آیا پدر و مادر می‌توانند ارث فرزند خود را کم یا زیاد کنند؟

۱۰
1
زمان مطالعه: 2 دقیقه
ارث از جمله حقوق مالی و اقتصادی به شمار می‌رود که در مواردی افراد پس از فوت اعضای خانواده یا بستگانشان از آن بهره‌مند می‌شوند و البته میزان آن برای همه افراد یکسان نبوده و بسته به عوامل مختلف متفاوت است.
امکان تغییر ارث

برخی سوالاتی که پیرامون ارث مطرح می‌شود آن است که آیا پدر و مادر می‌توانند ارث دختر و پسر را تغییر دهند. دیگر اینکه آیا می‌توانند وصیت کنند که به یکی بیشتر و به دیگری کمتر ارث برسد؟ در این نوشتار از مجله دلتا به موضوع امکان تغییر ارث می‌پردازیم.

 وصیت

آیا پدر و مادر حق دارند وصیت کنند که اضافه بر ارث به کسی داده شود؟ پدر و مادر می‌توانند تا یک‌سوم از اموال خودشان را وصیت کنند که در چه راهی مصرف شود.

مثلا در امور خیر مصرف شود یا اینکه به شخص خاصی داده شود، چه فرزندش باشد یا غیرفرزندش. بنابراین اختلافی در این نیست که پدر و مادر یا هر شخص دیگری حق دارند وصیت کنند اموالشان را به کسی بدهند.

ارث

ارث دختر و پسر، ارث پدر و مادر و همچنین ارث همسر از همسر در قانون مشخص شده است به عنوان مثال: اگر یک برادر باشد و یک خواهر، دو برابر به پسر می‌رسد.
حال آیا پدر و مادر می‌توانند این سهم را تغییر دهند مثلا بگویند دختر برابر پسر ارث ببرد؟ خیر این کار از عهده پدر و مادر خارج است و چنین حقی را ندارند. همان‌طوری که در مورد همسر و پدر و مادر معین شده که چقدر ارث ببرند و با شرایط خاصی این تقسیم ارث آمده و کسی نمی‌تواند آن‌ها را تغییر دهد، چون این موارد حدود و قوانین الهی است و ما حق تغییر آن‌ها را نداریم.
چنانچه بیان شد هر شخصی حق دارد که تا یک‌سوم اموال خودش را وصیت کند که مقداری از آن را به فلان فرزندم مثلا برای خرج تحصیلش بدهید، یا فرزندی که نیاز به مسکن دارد مبلغی را به او پرداخت نمایید.
ولی همین را هم حق ندارد بیش از یک‌سوم وصیت کند و اگر بیش از یک‌سوم شد مقدار بیشترش صحیح نیست، مگر این‌که بقیه وراث اجازه بدهند یا مثلا فرزندان او اجازه بدهند که نصف اموالش را در راه خیر مصرف کنند.
 تغییر ارث
پیشنهاد مطالعه: برای آشنایی با نکات حقوقی بیشتر مطلب این ۲ جمله را به هیچ‌کس نگویید، مجازات سنگین دارد را مطالعه کنید.

۱۰ دیدگاه

  1. ناشناس

    ۲۵ مرداد ۱۴۰۱ در ۱۲:۱۰ ب٫ظ

  2. ناشناس

    ۱۷ تیر ۱۴۰۱ در ۱۱:۰۹ ب٫ظ

  3. ناشناس

    ۱۶ تیر ۱۴۰۱ در ۷:۵۶ ب٫ظ

  4. ناشناس

    ۱۰ آبان ۱۴۰۰ در ۲:۴۹ ب٫ظ

  5. ناشناس

    ۱۷ مهر ۱۴۰۰ در ۹:۱۲ ب٫ظ

  6. ناشناس

    ۱۴ مهر ۱۴۰۰ در ۱۱:۰۹ ق٫ظ

  7. ناشناس

    ۱۲ مهر ۱۴۰۰ در ۵:۳۱ ب٫ظ

  8. ناشناس

    ۳۰ شهریور ۱۴۰۰ در ۲:۰۷ ب٫ظ

  9. ناشناس

    ۳۰ شهریور ۱۴۰۰ در ۱۱:۱۷ ق٫ظ

  10. سلیمانی

    ۳۰ شهریور ۱۴۰۰ در ۱۰:۵۷ ق٫ظ

    عالی

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیشتر ببینید در نکات حقوقی

همچنین بخوانید

چه زمانی داشتن وکیل برای طلاق توافقی الزامی است؟

یکی از سؤالاتی که از ما پرسیده می‌شود آن است که داشتن وکیل برای طلاق توافقی الزامی است یا …