۰۱ در ۲:۲۲ ق٫ظ