یکی از این خطرات، استفاده از تراشههایی به نام اسکیمر در کارتخوان سیار است. آمار بالای این نوع سرقت که به سرقتهای اسکیمری معروف است باعث شده که پلیس فتا به شهروندان برای جلوگیری از کلاهبرداری با کارتخوان سیار هشدار دهد. در این مطلب از مجله دلتا به موضوع کلاهبرداری از طریق کارتخوان میپردازیم.
اسکیمر چیست؟
اسکیمر به فرد یا دستگاهی میگویند که با روش اسکیمینگ (یعنی کپی کردن غیرقانونی دادههای نوار مغناطیسی کارت بانکی روی یک کارت دیگر) اقدام به سرقت اطلاعات حساب بانکی و کلاهبرداری از کارت بانکی میکند.
مشتریان، عملیات پرداخت با کارتخوان را شخصا انجام دهند
اسکیمینگ به معنی انتقال اطلاعات کارت عابر بانک یک شخص بر روی کارتی دیگر است. در این مورد باید یک کپی از کارت مشتری در دست سارق یا فروشنده وجود داشته باشد. از آن جایی که بسیاری از مشتریان با اعتماد بیجا و به دلیل عدم دسترسی به دستگاه، رمز را برای ورود در دستگاه و اجرای عملیات پرداخت به فروشندگان اعلام میکنند، سارق به رمز نیز دسترسی پیدا میکند. سپس در زمان مناسب نسبت به برداشت غیر مجاز از کارت مالباختگان اقدام میکند.
با کارتخوانهای سیار چه باید کرد؟
- با توجه به استقبال زیاد افراد از کارتخوان سیار لازم است، افراد هنگام انجام عملیات بانکی دقت بیشتری به خرج دهند. این دقت به این جهت است که از کپی شدن کارت عابربانک خود جلوگیری شود.
- وارد کردن رمز عبور از سوی مشتری میتواند تضمینکننده امنیت کارت بانکی وی باشد. چرا که حتی درصورت نصب اسکیمر روی دستگاه کارتخوان، سارقان بدون اطلاع از رمز عبور مشتری، امکان برداشت از حساب وی را نخواهند داشت.
حتما در خرید از دستفروشان یا افرادی که دستگاههای کارتخوان سیار دارند مراقب باشید در دام اسکیمر نیفتید. دستگاههای کارتخوان مجهز به اسکیمر، معمولا چسب خورده یا شکستهاند یا قطعه اضافهای دارند.
با نگاه کردن به دستگاه نیز میتوان از وجود اسکیمر مطلع شد، اما بهترین راه برای جلوگیری از این نوع کلاهبرداری این است که هرگز رمز خود را در اختیار فروشندگان قرار ندهید و ماهانه و دورهای رمز کارتتان را عوض کنید.
مجازات کلاهبرداری از کارت بانکی با کارتخوان
طبق ماده ۱۳ قانون جرائم رایانهای: «هرکس به طور غیرمجاز از سیستمهای رایانهای یا مخابراتی با ارتکاب اعمالی از قبیل وارد کردن، تغییر، محو، ایجاد یا متوقف کردن دادهها یا مختل کردن سیستم، وجه یا مال یا منفعت یا خدمات یا امتیازات مالی برای خود یا دیگری به دست آورد، علاوه بر رد مال به صاحب آن به حبس از یک تا پنج سال یا جزای نقدی از بیست تا یکصد میلیون ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد.»
پیشنهاد مطالعه: برای آشنایی با نکات حقوقی مطلب تقسیم ارث دختر و پسر مجرد چگونه است؟ را مطالعه کنید.
ناشناس
۲۶ بهمن ۱۴۰۰ در ۲:۲۱ ب٫ظ
ناشناس
۱۳ بهمن ۱۴۰۰ در ۶:۳۲ ب٫ظ
ناشناس
۲۸ دی ۱۴۰۰ در ۱۱:۱۹ ق٫ظ
ناشناس
۲۷ دی ۱۴۰۰ در ۲:۱۶ ق٫ظ
ناشناس
۱۸ دی ۱۴۰۰ در ۹:۲۶ ق٫ظ
ناشناس
۱۷ دی ۱۴۰۰ در ۸:۰۵ ب٫ظ
ناشناس
۱۷ دی ۱۴۰۰ در ۷:۵۲ ب٫ظ