خیلی جالب است که بدانید ریتم موسیقی و یا بهطور کلی موزیک، روی ضربان قلب تاثیر میگذارد. ریتمهای تندتر، ضربان قلب را بالا و ریتمهای آرام، ضربان قلب را پایین میآورد. در ادامه این مطلب از مجله دلتا بیشتر در رابطه موسیقی با قلب با شما صحبت میکنیم.
رابطه موسیقی با قلب
جالب است بدانید ذهن و بدن هر دو موسیقی را فورا تشخیص میدهند. زمانی که به موسیقی گوش میدهیم، ضربان قلب در مقایسه با مواقع سکوت افزایش مییابد. این افزایش ضربان البته به ریتم موسیقی بستگی دارد.
این در حالی است سیستم عصبی سمپاتیک میزان ضربان قلب را با ترشح آدرنالین افزایش داده و سیستم عصبی پاراسمپاتیک این ضربان را کند کرده و به استراحت قلب کمک میکند. افراد مبتلا به بیماریهای قلبی معمولا سطوح بالاتری از اضطراب را تجربه میکنند ریتم غیر طبیعی قلب علامت اولیه این اضطراب است.
این در حالی است که بیماران در هنگام گوش دادن به موسیقی کاهش تپش قلب و فشار خون را تجربه میکنند. موسیقی با کند کردن تنفس و اجازه به تنفس عمیقتر، نقش مهمی در کاهش فشار خون دارد.
موسیقی به تسکین درد هم کمک میکند. یعنی حتی در روشهای دردناک مانند عمل جراحی قلب باز نیز موسیقی میتواند ترشح طبیعی اکسی توسین را افزایش دهند و به تسکین درد کمک میکند. کاری که داروها و مخدرهای ضد درد نیز انجام میدهند.
تاثیر موسیقی بر افسردگی
در این میان افسردگی نیز به موسیقی درمانی پاسخ میدهد. این در حالی است که مبتلایان به افسردگی دو برابر بیش از دیگران در معر ض خطر نارسایی قلب، فیبریلاسیون دهلیزی، سکته مغزی و یا حمله قلبی هستند. موسیقی اثر نشاط بخش دارد و کاملا به سود بیماران مبتلا به افسردگی است.
پیشنهاد مطالعه: برای مطالعه بیشتر مطالب دانستنی، مطلب روشهای ساده برای خوابی راحت و باکیفیت را بخوانید.
سمیرا کفاشیان
۱۳ بهمن ۱۴۰۰ در ۶:۴۱ ق٫ظ
بسیار جالب بود.متشکرم
فاطمه یزدیان
۱۵ بهمن ۱۴۰۰ در ۰:۵۹ ق٫ظ
ممنونم از همراهی شما
ناشناس
۳۰ دی ۱۴۰۰ در ۹:۳۳ ب٫ظ
ناشناس
۲۶ دی ۱۴۰۰ در ۰:۲۵ ق٫ظ
ناشناس
۲۶ دی ۱۴۰۰ در ۰:۲۵ ق٫ظ
ناشناس
۲۵ دی ۱۴۰۰ در ۱۱:۲۲ ب٫ظ
ناشناس
۲۵ دی ۱۴۰۰ در ۱۰:۵۰ ب٫ظ
ناشناس
۲۵ دی ۱۴۰۰ در ۷:۳۶ ب٫ظ