هنگامی که فردی مبتلا به “تری متیل آمینوری” است که عامیانه به عنوان سندرم بوی ماهی شناخته میشود؛ از طریق عرق، بازدم و ادرار بوی نامطبوعی از بدنش استشمام میشود که یادآور بوی ماهی پوسیده است و میتواند تاثیر منفی شدیدی بر سلامت روان فرد داشته باشد. با مجله دلتا همراه ما باشید.
سندرم بوی ماهی
این سندرم وقتی رخ میدهد که بدن قادر به تجزیه و ترکیب آلی تری متیل آمین نیست و باعث ایجاد بوی ماهی میشود.
به نظر میرسد که سندرم بوی ماهی در افرادی که دارای جهشهای خاص در ژن FMO۳ هستند، رخ میدهد. این ژن به بدن دستور میدهد تا آنزیمهایی را تولید کند که ترکیبات آلی مانند تری متیل آمین را تجزیه کنند.
در یک بررسی در مورد تری متیل آمینوریا که منتشرشد، آمده است:
” بیماران مبتلا به این سندرم، اغلب مورد تمسخر قرار میگیرند و از اعتماد به نفس پایین رنج میبرند. با کنارهگیری از همسالان خود، تنها میشوند که ممکن است بر عملکرد آنها تاثیر منفی بگذارد. در مواردی اقدام به خودکشی نیز مشاهده شده است.”
علائم سندرم بوی ماهی
علائم این سندرم ممکن است از بدو تولد وجود داشته باشد؛ اما تا سالهای بعد و تا زمان بلوغ بروز نکند. تنها علامت این بیماری بوی ناخوشایند شبیه ماهی پوسیده است که میتوان بوی آن را به چیزهای دیگری هم تشبیه کرد و معمولا روی موارد زیر اثر میگذارد:
تنفس
تعریق
مدفوع
ترشحات تولید مثلی
این بو گاهی مداوم و گاهی مقطعی است. موارد زیر میتواند بوی ایجادشده را بدتر کند:
استرس
عرقکردن
غذاهای خاص مثل ماهی، تخم مرغ و لوبیا
سندروم بوی ماهی در زنان نسبت به مردان شایعتر است. علت اصلی این موضوع مشخص نیست. منتها ممکن است وجود هورمونهای جنسی استروژن و پروژسترون در خانمها موجب این اتفاق شود. ممکن است خانمها در شرایط زیر علائم شدیدتری داشته باشند:
حوالی قاعدگی
در طول قاعدگی
دقیقا قبل از قاعدگی
بعد از مصرف قرصهای جلوگیری از بارداری
پیشنهاد مطالعه: برای مطالعه بیشتر مطالب دانستنی، مطلب تاثیرات شگفتانگیز موسیقی بر قلب انسان را بخوانید.
ناشناس
۱۲ خرداد ۱۴۰۱ در ۶:۴۳ ب٫ظ
ناشناس
۱ بهمن ۱۴۰۰ در ۹:۵۵ ب٫ظ
ناشناس
۲۷ دی ۱۴۰۰ در ۹:۱۵ ق٫ظ
ناشناس
۲۷ دی ۱۴۰۰ در ۹:۱۴ ق٫ظ
ناشناس
۲۶ دی ۱۴۰۰ در ۷:۳۶ ب٫ظ
ناشناس
۲۶ دی ۱۴۰۰ در ۵:۱۷ ب٫ظ