بسیاری از افراد از نداشتن خواب مناسب در طول شب گلایه دارند. برخی افراد در مقابل این مشکلات به مصرف قرصهای خواب روی میآورند. با این حال، همواره راهکارهای ساده و موثری برای رفع این مشکل وجود دارد. در این مطلب از مجله دلتا به ترفندهایی برای بهبود کیفیت خواب میپردازیم.
ترفندهایی برای بهبود کیفیت خواب
۱- داشتن برنامه خواب
ملاتونین که به هورمون خواب معروف است مسئول تنظیم خواب افراد محسوب میشود. در طول شب سطح ملاتونین بدن افزایش یافته که پیامی آشکار برای به بستر رفتن است. سطح ملاتونین در مقابل نور کاهش مییابد. در واقع در طول روز این هورمون کاهش مییابد تا فرد به میزان کافی برای انجام فعالیتهای روزانه هوشیار باشد.
متخصصان میگویند بدن برای تنظیم دقیق و مناسب ترشح هورمون ملاتونین نیازمند یک برنامه خواب است. در نتیجه اگر فرد بهطور مکرر برنامه خواب و بیداریاش تغییر کند، سطح ملاتونین در بدن به درستی تنظیم نمیشود و این امر ریتم خواب را به هم میزند. توصیه میشود برنامهای مشخص برای به بستر رفتن و از خواب برخاستن داشته و به صورت جدی بر اجرای آن پایبند باشید.
۲- در بستر بیدار نمانید
بیدار ماندن در بستر یکی از مخربترین عاداتی است که میتواند به کاهش کیفیت خواب شبانه منجر شود. حتی این مسئله میتواند باعث بیاثر شدن قرصهای خواب شود. توصیه میشود تنها زمانی به بستر بروید که واقعا قصد خواب دارید. بسیاری از افراد عادت دارند در بستر اقدام به خواندن کتاب یا استفاده از گوشی خود کنند. این امر باعث ارسال پیامهای اشتباه به مغز و به هم خوردن ریتم خواب میشود.
۳- نگرش خود را به خواب تغییر دهید
بسیاری از افراد به خواب از منظر آخرین اقدامی که باید پس از یک روز کاری شلوغ انجام دهند، نگاه میکنند. این نگرش نسبت به خواب باید تغییر کند. به هیچ عنوان به خواب به دید اقدامی که باید در انتهای روز انجام شود نگاه نکنید. در حقیقت خوابیدن یک نیاز حیاتی برای داشتن یک زندگی سالم است.
براساس اعلام مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای آمریکا، یک فرد بالغ بهطور متوسط به ۷ تا ۸ ساعت خواب در شبانه روز نیازمند است.
اگر قرار است روز بعد در ساعت ۷ صبح از خواب برخیزید، باید ساعت ۲۳ به بستر بروید.
بسیاری از افراد به دلیل نگرش اشتباه، خواب خود را فدای اقدامات نه چندان مهم از جمله سرگرمی یا انجام امور باقی مانده روزانه میکنند. این امر باعث کمخوابی و در نتیجه، نداشتن هوشیاری لازم در روز بعد میشود.
اگر به این دست مطالب علاقهمند هستید مطلب واقعا به چقدر خواب نیاز داریم؟ را بخوانید.
پیشنهاد مطالعه: برای مطالعه بیشتر مطالب دانستنی، مطلب دانستنیهایی درباره آب که مطمئنا نمیدانید! را بخوانید.
ناشناس
۲۳ فروردین ۱۴۰۱ در ۴:۲۶ ب٫ظ
ناشناس
۲۰ اسفند ۱۴۰۰ در ۶:۵۶ ق٫ظ
ناشناس
۱۹ اسفند ۱۴۰۰ در ۶:۴۹ ب٫ظ
ناشناس
۱۹ اسفند ۱۴۰۰ در ۱۰:۰۵ ق٫ظ