با ما در مجله دلتا همراه باشید تا یکی از متفاوتترین و جذابترین موزههای ایران یعنی خزانه جواهرات ملی در تهران را ببینیم و گنجینههای منحصربهفرد و رویایی آن را تماشا کنیم. خزانهای که تعدادی از برترین جواهرات ایران و جهان را در خود جای داده است و به نام موزه جواهرات ملی نیز شناخته میشود.
با بازدید از این خزانه میتوانید نمونههای منحصربهفردی از هنر جواهرسازی، مرصعکاری و طلاسازی هنرمندان ایران و جهان را به تماشا بنشینید.
آشنایی با خزانه جواهرات ملی
امروز قرار است به سراغ خیابان فردوسی تهران برویم. جایی که خود ساختمان جذابیت خاصی ندارد اما چیزی که درون آن مخفی شده، آن را بسیار ویژه کرده است. ساختمان بانک مرکزی ایران که میزبان خزانه جواهرات ملی و گنج پنهان ایران زمین است. این جواهرات به اندازهای ارزشمند هستند که بهعنوان پشتوانه پول ملی ایران نیز انتخاب شدهاند و بهایی ندارند. درست خواندید؛ بهایی ندارند چرا که تعدادی از گوهرهایی که در این مجموعه نگهداری میشود در جهان بینظیر و یگانه هستند و هنوز قیمتی برای آنها تعیین نشده است.
گنجهای خزانه جواهرات ملی
الماس دریای نور
باشکوهترین، زیباترین و باارزشترین گوهر خزانه جواهرات ملی، الماس دریای نور است؛ الماسی گلبهی رنگ که بزرگترین الماس صورتی رنگ جهان به شمار میرود و با ۱۸۲ قیراط وزن، یکی از بزرگترین الماسهای شناخته شده جهان نیز محسوب میشود. البته گفته شده است این الماس قبل از تراش، بیش از این وزن داشته و یکی از کمیابترین (صورتی، کمیابترین رنگ در میان رنگهای الماس است) و استثناییترین رنگها را در میان دیگر الماسهای دنیا دارد. الماسی با تاریخچهای افسانهای که هر بینندهای را محو زیبایی خود میکند.
تاج پهلوی
از معروفترین تاجهای موجود در خزانه جواهرات ملی، تاج پهلوی ست که به دستور رضاشاه ساخته شد و در مراسم تاجگذاری او و فرزندش محمدرضاشاه، بر سر آنها نشست. تاجی که در سال ۱۳۰۴ توسط گروهی از زبدهترین جواهرسازان ایرانی ساخته شد.
تخت طاووس
گنجینه مجلل دیگری که در خزانه جواهرات ملی میتوان سراغ آن را گرفت، تخت عظیم و معروف تخت طاووس یا تخت خورشید است. این تخت در سال ۱۲۱۶ هجری قمری (۱۱۸۰ خورشیدی) به دستور فتحعلی شاه ساخته شد و نظامالدوله محمدحسین خان صدر اصفهانی -فرمانفرمای اصفهان- کار ساخت آن را بر عهده گرفت. از آنجایی که بر صدر تخت نقش خورشیدی مرصعنشان جلوهنمایی میکند، این تخت به نام تخت خورشید خوانده میشد اما بعدها به مناسبت ازدواج فتحعلی شاه با طاووس تاجالدوله به نام تخت طاووس شهرت پیدا کرد.
پیشنهاد مطالعه: برای خواندن مطالب بیشتر از گردشگری، تاریخچه هتل عباسی اصفهان، جاذبه بینظیر گردشگری را بخوانید.
ناشناس
۱۰ آبان ۱۴۰۰ در ۱:۰۹ ق٫ظ
ناشناس
۱۴ مهر ۱۴۰۰ در ۶:۳۲ ب٫ظ
ناشناس
۷ مهر ۱۴۰۰ در ۱۱:۲۸ ب٫ظ