روستای مرموزی در البرز که جزو نقشه ایران نیست!

۱۵
0
زمان مطالعه: 2 دقیقه
روستای ایستا طالقان که به روستای توقف هم مشهور است یکی از رازآلودترین مکان‌های جهان محسوب می‌شود که در استان البرز واقع است.
روستای ایستا در طلاقان

سبک زندگی در این روستا به دور از از مدرنیته و بر مبنای زندگی قاجاریه صورت می‌گیرد. با ما در مجله دلتا همراه باشید تا به روستای ایستا در طالقان سفر کنیم.

ویژگی‌های عجیب روستای ایستا در طالقان

ایستا روستای منظم و تمیزی است که از دور شبیه به یک دهکده کوچک سبز به نظر می‌رسد. ساکنین ایستا در اصل ترک ‌زبان هستند. در کوچه‌های این روستا اثری از رد پای خودروها دیده نمی‌شود. مردم روستا، زندگی و آداب و رسوم گذشته را همچنان حفظ کرده‌اند.

در روستای ایستا کسی کاری به کار کسی ندارد. برای تردد در بین کوچه‌ها و خیابان‌هایی که در این روستا وجود دارد شما می‌بایست که از اسب و قاطر استفاده کنید.

مردمانی که چون تابلو نقاشی زندگی و آداب و رسوم گذشته را در عصر ارتباطات یدک می‌کشند. نه تنها شب‌ها پای تلویزیون نمی‌نشینند که به شب‌نشینی هم اعتقادی ندارند. عروسی و عزا ندارند و مراسمی چون جشن تولد، سالگرد ازدواج و… برای آنان معنا و مفهومی ندارد. مهمان نواز هستند به شرطی که احدی از زنان قصد ورود به روستای آن‌ها را نداشته باشد.

در روستا زنان هم زندگی می‌کنند همان‌طور که تاکنون کسی از دنیای بیرون زنان آنان را ندیده است. اما به ندرت از خانه خارج می‌شوند. در واقع فقط وقتی مجبور هستند از خانه بیرون می‌روند.

اهالی روستای ایستا یا روستای توقف شناسنامه ندارند و جزو آمار جمعیت ایران به حساب نمی‌آیند. هیچ‌گونه خدمات دولتی را دریافت نمی‌کنند. جایی که هرگونه امکانات دنیای جدید را نمی‌پذیرند.

وضعیت تحصیل و سبک زندگی در روستای ایستای طالقان

فرزندان آن‌ها بعد از رسیدن به سن تکلیف مختارند که با آنان زندگی کنند یا به شهر تبریز بازگردند. آن‌ها هیچ گونه فعالیت اجتماعی و سیاسی ندارند و هیچ وقت سعی در تبلیغ باورهای خود نداشته و ندارند.
برای درس خواندن و یادگرفتن کودکان این روستا، به مدارس طالقان مراجعه نمی‌کنند و در مکتب خانه‌ای به شکل سنتی به فراگیری دروس خود همچون خوشنویسی، محرمات فقهی، و اصول عقاید می‌پردازند.

راه درآمدی اهالی روستای ایستا

با تمام این دنیای بسته‌ای که ایستایی‌ها برای خودشان دست و پا کرده‌اند، آن‌ها ثروتمندند و منبع درآمدشان هم فروش زمین‌های پدری است که در تبریز داشته‌اند. آن‌ها زمین کشاورزی در روستا دارند. دور زمین هایشان را با درختان تبریزی محصور کرده‌اند و مایحتاج خود را از این زمین‌ها تامین می‌کنند.

برخی مردم این روستا دامدار هستند. غذاهای کاملا سنتی و محلی از جمله لبنیات از مهمترین وعده‌های غذایی آن‌ها می‌باشد. گوشت حیوانات حلال گوشت نر را نیز گاهی مصرف می‌کنند. لباسی ساده که تا روی زانو‌های مردان را می‌پوشاند، لباس اغلب مردان این روستا است.

ازدواج در روستای ایستا

نوع ازدواج‌ها در روستای ایستا بین خودشان است. سببی و نسبی با هم نسبت دارند. هیچ وقت، پسری ایستایی، با دختری خارج از روستا ازدواج نمی‌کند و هیچ دختری نمی‌تواند به ایستا بیاید و زندگی کند.

با همه این‌ها که نمی‌شود وارد زندگی مردم این روستا شد، ولی دیدن موقعیت این روستا و حس‌کردن و دیدن دیوارهایی که پشتش دنیای دیگری است هم می‌تواند جذاب باشد.

پیشنهاد مطالعه: شما را دعوت می‌کنیم به مطالعه مطلب ارزشمند سفر به روستای نفرین شده که اهالی آن کوتوله شده‌اند!

۱۵ دیدگاه

  1. ناشناس

    ۷ دی ۱۴۰۰ در ۹:۵۹ ب٫ظ

  2. ناشناس

    ۹ آبان ۱۴۰۰ در ۲:۲۶ ب٫ظ

  3. ناشناس

    ۱۵ مهر ۱۴۰۰ در ۴:۳۲ ب٫ظ

  4. ناشناس

    ۱۳ مهر ۱۴۰۰ در ۲:۴۸ ب٫ظ

  5. ناشناس

    ۱۲ مهر ۱۴۰۰ در ۸:۲۴ ق٫ظ

  6. ناشناس

    ۱۰ مهر ۱۴۰۰ در ۷:۵۱ ق٫ظ

  7. ناشناس

    ۸ مهر ۱۴۰۰ در ۳:۳۸ ب٫ظ

  8. ناشناس

    ۸ مهر ۱۴۰۰ در ۳:۱۰ ب٫ظ

    کاش عکس های بیشتری داشت

    پاسخ

  9. ناشناس

    ۶ مهر ۱۴۰۰ در ۵:۳۰ ب٫ظ

  10. ناشناس

    ۶ مهر ۱۴۰۰ در ۱۱:۵۹ ق٫ظ

  11. ناشناس

    ۵ مهر ۱۴۰۰ در ۷:۳۴ ب٫ظ

  12. ناشناس

    ۵ مهر ۱۴۰۰ در ۴:۳۰ ب٫ظ

  13. ناشناس

    ۵ مهر ۱۴۰۰ در ۱۲:۴۹ ب٫ظ

  14. ناشناس

    ۴ مهر ۱۴۰۰ در ۳:۵۲ ب٫ظ

  15. ناشناس

    ۴ مهر ۱۴۰۰ در ۳:۱۱ ب٫ظ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیشتر ببینید در گردشگری

همچنین بخوانید

مقایسه قیمت خرید ویلا در مازندران و گیلان

دو استان گیلان و مازندران به دلیل موقعیت جغرافیایی و آب و هوای مطبوع خود، همیشه برای افراد…