جرم زنا به چند دسته تقسیم میشود که عبارتند از: زنای به عنف یا اکراه، زنای محصن و محصنه و زنای به اختیار یعنی مواردی که طرفین به خواست و اراده خود و آزادانه مرتکب این جرم میشوند و از طرفی شرایط زنای محصن و محصنه را هم ندارند در هر کدام از این موارد مجازاتها متفاوت است. در این مطلب از مجله دلتا به موضوع تفاوت زنای محصنه و غیر محصنه میپردازیم.
تعریف زنای محصنه و محصن
به زبان سادهتر اگر یک زن متأهل با وجود شرایط مذکور زنا کند، به فعل رخ داده زنای محصنه گفته میشود. اگر زانی مرد متاهل باشد زنای محصن گفته میشود.
البته اموری از قبیل: مسافرت، حبس، حیض، نفاس، بیماری مانع از مقاربت یا بیماریای که موجب خطر برای طرف مقابل میگردد. مانند ایدز و سفلیس، زوجین را از احصان خارج میکند.
به عنوان مثال اگر زنی در هنگام غیاب شوهرش (مثلاً به یک مسافرت طولانی رفته است)، با فرد دیگری زنا کند، در حکم محصنه نیست. همچنین اگر شخص دارای همسر موقت، نابالغ و مجنون باشد هم از شمول احصان خارج است. یعنی درصورتیکه زنا کند در حکم محصن یا محصنه نیست.
لازم به ذکر است با اینکه قانونگذار نوع بیماری و مصادیق آن را ذکر کرده تا از هرگونه برداشت خلاف آن جلوگیری کند، اما در خصوص حبس و مسافرت چنین تصریحی ندارد. در واقع اینکه حبس و مسافرت چند روز طول بکشد زوجین را از حالت احصان خارج میکند سوالی است که باید توسط قانون گذار جواب داده شود.
ناشناس
۱۴ بهمن ۱۴۰۰ در ۳:۱۲ ق٫ظ
کیومرث محسنیپور
۱۳ بهمن ۱۴۰۰ در ۹:۰۸ ب٫ظ
بسیار عالی توضیح داده اید ممنون
فاطمه یزدیان
۱۵ بهمن ۱۴۰۰ در ۰:۵۹ ق٫ظ
ممنونم از همراهی شما
ناشناس
۱۰ بهمن ۱۴۰۰ در ۸:۱۳ ق٫ظ
منصور
۶ بهمن ۱۴۰۰ در ۱۲:۰۷ ب٫ظ
بسیار مفید میباشد برای اطرافیانت بفرست
ریحانه شیشه گر
۶ بهمن ۱۴۰۰ در ۴:۳۲ ب٫ظ
ممنون از همراهی شما
ناشناس
۶ بهمن ۱۴۰۰ در ۸:۵۳ ق٫ظ
ناشناس
۵ بهمن ۱۴۰۰ در ۷:۵۳ ب٫ظ
ناشناس
۵ بهمن ۱۴۰۰ در ۷:۵۳ ب٫ظ
ناشناس
۵ بهمن ۱۴۰۰ در ۷:۵۳ ب٫ظ
ناشناس
۵ بهمن ۱۴۰۰ در ۷:۵۳ ب٫ظ
ناشناس
۵ بهمن ۱۴۰۰ در ۶:۴۳ ب٫ظ