قانون مدنی جمهوری اسلامی ایران در مواد متعددی به حقوق متقابل زن و شوهر پرداخته است. یکی از مهمترین مسائلی که در ابتدای زندگی هم زوج و زوجه و هم خانوادههای آنان با آن درگیرند، بحث مسکن و محل سکونت است. در این مطلب از مجله دلتا به موضوع جدا زندگی کردن زوجین میپردازیم.
چه زمانی زن میتواند جدای از شوهر خود زندگی کند
طبق مواد ۱۱۱۴ و ۱۱۱۵ قانون مدنی، زن نمیتواند مسکن مستقلی برای زندگی جدا از شوهرش اختیار کند مگر اینکه در یک منزل برای زن خطر جانی، مالی یا شرافتی وجود داشته باشد.
دراینصورت زن میتواند مسکن جداگانهای برای خودش انتخاب کند. اگر به این علت زن مسکن جداگانهای اختیار کرده باشد باز هم نفقه او بر عهده شوهر است.
طبق ماده ۱۱۰۷ قانون مدنی، مسکن جزیی از حق نفقه زوجه است. زوج مکلف است که مسکن مناسبی برای خانواده خود تهیه کند.
نکته دیگر این ماده این است که مسکن تهیه شده باید متناسب با شان و مرتبه اجتماعی زن باشد. در غیر اینصورت زن میتواند از سکونت در آن خانه ممانعت کند.
بر اساس ماده ۱۱۱۴ قانون مدنی، زن باید در منزلی که شوهر تعیین میکند سکنی نماید مگر آنکه اختیار تعیین منزل به زن داده شده باشد.
همچنین طبق ماده ۱۰۰۵ قانون مدنی اقامتگاه زن شوهردار همان اقامتگاه شوهر است.
البته اگر در زمان عقد، شرط انتخاب محل سکونت را به زن داده باشند دیگر اختیار انتخاب مسکن بر عهده او خواهد بود. همچنین اگر زوجه بخواهد در خانهای زندگی نکند قانون هم به استناد شرط ضمن عقد حق را به او میدهد.
پیشنهاد مطالعه: برای آشنایی با نکات حقوقی آیا میتوان آپارتمان را بابت مهریه توقیف کرد؟ مطالعه کنید.
ناشناس
۱۳ فروردین ۱۴۰۱ در ۳:۱۱ ق٫ظ
ناشناس
۲۵ اسفند ۱۴۰۰ در ۱۰:۵۱ ب٫ظ
ناشناس
۲۵ آذر ۱۴۰۰ در ۰:۱۴ ق٫ظ
عالی
فاطمه یزدیان
۲۵ آذر ۱۴۰۰ در ۱:۳۳ ب٫ظ
ممنونم از نظر شما
ناشناس
۲۳ آذر ۱۴۰۰ در ۱۰:۰۲ ق٫ظ