به لطف گرد بودن زمین، پدیدههای دیگری هم رخ میدهد که آنطور که ما میدانیم بدون گرد بودن زمین وقوع آنها غیر ممکن بود. اما اگر زمین گرد نبود و صفحهای تخت بود چه؟ این سوالی است که در ادامه به آن پاسخ خواهیم داد. با مجله دلتا همراه ما باشید.
اگر زمین گرد نبود
۱- نیروی گرانش شکل دیگری پیدا میکرد
بر اساس قانونی که اسحاق نیوتون آن را مطرح کرد، نیروی گرانش ما را نه تنها به سمت پایین، بلکه به سمت مرکز زمین نیز میکشد. به همین دلیل است که پاهای ما روی زمین قرار میگیرند و ما در هوا شناور نمیشویم. اگر زمین تخت بود، نیروی گرانش ما را به سمت مرکز یک صفحه تخت میکشید و در نتیجه، به عنوان مثال، کاری به سادگی راه رفتن بسیار انرژی بر میشد. هر چه بیشتر از مرکز این صفحه تخت فاصله میگرفتیم، نیروی گرانش هم ما را بیشتر به صورت افقی به سمت مرکز میکشید، طوری که گویی دائما در حال بالا رفتن از یک سربالایی میبودیم.
۲- درختها کج رشد میکردند
به همان دلیلی که ما بر روی یک زمین تخت کج راه میرفتیم، درختها و گیاهان هم کج رشد میکردند، طوری که ریشههایشان رو به مرکز گرانشی و سرشان در جهت مخالف قرار میگرفت.
۳- همه جای کره زمین یک فصل بود
به دلیل اینکه زمین یک کره تقریبا کامل است که به دور خورشید و همزمان بر روی یک محور نسبتا کج به دور خود میچرخد، در بخشهای مختلف زمین فصول مختلفی بهطور همزمان وجود دارد. وقتی در یک نیمکره زمین زمستان است، در نیمکره دیگرش تابستان است. کج بودن محور زمین باعث میشود پرتوهای خورشید با زاویههای مختلفی به سطح سیاره ما برسند، بسته به عرض جغرافیایی و اینکه چه وقت از سال باشد. به عبارتی دیگر، هر چه به قطبهای زمین نزدیکتر باشیم، پرتوهای خورشید کجتر خواهد بود و بنابراین گرمای کمتری هم وجود خواهد داشت.
اگر سیاره ما تخت بود، پرتوهای خورشید همگی با یک زاویه به تمام سطح آن میرسیدند، در نتیجه همه مردم کره زمین همزمان یک فصل را تجربه میکردند.
۴- هیچ ماهواره ای وجود نداشت، در نتیجه جیپیاِسی هم نبود
بر اساس نظریه زمین تخت، خورشید و ماه در بالای زمین میچرخند و مانند یک چراغ مطالعه، به زمین نور و گرما میتابند. اگر اینگونه بود، ماهوارهها نمیتوانستند کار کنند چون آنها به دور زمین میگردند. بدون ماهوارهها، به عنوان مثال، ما قادر به استفاده از جیپیاِس هم نبودیم (و بیشتر اوقات راه را گم میکردیم).
۵- از همه جای کره زمین، صورتهای فلکی یکسانی میدیدیم
بر روی یک زمین گرد، اگر شبها به آسمان نگاه کنیم، بسته به اینکه در کدام نیمکره زمین باشیم، صورتهای فلکی متفاوتی را میبینیم. اگر به سمت شمال برویم، خوشه پروین بیشتر مشخص میشود. از طرفی دیگر، اگر به سمت جنوب برویم، میتوانیم صورت فلکی صلیب جنوبی را ببینیم. بر روی یک زمین تخت، از همه جای کره زمین، صورتهای فلکی و ستارههای یکسانی را میشد دید.
اگر به این دست مطالب علاقهمند هستید مطلب انسان ها هرگز به مریخ نمی روند را بخوانید.
پیشنهاد مطالعه: برای مطالعه بیشتر مطالب جالب دانستنی، مطلب دانستنیهای جالب درباره مریخ که احتمالا نشنیدهاید! را بخوانید.
ناشناس
۲۶ فروردین ۱۴۰۱ در ۵:۵۰ ق٫ظ
ناشناس
۲۰ فروردین ۱۴۰۱ در ۱۲:۵۳ ب٫ظ
.....
۱۸ فروردین ۱۴۰۱ در ۷:۵۳ ب٫ظ
عجببببببب😯😮
الهام الهامی
۲۳ فروردین ۱۴۰۱ در ۱۲:۵۸ ب٫ظ
سپاس از همراهی شما کاربر عزیز
ناشناس
۱۷ فروردین ۱۴۰۱ در ۳:۳۹ ب٫ظ