در مورد این غار که مدفن ششمین گنجینه بزرگ جهان بوده، داستانهای بسیار جالبی وجود دارد. با ما در مجله دلتا همراه باشید تا با غار کلماکره در لرستان آشنا شوید.
غار کلماکره در لرستان
غار کلماکره در بخش مرکزی شهرستان پل دختر استان لرستان و در نزدیکی روستایی به نام طاق ملک حسین، قرار دارد. این غار برای مدتهای طولانی از نظرها پنهان بوده است.
روایتهای پر رمز و راز
داستان غار کلماکره از ابتدا تا انتها پر از رمز و راز است و روایتهای مختلفی درباره آن وجود دارد. قدمت این غار به حدود ۲۷۰۰ سال پیش بازمیگردد. برخی معتقدند که اینجا مدفن ثروت پادشاهان ساسانی بوده و یکی از مهمترین خزائن دولتهای ایران باستان مثل هخامنشیان و ساسانیان در این غار نگهداری میشده است. عدهای دیگر این غار را مربوط به دوران نوعیلامیان و ماقبل هخامنشیان میدانند و میگویند که این گنجینه، میراث یا هدایای پادشاهان متعدد است.
در هر صورت یکی از روایتها درباره گنجینه غار کلماکره این است که پس از تصرف بابل و بینالنهرین توسط کورش، تمام خزائن معابد بابل از شوش به این غار منتقل شدند. روایت دیگری هم میگوید که این گنجینه در زمان حمله اسکندر به ایران به کوههای پلدختر منتقل شد و چهار نگهبان برای محافظت از آن انتخاب شدند. این چهار نگهبان به مرگ طبیعی از دنیا رفتند و هر کدام نفر قبل از خود را دفن کرده است. در زمان کشف غار در سالهای گذشته، بقایای اسکلتهای این نگهبانان پیدا شد.
داستان کشف شدن
در گذشته یک چوپان محلی در تعقیب یک بز کوهی این غار را کشف میکند. وی مشاهده میکند که بز کوهی چندبار داخل این غار میرود و از آن خارج میشود. در اولین بازدید این مرد از غار، وی یک سکه قدیمی پیدا میکند. پس از نشان دادن این سکه به یک فروشنده عتیقه به ارزش غار پی میبرد. وی دفعات بعد مجهزتر وارد غار شده و اشیای بیشتری پیدا میکند که کمکم آنها را به فروش میرساند. چند سال بعد سازمان میراث فرهنگی از وجود این غار مطلع میشود و گروهی را برای حفاظت از غار کلماکره و گنجینه باقیمانده آن به محل میفرستد، اما دیگر چیز چندانی برای محافظت باقی نمانده بود.
معماری غار
زمینشناسان میگویند که غار کلماکره بیشتر یک مکان طبیعی است تا تاریخی. این غار، از پدیدههای زیبای طبیعی و ستونهای جالب پر است. غار از چهار تالار نسبتا بزرگ تشکیل شده که هر کدام دارای ستونهای رسوبی و آویزهای شکوهمندی هستند که ارتفاع برخی از آنها تا ۱۵ متر میرسد.
پیشنهاد مطالعه: شما را دعوت میکنیم به مطالعه مطلب ارزشمند راز کودکان دفن شده در دیوارهای ارگ بم.
ناشناس
۶ فروردین ۱۴۰۱ در ۳:۲۲ ب٫ظ
ناشناس
۶ فروردین ۱۴۰۱ در ۳:۲۲ ب٫ظ
ناشناس
۱۸ آذر ۱۴۰۰ در ۱۰:۱۹ ب٫ظ
ناشناس
۱۸ آذر ۱۴۰۰ در ۱۱:۱۲ ق٫ظ
ناشناس
۱۵ آذر ۱۴۰۰ در ۹:۵۳ ق٫ظ
metitataliti
۱۵ آذر ۱۴۰۰ در ۹:۱۲ ق٫ظ
جالب بود مرسی
فاطمه یزدیان
۱۶ آذر ۱۴۰۰ در ۱۱:۱۴ ق٫ظ
ممنونم از شما
ناشناس
۱۵ آذر ۱۴۰۰ در ۷:۲۳ ق٫ظ
محمدگراوندی
۱۵ آذر ۱۴۰۰ در ۲:۰۹ ق٫ظ
خیلی جالب توجه بودولی کاش توضیحات بیشتری درخصوص موضوع وکشف آن توسط عزیز
ملیکا وحیدی فر
۱۵ آذر ۱۴۰۰ در ۸:۳۴ ق٫ظ
سپاس از همراهی شما، پیشنهادتون بررسی خواهد شد.
ناشناس
۱۴ آذر ۱۴۰۰ در ۹:۱۵ ب٫ظ
چ جالب
ملیکا وحیدی فر
۱۵ آذر ۱۴۰۰ در ۸:۳۴ ق٫ظ
سپاس از همراهی شما.