کلاهبرداران امروزی از روشهای متفاوتی نسبت به کلاهبرداران قدیمی استفاده میکنند، در این نوشتار از مجله دلتا به موضوع عجیب ترین شیوه های کلاهبرداری میپردازیم.
انواع کلاهبرداری مجازی
دریافت بیعانه
رایجترین شیوه کلاهبرداری در فضای مجازی مربوط به بخشی است که افراد برای خرید یک جنس خاص، تصمیم میگیرند بیعانه پرداخت کنند. آن هم بدون این که کالا را دیده یا سالم بودنش را تست کرده باشند. در این موارد ممکن است فروشنده از افراد مختلف بیعانه بگیرد و بعد از دریافت پولی که مدنظرش است، گوشی تلفنش را خاموش کند.
خود را جای فروشنده جا زدن
یکی دیگر از شیوه های کلاهبرداری آن است که کلاهبردار با زیرکی خودش را جای فروشنده جا میزند. به این شکل که مثلا یک گوشی همراه میخرد و از فروشنده میخواهد که آن را با پیک به دستش برساند و پول را هم به پیک تحویل میدهد.
فروشنده با خیال راحت این کار را انجام میدهد و به پیک هم میسپارد که حتما بعد از دریافت وجه نقد، گوشی را تحویل دهد.
تا این جای کار مشکلی نیست و همهچیز روی اصول پیش میرود. تا این که فرد کلاهبردار شماره پیک را جهت هماهنگی از فروشنده دریافت میکند و پس از تماس با او میگوید خریدار پول را برایش کارت به کارت کرده و او فقط گوشی را تحویل دهد.
پیک موتوری از همهجا بیخبر این کار را میکند و به همین سادگی گوشی از دست میرود. فردی با این شیوه نزدیک ۲۰۰میلیون تومان کلاهبرداری کرده بود.
عکسهای دورغین
حتما در شبکههای اجتماعی جمله «چیزی که سفارش میدی؛ چیزی که تحویل میگیری» را زیاد خواندهاید. این جمله حکایت از غش در معامله دارد.
این که فردی عکس کالایی را در سایت میگذارد، خریدار به استناد عکس آن را میخرد اما در نهایت زمانی که کالای مورد نظرش را دریافت میکند، متوجه میشود چیزی که سفارش داده با چیزی که دریافت کرده زمین تا آسمان فرق دارد.
چک قبول نکنید
مورد دیگری که بهتر است در معاملات واقعی هم خیلی از آن استفاده نکنید و به اعتمادش قدم برندارید چک است. چه برسد به این که بخواهید در معاملات آنلاین هم از آن استفاده کنید. در چنین معاملاتی بهتر است از پول نقد یا کارت به کارت حضوری استفاده کنید. درست است که فرد متخلف را بهعنوان مجرم معرفی میکند و حتی حکم تعقیب هم برایش صادر میشود، اما در اکثر مواقع باعث نمیشود قربانی به حق و حقوقش برسد.
جدی بگیرید
اما مهمترین اصل برای اینکه کلاه سرتان نرود این است که در خریدهای آنلاین به افراد اعتماد بیجا نکنید. اجناس را حضوری، پس از بازدید و چک کردن بخرید و پولش را ترجیحا نقد بپردازید یا همان لحظه کارت به کارت کنید.
پیشنهاد مطالعه: برای آشنایی با نکات حقوقی بیشتر مطلب معامله قولنامهای چگونه معاملهای است؟ را مطالعه کنید.
ناشناس
۴ آبان ۱۴۰۰ در ۱:۵۰ ب٫ظ
ناشناس
۲ آبان ۱۴۰۰ در ۷:۰۲ ب٫ظ
ناشناس
۱۸ مهر ۱۴۰۰ در ۴:۳۱ ب٫ظ