متاسفانه به دلیل عدم رعایت قوانین راهنمایی و رانندگی توسط گروهی بزرگ از رانندگان، آمار خسارت و زیان و البته مرگ هموطنان ناشی از تصادفات رانندگی از رشد صعودی برخوردار بوده و این خبر برای هیچ شخصی تازگی ندارد. در این نوشتار از مجله دلتا به موضوع نکات حقوقی مهم در تصادفات رانندگی میپردازیم.
چگونگی پیگیری پروندههای تصادف رانندگی
- در صورت وقوع تصادف رانندگی بهصورت خسارتی، رانندگان موظف به هدایت وسایل نقلیه خود به منتهیالیه سمت راست هستند. سپس رانندگان باید با برقراری تماس به پلیس ۱۱۰ جهت بررسی تصادف شکل گرفته اقدام نمایند.
- پس از بررسی و کارشناسی مأمور پلیس از خسارتهای وارد شده به وسایل نقلیه در حالت فراتر نرفتن مبلغ خسارت از حد معین سالیانه، طرفین باید به شرکت بیمه برای پرداخت خسارات خود مراجعه نموده و در غیر اینصورت پلیس با طرح کروکی از تصادف، راننده مقصر را به پرداخت ضرر و زیان دیگری وادار میکند.
- در صورت وقوع تصادفات به همراه جراحت، افزون بر برقراری تماس با اورژانس، سرنشینان موظف به تماس با پلیس ۱۱۰ نیز هستند.
نحوه مطالبه خسارت تصادفات رانندگی به چه صورت است؟
جهت مطالبه خسارت ناشی از تصادف رانندگی، ابتداییترین گام یافتن مسبب اصلی وقوع تصادف است. بر اساس قانون، هر کس که بهطور مستقیم در شکل گرفتن تصادف نقش داشته به عنوان مقصر شناخته میشود.
در صورت پذیرفتن اشتباه خود توسط فرد مقصر تصادف، احضار مأمور نیروی انتظامی لازم نیست. در غیر اینصورت با برقراری تماس با پلیس ۱۱۰ باید نسبت به کشیدن کروکی اقدام کنید.
لازم به ذکر است اگر میزان هزینه خسارت وارد شده به وسایل نقلیه از مقدار تعیین شده توسط بیمهنامه مرکزی کمتر باشد باید با مراجعه به مراکز پرداخت خسارت اقدام به مطالبه خسارت خود نمایید.
نکات حقوقی مهم در تصادفات رانندگی
مجازاتی که در قانون برای رانندگان مقصر در تصادفات تعیین شده بیانگر این نکته است: که در صورت وقوع قتل ناشی از تصادفات رانندگی، اگر دلیل حادثه عدم مهارت مقصر یا رعایت نکردن احتیاط هنگام تصادف باشد، راننده مقصر به قتل غیر عمد محکوم میشود.
مجازات قتل غیر عمد در تصادفات رانندگی در قانون مجازات اسلامی
مطابق با ماده ۷۱۴ قانون مجازات اسلامی در صورت قتل غیر عمد در تصادفات رانندگی راننده به مجازات زیر محکوم میشود:
- شش ماه تا سه سال حبس
- پرداخت دیه در صورت مطالبه از ناحیه اولیای دم
پیشنهاد مطالعه: برای آشنایی با نکات حقوقی بیشتر مطلب شرایط مسدود کردن حسابهای بانکی بدهکاران را مطالعه کنید.
ناشناس
۱ آبان ۱۴۰۰ در ۱۰:۴۳ ب٫ظ
ناشناس
۲۹ مهر ۱۴۰۰ در ۹:۲۶ ب٫ظ
ناشناس
۲۶ مهر ۱۴۰۰ در ۹:۰۹ ق٫ظ
ناشناس
۲۰ مهر ۱۴۰۰ در ۱۰:۴۸ ب٫ظ
ناشناس
۲۰ مهر ۱۴۰۰ در ۹:۴۷ ب٫ظ