این روزها شاهد این هستیم که مهریه از ماهیت اصلی خود که گره گشایی در کار خانواده و به خصوص زن بوده، فاصله گرفته و به یکی از بزرگترین معضلات مردان و بالطبع خانوادهها تبدیل شده است. زیرا با توجه به افزایش قیمت سکه حتی کمترین مهریهها نیز مبلغ قابل توجهی پیدا کردهاند. در نتیجه اغلب مردان توانایی پرداخت مهر را ندارند. برای کاهش این معضلات بیمهای تحت عنوان بیمه مهریه توسط شرکتهای بیمهگر ارائه شده است. در این نوشتار از مجله دلتا به موضوع پرداخت مهریه توسط بیمه میپردازیم.
بیمه مهریه چیست؟
در این بیمه، مرد با شرکت قراردادی میبندد تا ماهانه مبلغی را به حساب بیمه واریز کند. در عوض شرکت مذکور مکلف است در صورت از کار افتادگی یا فوت مرد، مهریه همسر وی را بپردازد.
اگر مدت قرارداد تمام شود و مرد در قید حیات باشد یا دچار از کار افتادگی نشود، بیمه تمام مبلغی را که مرد در این سالها پرداخت کرده، به همسر او برمیگرداند.
ولی در صورت فوت یا از کار افتادگی مرد، دیگر پرداخت اقساط بیمه ضروری نیست و بیمهگر (شرکت بیمه) کل مبلغ مهریه زن را به قیمت روز به او میپردازد.
سقف بیمه مهریه
سقف پوشش این بیمه ۲۰ میلیون تومان است. به این معنی که اگر ارزش مهریه بیش از ۲۰ میلیون تومان باشد، فقط بخشی از آن تحت پوشش قرار میگیرد.
مرد بر اساس سن، ارزش ریالی مهریه و مدت زمان قرارداد، مبلغ تعیین شده را به شرکت بیمهگر پرداخت میکند. در اینصورت تمام یا بخشی از مهریه همسر خود را بپردازد.
شایان ذکر است که مدت قرارداد مذکور، ۵، ۱۰ و ۱۵ سال است. در این قرارداد شوهر میتواند حق بیمه خود را بهصورت ماهانه، سهماهه، ششماهه و سالانه پرداخت کند.
بیمه مهریه چه مواردی را پوشش میدهد؟
کارکردهای اصلی بیمه مذکور به عنوان تضمینی برای پرداخت حق و حقوق قانونی زن به شرح زیر است:
- در صورت فوت بیمهگزار (مرد) بهطور طبیعی یا بر اثر حادثه در طول مدت قرارداد، دو برابر سرمایه اصلی بیمه (میزان مهریه بیمه شده) به زن پرداخت خواهد شد.
- در صورت از کار افتادگی دائم و کامل شوهر در طول قرارداد، بیمهگزار (مرد) از پرداخت مابقی حق بیمه معاف میشود.
- زن میتواند پس از گذشت ۲ سال از شروع قرارداد یا اولین حق بیمه، در صورتیکه تمام اقساط پرداخت شده باشد، با موافقت بیمهگزار (شوهر) از محل ذخیره بیمه، وام بگیرد.
- در صورتیکه زن در طول مدت قرارداد بیمهنامه (حداقل ۶ ماه پس از شروع بیمهنامه یا پرداخت اولین حق بیمه) فوت کند، ارزش بازخرید بیمهنامه به بیمهگزار (مرد) پرداخت خواهد شد.
- مرد نمیتواند بیمهنامه را در طول مدت قرارداد بدون اطلاع زن فسخ و اقساط پیشین را دریافت کند.
پیشنهاد مطالعه: برای آشنایی با نکات حقوقی بیشتر شروط ضمن عقد نکاح را دست کم نگیرید مطالعه کنید.
ناشناس
۲۳ آذر ۱۴۰۰ در ۱۱:۵۷ ب٫ظ
ناشناس
۳۰ آبان ۱۴۰۰ در ۱:۵۷ ق٫ظ
احمد
۲۷ آبان ۱۴۰۰ در ۴:۱۶ ب٫ظ
مسخره است
واقعا با این شرایط جامعه کل مهریه ذاتا هیج توجیهی نداره چه برسد به بیمه و….. چرا اینقدر اسرار دارید روی وجود مهریه؟
فاطمه یزدیان
۱ آذر ۱۴۰۰ در ۱۰:۰۸ ق٫ظ
ممنونم از همراهی شما، صرفا جهت اطلاع رسانی است و اسراری به این قضیه نیست