این منطقه از چابهار بیشتر به سیاره مریخ شبیه است تا زمین. کوههای مریخی چابهار یکی از مواهب طبیعی منحصربهفرد ایران است و مشابه آن را در کمتر جایی از دنیا میتوان پیدا کرد، مگر در سیارهای دیگر همچون مریخ. با ما در مجله دلتا همراه باشید تا با کوه های مریخی در چابهار آشنا شوید.
کوه های مریخی در چابهار
کوه های مریخی چابهار که با نام کوههای مینیاتوری نیز شهرت دارد، از جاذبههای گردشگری استان سیستان و بلوچستان است و بخشی از طبیعت زیبای شهر همیشه بهاری چابهار محسوب میشود.
در فاصله ۴۰ تا ۵۰ کیلومتری بعد از چابهار میتوان کوههای مریخی را پیدا کرد که تا کیلومترها امتداد دارند. در میان این کوهها دریاچهای منحصربهفرد به رنگ صورتی وجود دارد که لیپار نامیده میشود. ترکیب این کوهها با دریاچه لیپار چشماندازی را پدید آورده است که نمیتوان بهراحتی از آن چشمپوشی کرد. هر ساله همایشی بهعنوان مریخنوردی در چابهار برگزار میشود که طی آن علاقهمندان میتوانند بهصورت پیاده مسیری مشخص از ساحل دریای عمان و کوههای مینیاتوری را طی کنند و از تماشای مناظر خارقالعاده منطقه لذت ببرند.
اگر به این دست مطالب علاقهمند هستید مطلب بهشت شیراز کجاست؟ را هم بخوانید.
کوههای مینیاتوری ادامه رشته کوههای زاگرس هستند که تا پاکستان ادامه دارند. ارتفاع این کوهها متغییر است و از پنج متر تا بیش از صد متر در میان آنها پیدا میشود. ویژگی مشترک این مناطق عدم وجود پوشش گیاهی و نداشتن ارزش چراگاهی است.
تاریخچه کوههای مریخی چابهار
کوههای مریخی چابهار از نوع رسوبی هستند و طبق نظر کارشناسان در گذشتههای دور زیر خاک مدفون بودهاند که بر اثر گذشت زمان و بارش بارانهای موسمی از زیر خاک سر برآوردهاند. فرآیندهای تکتونیکی بهدلیل فرورانش پوسته عمان به زیر مکران و فرسایش آبی و بادی از جمله مهمترین دلایل شکلگیری این کوهها بودهاند. شیارهای ریز و یکدستی روی کوهها، سبب شدهاند تا نام مینیاتوری به خود بگیرند و جلوهای به واقع فرازمینی داشته باشند.
عمر این کوهها را بالغ بر پنج میلیون سال برآورد کردهاند. نکته جالب پیدا شدن انواع فسیل ماهی و آبزی در این کوهها است که ثابت میکند کوههای مینیاتوری در گذشته زیر آب قرار داشتهاند. همچنین از آنجا که کوهها در نزدیکی دریا قرار دارند، نمیتوان اثر جزر و مد را روی آنها نادیده گرفت.
کوههای مریخی چابهار کجاست؟
کوههای مریخی چابهار در استان سیستان و بلوچستان، ۵۰ کیلومتری چابهار، جاده چابهار – گواتر قرار دارد.
پیشنهاد مطالعه: شما را دعوت میکنیم به مطالعه مطلب ارزشمند جذابترین آبشارهای ایران برای بهارگردی.
ناشناس
۲۲ فروردین ۱۴۰۱ در ۳:۲۰ ب٫ظ
ناشناس
۲۲ فروردین ۱۴۰۱ در ۲:۲۷ ب٫ظ
ناشناس
۲۲ فروردین ۱۴۰۱ در ۱۱:۰۵ ق٫ظ
انصاریان
۱۰ دی ۱۴۰۰ در ۱۱:۴۷ ق٫ظ
واقعا مطلب زیبای بود ایران شناسی ودرنهایت جاهای دیدنی چابهارا
ملیکا وحیدی فر
۱۲ دی ۱۴۰۰ در ۹:۰۴ ق٫ظ
سپاس از همراهی شما.
جهان بخش رییسی
۲۰ آبان ۱۴۰۰ در ۴:۰۲ ب٫ظ
مطب زیبا وارزنده ای بود،وباعث ارتقای معومات افراد می شود
فاطمه یزدیان
۲۲ آبان ۱۴۰۰ در ۱۰:۴۳ ق٫ظ
ممنونم از همراهی شما کاربر گرامی
ناشناس
۱۶ آبان ۱۴۰۰ در ۷:۴۷ ب٫ظ
ناشناس
۱۶ آبان ۱۴۰۰ در ۱۱:۴۵ ق٫ظ
ناشناس
۱۶ آبان ۱۴۰۰ در ۰:۰۴ ق٫ظ
عالی
ملیکا وحیدی فر
۱۶ آبان ۱۴۰۰ در ۱۰:۱۷ ق٫ظ
ممنون از همراهی شما.
ناشناس
۱۵ آبان ۱۴۰۰ در ۸:۵۲ ب٫ظ
ناشناس
۱۵ آبان ۱۴۰۰ در ۲:۴۰ ب٫ظ