برای زندانی شدن یک بدهکار مالی چه شرایطی لازم است

۱
0
زمان مطالعه: 2 دقیقه
اصولا در امور حقوقی بر خلاف امور کیفری چیزی به نام مجازات نداریم و حبس و زندانی کردن فقط برای تحت فشار قرار دادن بدهکار برای پرداخت بدهی‌ او هست.
زندانی شدن بدهکار مالی

در رابطه با بدهکاران مالی، مطابق قانون نحوه اجرای محکومیت‌های مالی، در ابتدا فرصت لازم به بدهکار داده می‌شود تا با معرفی مال، دین خود را ادا نمایند ولی در صورتی‌که علی‌رغم دادن فرصت به وی، اقدام به پرداخت دین خود ننماید حربه آخر گرفتن حکم جلب و زندانی است. البته در اینجا نیز قانون، فرصت دیگری به بدهکار داده است و آن دادخواست اعسار است که در صورت اثبات، وی را از زندانی شدن نجات می‌دهد. در این نوشتار از مجله دلتا به موضوع زندانی شدن بدهکار مالی می‌پردازیم.

در چه صورت بدهکار مالی زندان می‌شود؟

برای اینکه پی ببریم در چه صورت یک بدهکار مالی را می‌توان زندانی کرد می‌بایست به سراغ قانون نحوه اجرای محکومیت‌های مالی برویم.

  • چنانچه بدهی، مالی معین از قبیل ماشین، خانه و… باشد آن مال اخذ و به طلبکار تسلیم می‌شود.
  • توقیف اموال در صورتی‌که اخذ آن ممکن نباشد یا بدهی از نوع مال معین نباشد، با رعایت مستثنیات دین.

مطابق قانون اجرای احکام مدنی و سایر مقررات مربوط، اموال بدهکار توقیف و از محل آن حسب مورد بدهی یا مثل یا قیمت آن پرداخت می‌شود.

  • گرفتن حکم جلب بدهکار توسط طلبکار چنان‌چه پرداخت دین از طرق بالا ممکن نگردید. بدهکار به تقاضای طلبکار تا زمان اجرای حکم یا پذیرفته‌ شدن ادعای اعسار او یا جلب رضایت طلبکار، زندانی می‌شود.

بنابراین بدهکار در صورتی‌که دین خود را ادا ننماید و نتواند رضایت طلبکار را نیز جلب کند زندانی می‌شود. مگر اقامه دعوای اعسار کند.

به این‌صورت‌که اگر تا سی روز پس از ابلاغ اجرائیه، ضمن ارائه صورت کلیه اموال خود، دعوای اعسار خویش را اقامه کرده ‌باشد حبس نمی‌گردد، مگر این‌که دعوای اعسار مسترد یا به موجب حکم قطعی رد شود.

بنابراین بدهکار مالی برای اینکه زندانی نشود چند راه دارد:

  •  معرفی اموال خود جهت ادای دین
  •  جلب رضایت طلبکار
  •  اقامه دعوای اعسار تا سی روز پس از ابلاغ اجراییه حکم

بدهکار مالی

آیا زندانی شدن بدهکار موجب کسر بدهی می‌شود؟

زندان، صرفا اهرم فشاری است برای بدهکار تا از این طریق دین خود را ادا نماید. بنابراین ربطی به مبلغ دین ندارد و تا زمانی‌که مالی معرفی ننماید یا رضایت طلبکار را جلب نکند یا اعسار و ناتوانی خود را به دادگاه اثبات ننماید در زندان باقی خواهد ماند.

پیشنهاد مطالعه: برای آشنایی با نکات حقوقی نکاتی که باید قبل از «ضامن شدن» بدانید مطالعه کنید.

یک نظر

  1. ناشناس

    ۲۱ آبان ۱۴۰۰ در ۱:۱۷ ب٫ظ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیشتر ببینید در نکات حقوقی

همچنین بخوانید

چه زمانی داشتن وکیل برای طلاق توافقی الزامی است؟

یکی از سؤالاتی که از ما پرسیده می‌شود آن است که داشتن وکیل برای طلاق توافقی الزامی است یا …